Jumaat, Oktober 10, 2008

Aiyeah Cik Siti ... Olang Manyak Galang



Haiyo … Manyak galang ini semua olang. Olang tua tu pun masih galang.

Misti la. Najili, Ajalina, Shabeli, Kaled, sama Singa Kotomo misti tefen itu bos. Airmuka tia misti kasi jaga, lo. Walau mahu pencen, ia bos juga.

Dia kasi kita makan manyak-manyak. Kenyang sampai cicit, tak abis lo. Pelut manyak buncit. Hitup misti ada siti-ya. Yah yah ... setia, bukan se-tiu.

Tapi … mana tulu manyak galang. Sulah talak? Mat Taip? Jahid Hamili? Ali Lustam? Shalil? Lapita? Shahitan? Lijal Malikan? Tan Sili balu, ah Anua Musa? Apa pasai tiam-tiam, sikalang?

Gatuh la. Gatuh. Lagi tegang, lagi bes, lo. Mini wa cakap pun talak tegang, talak bes ... Hehehe ... kita tengok sapa masuk pelangkap, anon 12:48 pm?

Aiyah cik siti,
Olang manyak mulah, lo.
Wa apek jahit kasut,
Bukan jahit olang.

20 ulasan:

Sulaiman Akhlakan berkata...

aiyeahh sin

kau bawak lim keng yaik lompat parti ke?

LensaPR berkata...

Yang penting perut n under perut oiiii

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) berkata...

aiiya usin na.. itu pokok sudah tumbang pon mau kasi bom lagi ka? manyak zalim punya hitler la lu...
ini kasi lepot sama maharani cina zaman dinasti lulu... nanti lu punya muka kena cakar oiii.

betul lah. patut kasi can lah itu olang sama dia punya dunia dan kasi habis itu suluhanjaya.. brapa? lima ka... dia mau pikir.. bikin.. kasi tinggal sama najib.patut itu olang kempen bagi mukriz minang ketua pemuda lagi ada baik.

pak lah sudah buang dia punya bisa perlahan2. itu olang bila dia mau kasi buang dia punya bisa?

ni ular kalu bisa apa macam kalau tak ade power.. kuasa lah? nganga itu macam saje ke atau ade gigit jugak...

wa mau tanya itu asoi talak nikah telesa kok ayam berkoko atas pokok... aiiyaaa... mau pejam mata pon susah ini macam

telasa mahu lasa kok berkata...

sin

lu bukan tak tau.

olang itu semua mahu tanding. mana bole tibai2 itu olang tua.

wa lasa olan tua mahu kasi olang tibai dia.

bila olang tibai sama dia, nanti olang malah. tak kasi undi.

yg bising semua sulah tak bole ada jawatan dalam parti.

manyak susah lo. tak tibai, malu. tibai, olang malah.

wah! tun lagi pandai jual olang dali lu la, sin.

Zubli Zainordin berkata...

Wwaah!

Husin Lempoyang,

Itu lagu manyak magut. Syiok lengar punyia.

Ini olang YamNO itu Apek sulah jahit dia olang punya mulut ka?

Semua liam ooo. Kasi lawan lawan sikit Lah. Balu ate tegang punyia.

Sikalang semua kentor! Apa macyiam mini mau nangis?

Nengok gua punyia mini, nangis lia. Tapi mukan nangis sakit, lia nangis setap...

abu asing berkata...

berenti politik,

kawin lah dgn Paklah

jgn jd mcm Teresa garang sangat dgn Melayu & berlembut dgn Bab* sbg ganti b*by.

lebih percaya ular berkata...

Itu Nang Bu Ti Nang Kui Bu Ti Kui Anu_ar Ib_la_him apa macam lia?

Su_lah Tau_bat kah lia?

Itu Hisha_mul_lin La_is sikalang kale_ja itu plo_mo_ter amacam?

Su_lah Tau_bat kah lia?

kemudian nya Bang Nuar dan Hishamudin Rais pun jawab bersama .....

SULAH

ruyom berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Kenapa Shah Rukh Khan dapat DMSM (Dato') dari Melaka?

Dato Ali Rustam nak tanding Timbalan Presiden UMNO. Dato' Najib nak tanding Presiden UMNO. Isteri Dato Najib, Rosmah, suka Shah Rukh Khan.

Faham? Kalau itu pun tak faham, sudahlah!

Tanpa Nama berkata...

Tak pasai-pasai pi bagi Datuk kat Shah Rukh Khan, tak kena-mengena pun....betui-betui lawak antarabangsa...lepaih ni bagi la Datuk, Datin kat Brad Pitt ngan Angelina Jolie :)
Hmmmh, orang tak pandang pun...
kah kah kih kih kih tak tarat nak gelak...Malaysia Boleh!

Tanpa Nama berkata...

ini semua ular sarkis. dia cuma pandai ikut arahan traineer dia jer. bila tukar traineer, mereka pun ikut gak bertukar. bisa langsung takder terutama itu ular najili. ular sarkas no satu.

anakjin...

penggila berkata...

ruyom..thanks..

but your comment dh keluar topic..

anyway..whatever..you said/Farish sad..for me-stupid suggestion for Malay..

I love umno and hate Nuar..coz umno give Malay previlage..and 1st Nuar 'gila' Malay in history..sell the previlage to others..Not even protect Malay from DAP or Hindraf but also support them for UNDI & PM.

Tha's why Nuar & his ketuanan rakyat concept should be rejected by Multi-etnic soceitty

PAS TAMPIN berkata...

Lempoyang, apasal Melaka syok kat shah Rukh Khan tu. Kau multi agent tontu ada info. he he

haha berkata...

sapa2 nak bagi konek besaq, lawat la laman ni

http://www.infobatin.com/agen/idevaffiliate.php?id=238

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Zaid Hindraf dah buat komen kutuk Tun M pulak. Celaka punya orang dah la huru hara satu Malaysia dan orang Melayu dibuatnya sekarang nak kutuk Tun pulak.
Dahlah duit rakyat bayar kat Hakim kena tendang yang di`gelapkan jumlahnya.
Dengar khabar angin kata Si Sinbad ini siap bahagikan kau satu, aku satu pulak dah. Kalau dah kaki songlap dan sogok sampai mampus pun macam tu.

kluangman berkata...

Dalam keadaan sekarang kita biarkan kepada 'Ibrahim Pendek' untuk 'kita lihat siapa yang kena kali ini'.

Dolah masih ghairah mencanangkan ideanya seolah olah akan terus jadi PM dan Presiden kelab BN sedangkan Najib dan Mahyuddin lupa mereka sebenarnya belum selamat.

Tanpa Nama berkata...

@ruyom,ur posted should be trash by mod,just write the url link,no need cut and paste la.. Very annoying on phone web browser.

Penyokong Paklah berkata...

kELUANG mAN

Bg lah pak lah tersenyum sblm bersara..

2@3 hari ni, banyak orang2 puji dia..

sbb tu dia syok...Padahal dia tak tau Melayu ni suka berpantun.& beradab sopan.kalau ikut hati- sapa mau cakap dia telah bekorban? kata2 yg sesuai "nyah kau dari sini"

(mcm biasa, Paklah lurus tak tau yg tersirat)

Najib pun mcm savior, dia kata paklah 'merevolusikan Umno'. Gerakan pun dah tau cara2 berpantun..

syok menonggenglah dia (paklah)...
Silap2 dia tanding semula..kerana dapat pencalonan..

Krn Cik Siti
Semangat yg kembali ketika tidak diperlukan..mungkin inilah akibat kehilangan cik Sitinya yg perlu diganti puji2an (yg tak ikhlas dr org ramai) untuk beri tenaga/motivasi.

Husin Lempoyang berkata...

Ruyom

Farish Nor seorang yang dikurniakan kepandaian tapi masih bodoh kerana dia angkuh.

Tidak ada parti politik dalam negara ini yang ternak orang untuk disembelih.

Baik UMNO atau BN atau PAS atau PKR atau DAP atau sesiapa ...Parti Komunis pun tak buat macam itu.

Husin ada semasa Farish sebut itu di Bar Council. Dia seorang intelektual yang suka membesar2kan sesuatu lebih dari obsertvation dan analisa sepatutnya.

He is a confused intellectual ... dulu baik dengan khairy masa dolah tpm.

Mat Cendana berkata...

Sin, saya nak kebas satu-dua gambar kat sini, ye? Erm, idea pun mungkin nak ceduk jugak sikit.

Sebab kalau modal tak cukup, nanti buat Post jadi masalah Cash Flow kan? Sin jangan suruh lawyer Shafee Abdullah file saman, hantar ke Raja Aziz Addruse & Karpal Singh yg lawyer saya tu, ye?