Isnin, Januari 05, 2009

Tokoh Maal ...

Husin ada baca satu laporan blog peminat Zahid, pejuang nasionalis hebat penentang kroni dan nepotisme, dan juga Menteri Ugama Wahdatul Fikr Wahdatul Amal. Apa dia cakap dalam Arab tu Husin tak faham. Bunyi macam hebat. Dia faham ke?

Ini yang Husin selalu fed-up orang guna istilah yang menyusahkan orang nak faham tetapi nampak macam terer. Kalau masuk Bank Islam, macam kelas belajar tajwid. Pakailah istilah yang orang ramai dan bukan Islam boleh mudah faham!

Berbalik kepada cerita Zahid. Semalam dia kata Kerajaan Perak - yang ditubuhkan dari Perjanjian Pangkor 2 dengan sedara mara Chin Peng dan telah memberi pensimpati-simpati komunis tanah 999 tahun - akan tutup tadika Kemas.

Balik dari hantar anak, Husin terbaca blog Pas yang telah memberi Menteri Ugama kita penghormatan "Tokoh Maal Fitnah". Tergelak Husin baca. Dari "Tokoh Maal Hijrah" jadi "Tokoh Maal Fitnah". Pandai juga orang PAS jual oang.

Katanya:
Menteri di Jabatan Perdana Menteri yang baru pulang menunaikan haji di Mekah , Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi yang tiba-tiba gatal mulut meracau yang kononnya , beberapa pegawai Kemas telah diarahkan oleh Pejabat Daerah supaya menyerahkan kunci dewan orang ramai dan pejabat Kemas kepada kerajaan negeri sejak beberapa bulan lalu.
Kemas ini jatuh bawah Kementeriaan Mat Taib. Itu "Tokoh Maal Pindah." Peneroka konsep perniagaan Cash and Carry dalam memindahkan wang dari satu negara ke satu negara yang lain.

Siapa betul dan siapa salah, kita tengok hari ini? Kalau itu pembohongan, panjang hidung Zahdi macam Pinocchio.

He he he ... Tokoh Maal Hijrah, Tokoh Maal Pindah, ....

Wow! Perniagaan jual orang ana ada pesaing. Janji persaingan sihat.

17 ulasan:

Dr.Sid berkata...

alahai cutenya zahid jadi pinokio? haha. PAS pula tokoh maal bacul kot? tak pun tokoh maal turuti wa sanggupi? nak tau PAS tokoh apa lagi?

http://writtenbyhim.wordpress.com/

wak din berkata...

Sin, jgn la kutuk org tak tentu pasal..

kau ni macam dah sasau dan bankrap idea..

Tanpa Nama berkata...

Salam Sin,
Mmg betoii Zahid ni...Baru balik haji dah mula buat fitnah.Saya baru balik dr hantar anak sekolah kebangsaan.Dpn sekolah anak saya ada tadika kemas..TAK TUTUP pula tadika kemas yang beroperasi d balairaya..Mcmmana Zahid ni..Org Tanjung Bayan sekampung di kelentongnya..Ketua wanita UMNO Tg Bayan yg gila mic tu seronok gile memanjangkan fitnah..Hello Zahid tak rasa malu ka dgn org kampung awak tu menteri agama..

Tanpa Nama berkata...

Salam Sin,
Mmg betoii Zahid ni...Baru balik haji dah mula buat fitnah.Saya baru balik dr hantar anak sekolah kebangsaan.Dpn sekolah anak saya ada tadika kemas..TAK TUTUP pula tadika kemas yang beroperasi d balairaya..Mcmmana Zahid ni..Org Tanjung Bayan sekampung di kelentongnya..Ketua wanita UMNO Tg Bayan yg gila mic tu seronok gile memanjangkan fitnah..Hello Zahid tak rasa malu ka dgn org kampung awak tu menteri agama..

broooo... berkata...

budaya umno tetap tk akan berubah walaupun tlh diberi masej keras pd PRU12 yg lepas...

rasuah & ugutan menjadi senjata utama, disamping mengekploitasi media perdana yg mudah dibeli dgn harga maruah yg begitu murah/rendah serta menyalah gunakan jentera kerajaan termasuk polis... matlamat mereka adalah kekal berkuuasa….

yg jelas adakah semua janji2 yg sudah, telah di langsaikan????????

umno pembela MELAYU,
persoalannya adakah ini benar??????

1) kerajaan manakah yang yg mendikriminasikan negeri mejoriti MELAYU Kelantan?

2) kerajaan manakah yang menengtang pelaksanaan hukum Hudud & Qisas di Kelantan?

3) kerajaan manakah yang merampas eset rakyat (TNB, TM & etch...) & menberikan pada individu2 kroni tertentu atas nama pengswastaan?

4) kerajaan manakah yg mengadaikan maruah & menjual Tanah Melayu Singapura kepada Singapore?

5) kerajaan manakah yg membiarkan tanah jajahan Melayu Pulau Batu Putih jatuh kepada Singapore?

6) kerajaan manakah yg menjatuh kan maruah negara dgn membatalkan pembinaan Jambatan Bengkok mengantikan tambak Johor?
7) kerajaan manakah yg mengerakan tentera & menyerang & membunuh penduduk Melayu Islam Memali?

8) kaum manakah yg paling ramai termiskin di Tanah Melayu - Malaysia?

9) kaum manakah yg paling ramai berpendapatan bawah 1000 ringgit?

10) kaum manakah yg mejoritinya mengisi jawatan bawahan (kuli) dlm sektor swasta & perindustrian?

11) Kaum manakah yg paling ramai tercicir & tk mampu melanjutkan pelajaran kerana kemiskinan setelah "biasiswa" dihapuskan & digantikan dgn pinjaman PTPTN.
12) siapakah yg membela & memperkayakan jutawan2 terkenal Negara (antaranya lim goh thong, aric chia, Vincent tan, petric lim, ananda krisna & banyak lagi)?
13) siapakah yg paling aktif mengganggu pentakbiran kerajaan negeri Pakatan Rakyat dgn mengunakan jentera kementerian pembangunan luar Bandar?

dan banyak lagi persoalan yg mungkin tk terhuraikan.

jawabannya kepada semua persoalan diatas adalah =

= """"""""""" M E L A Y U """"""""""

Diharapkan jentera kempen di PKKT - P036 dapat menjelaskan isu2 yg di utarakan diatas.

Burung Jambul berkata...

Sin..

Zahid hidung mancung pasal cakap bohong . Lepas ni tentu ramai lagi orang yang macam zahid muncul pasal nak dapat hidung mancung dan pipi tersorong .

Sulaiman Akhlakan berkata...

Wak Din

Punyalah marah dia bila Husin ketawa pada Zahid wong sekapalnya. Betul ke Zahid wong jowo. Tak kan kapal salah mendarat dari Selangor atau Johor.

Dari kamu sokong Zahid, baik kamu sokong wong jowo, Wak Khir Joyo. Nampak gaya Wak Khir pasti menang.

Kalau Zahid menang, sekejap saja merasa. Siap2 dia kena sumbat penjara macam Konrad Majuntin.

Tanpa Nama berkata...

Anwar Tokoh Maal Helah
Khalid Tokoh Maal Stutter

Kit Siang Tokoh Pembela
Karpal Tokoh Maal Bai Roti

Hadi Tokoh Maal Boroi
Hasan Ali Tokoh Maal Murai

Theresa Kok Tokoh Maal Telor
Dolah Tokoh Maal Tidor

Pemuising

muraisenja berkata...

macam2 ada....
mahafiraun... mahafitnah...mahalena...mahakona pun ada xlama lagi ni...huhuhu....

Tanpa Nama berkata...

iya betul tu sin,

tapi aku perhatikan kau ni sin, dua kali lima la sin.. mengata orang kepada yang diperkatakan..lagipun, kau pun bukannya baik sangat sin, sampai menghukum orang tu tak baik.. betul tak sin?

jadi sin, perbaiki diri kau dulu sin.. barulah kau perbaiki diri orang lain..

ni kes dah tak ada idea ka sin? sampai nak mengata pasal orang lain? hehe.. sian kau sin..

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama 5:53

Ehhh ... hujah yang bosan dan dah jadi basi lesi.

Kalau ikut lojik kamu, siapa yang boleh tegur orang? Dolah Badwi? Khairi?

Seolah2 kena sempurna macam hanya tuhan, maksum macam nabi dan seti amacam malaikat, baru boleh tegur menegur.

Semua manusia di suruh mainkan peranan dalam masyrakat supaya tegur menegur dan ditegur teguri.

Buang biji sebleum kamu nak telancili.

Tanpa Nama 6:01 pm

kluangman berkata...

( No lobbying in Tuanku Muhriz’s appointment, says Negri chieftain
The appointment of Tuanku Muhriz Tuanku Munawir as the new Yang di-Pertuan Besar of Negri Sembilan was unanimously made without lobbying by any party, one of the state’s four territorial chieftains said.)

Sin, dulu tu hang temberang ke fitnah

~PakKaramu~ berkata...

Elok la menteri ni masuk longkang, menteri yang tak ada maruah

Husin Lempoyang berkata...

Kluangman

Itu drama. Ada drama untuk jadikan. Kadang-kadang drama untuk tak jadikan. Entahlah :)

Tapi kenapa ada lembaga persoal kewibawaan seorang undang? Drama wayang macam ada sequel ...

Oghang Ghombau berkata...

Kluangman

Baca berikut:

http://paneh.blogspot.com/2009/01/mbns-desas-desus-atau-kebenaran.html

Pokok goyang pasal ada monyek kat atas atau husin lempoyang goyangkan?

WaShad berkata...

salam..
kawan faham maksug pak hussin, tapi kawan tak paham pengomel2 yg terus terjah dan menuduh fitnah.. td kawan ada tengok mb nizar kata yg kawan paham bukan arahan kerajaan, kalau ada yg buat itu atas dasar peribadi dan tindakan pecat mereka akan diambil.. maka pada pemahaman kawan benda tu yakni menghalang sekolah kemas memang berlaku.. jadi pada sesiapa yg tuduh kata zahid fitnah tu.. pi la minta maaf dgn dia.. tak hilang dosa hangpa selagi dia tak maafkan.. hatta mencuri harta org kafir pun berdosa.. kawan bukan suka sgt zahid tu tapi betul kena kata betul, yg buruk kita kata buruk..
ps: pak husin taknak komen ke pasal jwpn mb selangor dlm kes yg sama?
salam

nurdaniella berkata...

sokong washad.. memang betul apa yang zahid tu cakapkan.. kan ada tadika kemas yang kena kunci.. tak baca paper ker?? suka2 jer nak kutuk zahid.. kalau yer pun tak sokong bn, jangan la buta mata, buta hati.. tak nampak ker pr tu ikut telunjuk dap??