Isnin, Jun 20, 2011

Nasib si bapa sentiasa tidak diingati


Husin terima SMS dari pejabat Dato Najib tempoh hari untuk mengingati pasal hari bapa. Bagus sekali kerana bapa selalu dilupa.

Pada seorang ibu dan isteri, ada syurga di tapak kaki dan syurga ayah di tempat tertentu ...

Bapa syurga di mana?

Dapat peringatan dari PM pun, Husin terlupa hari bapa semalam.

Macam mana nak ingat, anak Husin tak tahu lagi wish Father's Day. Husin pun sudah tiada bapa. Yang ada cuma bapa mertua. Tapi perangai dia macam p*k*mak. Memang tak layak diingati langsung.

Nasib bapa selalu macam begitu.

Cuba tengok bila wanita mengandung. Semua orang pegang perut dia dan nyatakan kesukaan serta tahniah.

Tak ada orang salam dengan anu si bapa dan ucapkan tahniah atas kejantanannya.

Nasib ...

18 ulasan:

kluangman berkata...

Sin, sebagai bapa, sikap kita, jangan 'angkat' dan 'rendahkan' diri sendiri.

Paling dijauhi, jangan jadi bapa haruan dan yang sewaktu dengannya.

Tanpa Nama berkata...

smua bapak lihat anu u all dan kata tahniah kranamu aku jadi bapaaak "satu anu satu bapak, empat sorga"

Tanpa Nama berkata...

sapa nak hargai bapa? buat le baik mcm mana pun semua benda jahat pi longgok kat kaum bapa.

cuma org akan rindukan bapa dan meratap meraung tertonggeng ke huklu ke hilir kalau bapa hanya tinggal nama kat batu nisan.

Tapi ingatlah kalian, semua ibu xkan boleh jadi ibu tanpa bapa melainkan ibu nabi Isa. Tak tau la pula kalau ada saintis wanita yg boleh hasilkan bahan bagi membolehkan wanita mengandung tanpa bantuan lelaki...

Tanpa Nama berkata...

kalau semua beri tahniah, kena cari tempat untuk salurkan. Mem tengah bunting ...

aidil berkata...

Salam
Tidak dapat dinafikan pengorbanan ibu sejak dilahirkan sampai membesarkan. Sampaikan kalau dah kawin pon wajib anak lelaki taat kat ibu bapa.
Tapi Allah perintahkan Ibu untuk taat tanpa berbelah bagi kepada bapa. Kenapa? Sebab atas kepala bapalah tertanggung segala dosa dan kesalahan si ibu dan anak anak. Ibu biat dosa bapa tnaggung, anak perempuan yg belum kawen buat dosa, bapa tanggung, anak lelaki yg belum baligh buat dosa bapa tanggung jugak. Bila ibu mintak ampun dengan bapa dosa dia, settle semua dosa, bila mengandung dan melahirkan, terampun dosa juga. Betapa besarnya tanggungan bapa tapi org semua tak nampakkan.... sebab benda ni hanya terzahir di padang masyar nanti.. inilah pengorbanan bapa yg tiada tolok bandingnya...

Tanpa Nama berkata...

Ibu dan anak tengah merana dan dalam kesusahan, bapa kata pi berpolitik tetapi asyik cerita seks dan tonton video sex.
Menghina bapa mertua sementara tibai anaknya menunjukkan sifat apa? Hormat le sikit orang tua seperti bapa mertua kau.

Hang bagus sangat ke menunaikan tanggungjawab sebagai suami, bapa dan atuk?

mira berkata...

boleh tanya kenapa you marah sangat dgn bapa mentua you tu...?

Husin Lempoyang berkata...

Tanpa Nama/Mira

Bapa mertua saya seorang yang cuai dalam tanggungjawab dan melakukan kezaliman kepada isteri dan anak.

Ana hilang sabar bila akhirnya, cucu-cucu turut teraniaya akibat tingkah lakunya. Butirnya rahsia saya.

Puas hati, Tanpa Nama?

Tanpa Nama berkata...

Sin , sy tak kan jd ibu klu x de bapa , tpp bapa anak sy pun bukan bapak ayam atau bapa haruan . Cuma ada bapa selalu lalai dgn tanggungjawab sebagai bapa , semua tanggungan pebelanjaan kehidupan kena cari sendiri , lepas tu cakap pula kalau dia tak izinkan kerja dan keluar rumah . Maka kena bayar cukai pula atas kebenaran itu. Macamana nak ucap hari bapa sin?

labu buruk berkata...

china doll lebih menghargai anugerah Tuhan

mira berkata...

memang patut pun u rasa gitu.ada bapak tahu buat anak je..lain2 pandai2 kaulah..bapak apa namanya tu..?by the way thks 4 answering my question.

rudy berkata...

Tanpa Nama 10:13 AM

"Tak tau la pula kalau ada saintis wanita yg boleh hasilkan bahan bagi membolehkan wanita mengandung tanpa bantuan lelaki..."

If cloning is possible, kaum bapa redundant agaknya ye?

uRag dRrulug berkata...

Anu arr juga yang untung sbb syurga dia ada 2 pintu, hehehe

lim berkata...

Seorang wanita kurang siuman sesang mandi berbogel.
Datang seorang lelaki kurang siuman mandi berbogel sama.
Wanita: Kenapa di kelengkang kau ada benda? Aku tak de?
Lelaki: Orang kata ini adalah syatan yg selalu membuat lelaki susah.
Waqnita: Aku tak de syaitan tapi orang kata wanita ada neraka menyebabkan kami susah.
Lelaki: Kalau begitu ,syatan mesti dimasukkan dalam neraka.
Wanita: Aku setuju.

azman berkata...

Assalamualaikum sein

Contoh teladan juge care untuk mengajar dan belajar.

Jadi ape lagi sein, tunjukkkan lah teladan yang baik untuk bape mertua mu.Semoga diasuatu hari dia akan mengingati mu sebagai menantu yang baik dan akan ucapkan selamat hari bape kepada mu. Wallahualam.

pengembala berkata...

hahahaha

nasib la kan sin...alhamdulillah isteri dan anak kau dapat suami dan ayah yang melindungi...

ntah kenapa spontan je aku baca post kau nih aku tgk anu aku,hahahahahahhahahahahhahahahah

tapi aku toleh bawah ajelah,tersenyum2 bangga

Bapak Tiri Laki Mak Kau berkata...

sin,
Selamat hari bapa kepada semua bapa-bapa seluruh Malaysia tidak termasuk bapak ayam dan juga ayam bapak......

Tanpa Nama berkata...

United Lucah Nationaal Organization betol lah kau Sin.