Selasa, April 22, 2008

Bolehkah Pak Lah Masuk BBC Hardtalk?

Semalam Dr Mahathir ditemuramah dalam rancangan BBC Hardtalk oleh Stephen Stupor. Dari mula lagi, Dr Mahathir tidak dikasi can beri penerangan. Asal ambil napas, dia mencelah dengan soalan bertubi-tubi.

Tapi akhirnya Stephen dapat diperangkap kerana mengemukakan maklumat salah dan tuduhan yang tiada bukti sokongan. Lepas tu habis seluroh tamadun dan keturunan barat dibelasah habis Dr Mahathir. Video ada di You Tube.

Ramai tertanya-tanya, jika Pak lah di temuramah BBC Hardtalk macam mana agaknya?

Mari kita menyingkap balik temuramah Pak lah pada tahun 2006 selepas Kesunyian yang Ranggi (Elegent Silent). Mainkan video di bawah untuk mengingatkan kembali temuramah itu.



Sila tekan untuk klip-klip seterusnya 2, 3, 4 dan 5.

Rupanya ada yang sudah memberi komen yang agak berterus terang, tiada cakap belakang-belakang dan tidak main belakang di blog ini. Husin terbitkan di bawah:

bzz ...Said:

I wonder, what will Paklah says when Sackur ask the same questions?

Pak Mat Tempe... Said:

Bro, you must be joking….do you think he dare enough to be interviwed by Sackur….baru kena interview dgn Anuar Zaini pun dah berpeluh… dapat soalan bocor lagi… itupun dah berapa ratus kali punya rehearsal …letih si anuar zaini… asyik cut cut! je… heheheh

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tuan Husin,

`Kesunyian Yang Ranggi'

WOW! WOW! WOW! WOW! CAri kat Kamus DBKL tak jumpa maksudnya.......

WOW! WOW! WOW! WOW! dapat soalan bocor pun tak boleh Jawab?

Tanpa Nama berkata...

Mari kita sama-sama menghayati interview BBC Stephen Sackur (nama timangan nya pete) ngan Pak Lah ini.
BBC : Ini siput apa pak lah?
Pak Lah : (dengan penuh kelembutan dia menjawab) siput babi pete…
BBC: siput apa?
Pak Lah : (lagi sekali dengan penuh kelembutan dia menjawab) siput babi pete…
BBC : siput apa?
Pak Lah : (lagi sekali dengan kesabaran adahari nya dia menjawab) siput babi pete …
BBC : siput apa?
Pak Lah : Siput BA……(tiba-tiba dia terdiam ; inilah yang dinamakan `KESUNYIAN YANG RANGGI ‘ dan tetanya-tanya dalam dirinya nape dia ni ? cakap gi kolej tak habih blajar kat U ke ?)
BBC : siput apa?
Pak Lah: (terus terdiam )
BBC : siput apa?
Pak Lah : (Dengan Angin nya tiba-tiba terkeluar ) SIPUT LA BABI!!!!!!*#&~+%*
BBC : waahhhhh (Nangis) Pak Lah Jahat

dhomnirhahs berkata...

bro .. paste temuramah malaysia watpa.. baik paste temuramah luar .. camni

http://www.youtube.com/watch?v=JydTW3IUClM

baru leh dibandingkan ..

hehe

jebatmustdie berkata...

tuan husin patut tgk juga interview hardtalk dgn anwar ibrahim may tahun lepas. terkial kial juga DSAI nak buktikan yg dia masih ada credibiliti dan integriti.. hehehe

http://www.bbc.co.uk/newsa/n5ctrl/progs/05/hardtalk/ibrahim10may.ram

Tanpa Nama berkata...

Dr Mahathir memang bijak, padai cakap putar-putar, jadikan orang lain pening kepala mendengarnya.

Maklum lah keling. Pasal cakap pusing-pusing, serah aje kat dia. Macam kaprl Sigh juga.

Tanpa Nama berkata...

pak lah ada kalimullah untuk kerja putar apa pasal kena putar.

Oh ye dia guna kalimullah untuk putar dirinya.

Tanpa Nama berkata...

Tuan Husin,
Aku ingat kalau Pak Lah dibenarkan masuk BBC Hardtalk elok rasanya kita demonstrasi aman sambil pegang sepanduk depan pejabat dia.Bukan apa takut nanti dia tertidur kaa,apanama,cakap merapu kaa...Nanti memalukan rakyat Malaysia je..

Tanpa Nama berkata...

Itulah adat dunia. Selepas yang baik dapat pulak yang buruk. Selepas yang bijak dapat pulak yang bebal. Hukum alalah katakan selepas dapat pemimpin yng baik dapat yang teruk.
Kalau Tun M dalam Hardtalk boleh kita bayangkan apa reaksi Mat Saleh itu - TERKEDU. Kalau Paklah tak dapat saya bayangkan. Sorry ye - teruk sampai tak terbayang.
Baik Husin hantar Unta je. dapat juga bayangkan tabiat unta kah kah kah

Jamal Pak Tongkol berkata...

Kalau dapat soalan bocor pun Pak lah pasti fumble dengan Stephen Stupor.

Kalau Mat Taib, Khalid Nordin, dan Noh Omar, soalan pun tak faham ... kah kah kah ho ho ho !