Ahad, April 13, 2008

Asal Zahid Tak Jatuh Motorsikal


Kalau Dato Hishamuddin yang dahulunya Naib kepadanya semasa memegang jawatan Ketua Pemuda sudah bercita-cita mahu mencuba Naib Presiden, tak akan dia tak cuba?

Sekarang dia sudah Menteri penuh, bukan Timbalan. Tak akan orang tidak sedar Zahid sebelum ini adalah Timbalan Menteri Pelancongan dan Timbalan Menteri Penerangan.

Dia adalah Timbalan kepada Menteri "Kekeliruan" Zam. Oleh kerana, Zam tidak boleh berbahasa Inggeris, maka Zahid yang membantu dalam hal penerangan dalam bahasa Inggeris.

Teringat semasa Pemuda UMNO dahulu, dia begitu pitah dalam bahasa Inggeris mempertahankan Dr Mahathir yang telah dihina Lee Kuan Yew.


Alhamdulillah, Zahid sekarang Menteri Dalam Hal Ehwal Agama. Memang layak bekas penuntut Sekolah Izzudin memegang tugasan itu kerana dia boleh menyebut ayat-ayat Arab. Syarahan atau temuramah bersama Zahid begitu bernas sekali kerana ada konsep yang disebut dalam bahasa Arab yang jarang kita dengar.

Ustaz baru ini begitu bersih dan amanah hingga saham Kretam Holdings Berhad yang dipunyai Yayasan Gerak Bakti diletakkan di bawah namanya. Maklumlah undang-undang tidak membenarkan Yayasan memegang saham.

Layaklah untuknya semasa PAU yang terakhir sebagai Ketua Pemuda UMNO untuk konon menegur dengan ikhlas dan bukan atas surohan orang "amanah" yang lain untuk menyebut mengenai Korupsi, Kronisma, dan Nepotisma.

Zahid fikirkan diri sudah layak sebab ada kosong satu di peringkat Naib. Zahid adalah antara yang top dalam pemilihan MKT tahun 2004. Sekarang Khir Toyo dan JJ sudah tidak Menteri lagi. Zain "Badak" Mohamed tidak sehensem, dan sepitah syarahannya, walaupun ia seorang yang berani.

Zahid pun orang yang berani. Semasa dia ditahan polis semasa Reformasi di bawah ISA, dalam beberapa hari sudah keluar. Dia berani ... berani cepat mengaku.

Zahid mempunyai keluarga yang baik. Dia seorang ayah yang baik. Anak pun ada sudah kahwin dan dengan keluarga baik-baik. Dia juga begitu jaga mengenai hal disiplin anak-anak. Apa sahaja sanggup dilakukan demi anak. Semasa waktu lapang, dia suka membuat riadah yang bermakna dan bermutu.

Kalau dia naik Naib, dia dikira tahap lapisan sama hebat dengan Ali Rastam. Malah, dia boleh lagi hebat kerana dia di kira Naib President ulamak macam Tan Sri Wan Mohktar. Bukan itu sahaja, Zahid adalah seorang yang berpotensi untuk menjadi seorang Perdana Menteri. Dia berupaya membawa ... perjuangan yang belum selesai ... menjadi damai abadi.

Annuar Musa jatuh motorsikal dan kerjaya politik menunggu disalai. Anwar Berahe jatuh kuda dan masuk penjara. Asal Zahid tidak jatuh motorsikal lagi!

Wow! Jual orang lagi untung dari jual unta.

23 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ini satu lagi maanusia tak de harga diri. Serupa mcm boss dia jugak. Sangkaan dia orang semua suka kak dia. Zahid..Zahid...

Tanpa Nama berkata...

Penulis artikel sampah sedang mempraktikkan kesenian tamadun lama UMNO...PEMBODEKKAN tahap maksima. Adakah ini Zahid yang sama ia itu pada satu perhimpunan UMNO cuba membuka pekung UMNO dan pada keesokkan hari nya terpaksa menyatakan ma'af kepada TUN Mahathir?

Sekiranya ANWAR naik dia pun berkemungkian menjilat balik bontot boss lama dia.Tidak kah teringat masa dia memegang jawatan di Bank Nasional sebagai Pengerusi dan di nyahkan?

Zahid lalang ni adalah mamat opportunis.Sekarang ni berani nak kritik TUN. Agak nya penulis artikel sampah ni buta ke? Kaki bodek la lu Husin wei!! moron!

Tanpa Nama berkata...

"Zahid mempunyai keluarga yang baik. Dia seorang ayah yang baik. Anak pun ada sudah kahwin dan dengan keluarga baik-baik. Dia juga begitu jaga mengenai hal disiplin anak-anak."

You're a typical cock sucker without brain. This Zahid can never be a leader.Lalang mana boleh jadi pemimpin.Engkau tenguk muka dia betul2 sin,muka munafik akan kelihatan.

Tanpa Nama berkata...

calling calling anon 4 to anon 2 & 3

panggil goblog nanti kata aku zam maidin

bukak lah hyperlink tongong!

Tanpa Nama berkata...

hahah..si Husin bukan memuji tapi memperli..ada paham..tak sekolah punya olang!

`Penjual Unta Gurun sahara`

Tanpa Nama berkata...

Kenyataan Tengku Faris Petra menbayangkan sesuatu akan berlaku dimana Majlis Raja Raja akan memain peranan melantik Tengku Razaleigh menganti Pak Lah. Bukti telah terlihat dimana seperti berlaku pada jawatan MB Trengganu / Perlis.Itu pun jikalau BN masih memegang tampuk kuasa.Peralihan Tengku Razaleigh menjadi lebih cepat daripada pemilihan UMNO dec ini
Kurang pasti yg mana akan sampai dulu. Anwar atau Tengku Razeleigh.

unimportant person berkata...

I dont think Anwar will be PM.He is a Illuminati's. Muhyiddin is much more better compared with Najib, Tg Razaleigh or Anwar

Jamal Pak Tongkol berkata...

Zahid Hamidi ni lalang punya orang dan tidak ada istiqamah dalam perjuangan. Kena gertak, takut.

Orang ni tak ada wawasan dan boleh di beli.

Kalau UMNo mahu pembaharuan, pencenkan orang macam ini.

Tanpa Nama berkata...

An article 'Many Apples in a Barrel' by Raja Petra written abt a tendency of T. Razaleigh get support from palace. 'Art of listening is to hear isn't word' - George Santayana.

Tanpa Nama berkata...

Kesian Tun M, dimarah of Nazri dan dicabar keJANTANAN dia pada suatu masa dahulu...hahaha,inilah balasan. Tun M yang buat kontek dengan Jack Abramoff lobist Yahudi untuk bertemu dengan George Bush.

Back on topic, Zahid ni la, contoh kerosakkan AMNO....kuat bodek dan pandai berjilat jilat asalkan dapat kuasa dan harta. Ini pengkianat Melayu sebenarnya....Masa Anwar memerlukan sokongan, dialah yang pertama main TIKAM boss dia dari belakang. Berhati hati la, dengan orang yang sebegini.

Siapa boleh jadi PM, I tengok UMO sekarang, no one qualified, biarlah Bohdowi masih jadi PM dan penuhkan janji janji 2004 dulu. Aku memang suka Kak Wan jadi FIRST FEMALE PRIME MINISTER OF MALAYSIA....support!!!

Tanpa Nama berkata...

Anak jawa bagan datoh, sungai tiang adalah YB Zahid Hamid ialah aku punya idola

Kau orang bercakap baik-baik ye... nanti aku saman dengan RM100 juta, tak mampu bayar walaupun dengan ternakan babi.

Kalau kebetulan kau orang kelantan, kau memang sokong ku li, tapi aku akan tentang habis-habisan.

Kalau kau orang kedah, kau sokong muhriz, pengkhianat, maka aku akan biarkan sebab kau memang pengkhinat.

Tapi untuk YB Zahid Hamidi, biar unta satu padang pasir akan aku korbankan, demi maruahnya.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
wenk1290 berkata...

Sin...Kalau ante nak tahu analah paling pandai dalam saudagar2 sekalian.Ana selalu masuk blog Rocky Bru dan kebanyakan link dia ana masuk dan baca termasuklah anak si toyol tu dan blog ante ni pun ana paut dari Rocky.Moralnya.....apa yg ana dapat peratikan,semua orang pandai bagi pendapat,hentam orang tu dan ini.Hakikatnya, kita semua tahu kebenarannya.Yg pasti,semasa berkuasa semua lupa dan bila hilang kuasa jadilah dia seperti Mahathir dan Khir toyo tu..Hentam orang lain pulak!

Jowo Batu Pahat berkata...

Anon 8:19

Mungkin kita semua terlepas pandang, kenapa anda menganggap zahid idola. Kempen lah sedikit ...

Husin Lempoyang berkata...

Anon 9:35 AM (Teh Tarik Raa)

Sori lah kena buang. Tak payahlah cut and paste article panjang2 dari tempat lain sini. Sini sembang2 ...

Buat link cukup lah. ma kasih

Husin Lempoyang berkata...

anon 8:22 am

marah lepas geram dan termaki (asal tak teruk) aku tutup sebelah mata.

ugut2 nak mandi2 ni tu, husin tak main ... pergi iraq atau tunggu di iran.

kalau tak boleh bercuit2, jgn masuk politik.

sori buang

Tanpa Nama berkata...

Kita rakyat Malaysia mesti berhemah. Apasal gadoh gadoh?! Sekarang ni dah global dah, tengok negera negera lain yang miskin dan kena belasah tak dapat makan. Kita mesti jaga semua rakyat miskin di sini. Yang nak tanam padi tanam, yang nak buat kilang buat...semua cari makan. Kita mesti berlumba dengan Vietnam, Indonesia, Singapura, Thailand untuk jadi lebih moden dan pada masa sama, lebih beriman.

Tanpa Nama berkata...

Ya husin lempoyang yang ambil kesempatan.

Emosi aku panas, sebab kau cuit yang melampau kat Zahid Hamidi.

Nak tunjuk kau punya silat...sambunglah... Kau punya unta pun akan aku racun..

MODERATOR berkata...

Dengan Izin dan Budi Bicara Tuan Punya Blog yang dikasihi,

Foto-Foto Terkini "PERHIMPUNAN RAKSASA RAKYAT DI DEWAN SULTAN SULAIMAN", KG. BARU, KL. Tarikh:14hb. April / Masa: 8.30pm - 10.30pm (Sejarah Tercipta!)

Foto-Foto Eksklusif Hanya Daripada

theindiestory.blogspot.com

CHECK IT OUT! tq

Tanpa Nama berkata...

ingatlah...

Buruk buruk negara kita pun tidak sama dengan situasi di Iraq yang semakin teruk di bawah penjajahan cara baru Amerika Syarikat di sana.

Mereka fikir Saddam punca kezaliman tetapi keamanan di saat itu telah bertukar menjadi kezaliman dan kemusnahan berbeza semasa perpaduan antara mazhab dan agama telah berjaya dipupuk bawah era pemerintahan Saddam.

Indonesia juga berfikir Suhartolah punca segala korupsi namun sehingga kini kegemilangan di bawah beliau sukar dicapai lagi meskipun huru hara telah berleluasa selepas kejatuhannya di mana ramai pihak saling bertelingkah dan bergaduh sesama sendiri sebelum pak Bambang Yuduyono mengambil alih ( beliau general askar sebelum itu )

Jangan kita sesama sendiri mengutuk dan mengkeji antara bangsa dan agama . Kerana tiada kebaikan akan kita perolehi. Kritiklah dengan profesional dan hikmah bukan dengan sumpah seranah.

kita bimbang apa yang kita impikan tidak sama dengan apa yang akan terjadi di masa hadapan.

Tanpa Nama berkata...

Warkah Berdarah Buat Pak Lah!

http://www.malaysia-today.net/2008/content/view/6100/1/

Dah, orang Sabah dah tak boleh tahan dah dengan kronis BN menggunakan samseng illegal immigrant untuk rampas tanah mereka. Polis Sabah pun tak boleh buat apa apa dengan Datuk Datuk BN sana. Maklumlah..rasuah!!!

Calun Lompat Parti berkata...

Zahid the man of religion

Wednesday, 02 April 2008
By ZULKIFLI ABD RAHMAN

IT MAY have come as a surprise to some but not Datuk Ahmad Zahid Hamidi, when he was appointed as Minister in the Prime Minister's Department with the responsibility of managing religious affairs.

Zahid believed his religious background was a factor in Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi selecting him for the task.

Zahid's parents Raden Ahmad Tarmidzi Raden Abdul Fattah and Tuminah Abdul Jalil were adamant in ensuring he had a good religious upbringing. Born in Bagan Datoh, Perak, on Jan 4, 1953, he pursued his secondary school education in a religious school in Ipoh, SMA Izuddin Shah.

As a matter of fact Zahid's grandfather Raden Ahmad, who was born in Jogjyakarta in Indonesia, was a mudir or director of a tahfiz (Quran-reading) school in Bagan Datoh and also taught at religious schools and mosques there.

"My father also studied religion and was well-liked by Syeikh Abdullah Fahim, who was the mudir of Madrasah Idrisiah in Kuala Kangsar."

"Syeikh Abdullah, who is the Prime Minister's grandfather, was later appointed as the Penang mufti and brought my father along to study at a madrasah in Kepala Batas near his home," he added.

Zahid said it was not a problem for him whether people categorised him as a "modernist Muslim" or a "conservative."

People also know that he is an avid biker, a sort of person who likes the rugged life.

"I have also never put on an image of someone who is seen to be religious, like wearing a kopiah (skullcap), growing a beard and putting on a jubah (robe).But Pak Lah has recognised my contribution to Umno as well as in various religious organisations and I will do my best," said Zahid, who is the chairman of the Superbikers Association of Malaysia (SAM).

He escaped serious injuries while leading a SAM convoy during the Tour de Indonesia motorcycle expedition last year.

Zahid believed that among the things that caught Abdullah's eye was his ability to organise and promote major Islamic religious activities, including the special meeting between the Prime Minister and state muftis, and a national imam conference.

The Bagan Datoh MP is also the chairman of the Hadhari Foundation and Hadhari secretariat and chair of the Dewan Amal Islam Hadhari, which is an umbrella organisation to help unite the country's Muslim NGOs.

On his plans as Minister in charge of Religious Affairs, Zahid said he would give more input to strengthen the moderate Islam approach and improving relations with religious leaders in the country.

Zahid joined Umno in 1976 soon after graduating from Universiti Malaya. He said his uncle Ustaz Raden Zabidi Abdul Fatah, an Umno branch leader, was the one who talked him into it.

"My uncle, who was a teacher to many muftis and kadis, actually passed me an Umno membership form which I duly signed," he added.

Since then , the 55-year-old Umno supreme council member has had his fair share of political turmoil.

His star began to shine when Datuk Seri Najib Tun Razak appointed him as his political secretary in 1987 while Zahid was the youth head of the Bagan Datoh Umno division.

He rose quickly to become the Umno Youth chief. His career, however, stalled when he was detained under the Internal Security Act, albeit for only 10 days, during the Datuk Seri Anwar Ibrahim-led reformasi campaign in 1998.

"I don't deny that I'm friends with Anwar but I was never influenced by him. I never served under him.

"I don't blame Tun (Dr Mahathir Mohamad) for detaining me under the ISA. Maybe he got feedback from people who thought I was a threat at that particular time," he added.

Zahid's political resurrection began in the 2000 Umno elections when he received the fourth highest number of votes in the contest for a supreme council seat. In 2004, he obtained the second highest number of votes to retain his seat comfortably.

Zahid has indeed come a long way from the boy who once sold ice-cream in primary school to learn to be self-sufficient and later helped in the school canteen as a teenager to earn extra pocket money.

But his determination to be the best that he can has always stood him in good stead and it is this quality that will serve him well as a full-fledged Minister.

Hai .... tak cerita langsung pasal saham Kretam Holding dan Yayasan Gerak Bakti. Tak ada cerita pasal dia kaki kereta sampai 10 biji semua nombor 23.

Dia masuk UMNO melalui kawan-kawan di PNB dan masuk ikut group Musa(ng Berjanggut) Hitam.

PNB adalah bastion Anwar seperti Khalid Ibrahim, Ahmad Don (bekas BNM Governor yang rapat dgn DSAI), Sallehuddin Hashim (Sec Gen baru), Zahid Hamidi, dll