Isnin, Januari 26, 2009

Siapa calun Timbalan berkempen atas kapalterbang?


[Maaf, posting sebelum ini kena tarikbalik. Malu, salah orang. Ini ada cerita baru.]

Sebelum membaca cerita politik kapalterbang dalam UMNO, Husin ada diberitahu mengenai satu calun Timbalan Presiden UMNO yang naik kapalterbang Air Asia.

Semasa PRK KT, calun TP ni naik kapalterbang Air Asia untuk ke sana kononnya untuk membantu jentera kempen. Tahu sajalah Air Asia ni free seating, tak ada VIP lounge dan special treatment. Kena queue macam orang lain.

Kapalterbang rakyatlah katakan. Penyamun korporat orang tak nampak.

Sebab dah biasa boarding lambat bila naik MAS, begitulah juga bila naik Air Asia. Kenalah dia cari. Bila lambat, tempat duduk di belakang kerana di depan dah penuh.

Hairan kawan. Kenapa calun TP kita bersusah payah?

Nak duduk belakang nak merenung dan mengawan? Tengah time pemilihan, jangan buat skandal tak tentu pasal.


Bila dia masuk, dia boleh salam semua orang dari depan hingga ke belakang.

Tepuk dahi. Rupanya dia berkempen. Kemungkinan mengharap ada antara penumpang adalah perwakilan UMNO ke PAU bulan Mac.

Pasti calun TP ini tinggi markah PR di hati perwakilan UMNO. Katanya perwakilan bukan kira sangat dari isi kandung (content) seseorang itu. Tak apa atas kosong, janji ramah berkawan.

Inilah namanya seorang ahli politik, tetapi bukan seorang pemimpin. Siapa agaknya ye?

Tapi yang tak berPR, kenapa pula? Malas dan yakin?

Wow! Ana hanya saudagar unta yang lagi untung jual orang dari jual unta.

13 ulasan:

GOMO berkata...

ATAS FLIGHT PUN BOLEH KEMPEN???

PEH SUDAH CANGGIH SEKARANG NI YE SIN???

Tanpa Nama berkata...

Husin,
awat dia charter saja sebuah boeing 747 bawa 400 perwakilan PAU. Pada Flight To Nowhere, boleh dia berkempen dan hulur sebanyak mungkin, pasti ada chance menang. Perwakilan PAU tahu sajalah, dapat naik pesawat dan dapat sidik-sikit upah dan janji kontrat, pasti sokong punya. Hidup UMNO.

Zubli Zainordin berkata...

Husin Lempoyang,

Pemimpin begini apa content dia ada?

Jenuh kita kalau dia menang.

Macam Lah salam dan senyum perihal yang menjadi ukuran kepemimpinan terbaik untuk Malaysia.

Adeh!

anok ganu sabai2 berkata...

BANG USING,

pehhh,nenong bang using,sapa atah pleg pung mung buleh tau gok ada kempeng,memang mung repoter nombor 1 aa,

ambe rasa calong tu memang soheh menang aa,pasal gape bang using? pasa baru buleh kaing pelekat sela,duik 100,200 pade doh, ni lok buleh naik kapalterbang,lagi senggeh sokmo lah perwakilang tu,

tapi acu tera test kot2 ade siap ngang pekeh hok lain kot.yela jauh atah awang sape tau dok?

umno pasti terus bertahan akan kekal selamanya selagi ada yang menghulur raja kertas,dan selagi ada penerima yang tak tau malu,
umno cuma akan pupus jika tiada lagi huluran bernilai(raja kertas)
percayalah.........

Tanpa Nama berkata...

Ali Ketam kut? Minta-minta dapatlah aku jadi Dato lepas ni

cekodokmasin berkata...

Dia kempen untuk dapat air stewardess tu tak? Buruk sangka le ko Usin

Tanpa Nama berkata...

Masing-masing cari rezeki dengan cara masing-masing. Ramai juga yang dapat rezeki melalui Air Asia.

Siapa rajin dan pandai insyallah murah rezekinya.

Pandai menipu, berpura-pura, tak reti buat kerja, pemalas dan suka tidur tak akan berjaya.

Rajin jual unta pun dapat rezeki juga.

Tanpa Nama berkata...

takkan lah perwakilan pau nak naik air asia... nok kempen pun naiklah mas, ambik sit belakang, bukan sit vip...

otai prkp36

Jai berkata...

Hahaha....Itu lah pemimpin yang berjiwa rakyat namanya, sanggup menyusahkan diri dok kat belakang hanya kerana nak bersalaman dengan rakyat golongan marhain. Pemimpin yang macamni lah perlu dipileh oleh golongan elit umno (Perwakilan ke Perhimpinan agong bukankah golongan yang elit dan ternama) untuk menerajui Malaysia kerana mereka dah tentu mendapat sokongan rakyat... Cuma harapan saya, ini bukan salah satu kempen yang bermusim, kerana rakyat sekarang bukan lagi di zaman 60an

Tanpa Nama berkata...

sin, ada cara baru mau kempen. minta sapa2 calon UMNO ambil langkah drastik. pakai kain pelekat 24 jam, jual kenderaan, p mana2 naik beca/ kereta lembu atau unta, mkn d warong, shoping d cow kit road ( bundle) . suruh macai ambil pic banyak2 pastu taruk kat frenster.

kalo c ali rustam, kempen yg paling bgs adalah buat kerja amal gotong royong bersihkan kandang2 kerbau pendek d melaka dari skrg sampai la ke bulan 3.

memandangkan calon2 UMNO d PAU adalah kaya2 bangat, maka d cadangkan buat derma atau zakat mcm cerita p.ramli - 3 abdul . panggil rakyat suruh ambil apa2 shj brg d rmh mulai skrg sampailah bulan 3 nanti. buat sidang akhbar- inilah demokrasi terpimpin!!!!

kalo jadi ini rncnagn sin, aku mo 25 persen!!

LensaPR berkata...

Salam pun salah ka. kasi wang salah le. Ha ha. Lu bikin orang serba salah.

Tanpa Nama berkata...

Saudagar Unta;

Kalu nak ambik gambor parmugari2 Air Asia, sila dudok di hadapan. Bila pramugari2 tu dudok atas "jump seat" masa take-off dan landing, itu paling best ambik gambor.

Dgn skirt ketat beruk, ana pasti unta saudagar akan terpancut.

MRSM Kalae Chepo 66/73

Tanpa Nama berkata...

belajar banyak