Jumaat, Oktober 10, 2008

Puteri Gunung Ledang Mengenai Sebab Dolah Tak Tanding


Husin terbaca satu komen di Chedet.com dalam posting Tun mengenai Bekas Menteri Penyelesai Halal Haram. Baru faham kenapa Dolah tak bertanding:

Puteri Gunung Ledang on October 9, 2008 7:13 PM

Dearest Tun...

Tun, do you want to know why Pak Lah FINALLY quit? He.. :-)

Because he read your blog...

Selama ni Pak Lah selalu syok sendiri. Dia selalu ingat semua orang sayang kat dia.. Dia selalu disorongkan dengan cerita cerita dongeng yang semua orang sayang dia, support dia, kebanyakan source dari KJ pun... KJ yang menkhayalkan Pak Lah selama ini... KJ cuma menunjukkan 10% yang orang suka Pak Lah, dia tak pernah tunjuk/cerita yang lagi 90% majority semua sebenarnya tak suka Pak Lah...

Satu hari tu, Pak Lah tergerak hati buka & mengambil masa membaca blog Tun, chedet.com ni. Pengsan dia....!!!! Baru dia baca & lihat dengan mata kepala dia sendiri yang begitu ramainya comments, begitu ramainya orang yang tak suka dia sebonarnya...

He realised, these are all REAL PEOPLE (yang comment), baru dia tahu segala gala kelemahan dia selama ini. Baru dia tahu banyak perkara. Baru dia tahu realitinya.

Entahlah Tun... saja saja terfikir begitu... I actually really wish he really reads your blog, every words by words, every archives by archieves and every comments from all the commentors. But it sounds too impossible pulak kan, coz he prefer to sleep and doesn't care about what is happening to the country or to the rakyat.... :-(

It was just my wish...

Salam sayang teramat amat sayang sangat sangat buat Tun.
Husin terfikir.

Kalau kita beli buku Chedet.com yang agak murah, RM25 senaskah dan hadiahkan kepada perwakilan-perwakilan dan mereka berpengaruh dalam satu-satu kawasan, boleh kita kasi faham pada mereka apa yang terjadi selama ini.

Talipon 7620 8111 ext: 108/109 untuk orde. Amacam Dato Kadir Jasin, boleh 5 persennnn???!!!!

Kalau hantar banyak-banyak ke Rembau dan mana-mana, agak-agak terbuka ke tidak mata mereka?

Dulu ada buku Hikayat Khairy pun, akhirnya mereka pilih dia. Orang baca Kepala Agung saja, ke? Semalam ada komentar kata ceritanya Kepala Agung juga ...

Anwar tentu faham ...

Wow! Ana lah sekarang penentang korupsi, kroni, nepotisma, perpaduan kaum dan kebebasan.

14 ulasan:

ilovebudu berkata...

jadi peniaga buku timetime nie cun agaknya...kekeke

nobisha berkata...

Tuan Husin Lempoyang,

Tak kanlah Dato Kadir Jasin bagi 5% jer.. Mamak jual buku pun dapat 50%! Patutlah ramai yang nak JUAL ORANG pada musim pemilihan ni dari nak jual buku. Cepat untung, tak pakai modal!

Zubli Zainordin berkata...

Incik, saya mukan mau juan ini muku. Tapi ini muku manyak magut. Angkat satu Incik.

Tak mau!

Mulah kasi punyia...

Tak mau! Tak mau Lah...

Gua kasi niskaun.

Tak mau jugak.

Wah! Suwey Lah, pagi mangun jumpak you!

Ini, tak paa, akan flee, gua kasi.

Tak mau jugak.

Apa pasat aargh?

Beli kah, kasi kah, saya bukan baca.

You talak maca muku aargh? Pakai cantik macam pantai, tapi talak maca muku nanti chati boloh!

Tak pa Lah, bodoh pun, saya dok keghusi nombor 1 Malaysia.

(Macam pernah aku tengok dia ini, tapi di mana ya? Tanya satu soalan mungkin confirm kot) Okay, dali tahun 2003 sampai 2008 belapa muku you maca?

Satu.

Apa taitel siap tulis punyia?

Tak tau penulis. Dia punya title 555.

Husin Lempoyang, you tolong jual Saddiq nii sat, sambil dia dok kena juai tu, you usher buku Che Det kat dia noo...

Haji Bakhil berkata...

Tuan Nobisha

Hebat hang kempen baik untuk Nurjazlan di Astro Awani malam tadi.

Betul juga, umur Nurjazlan dan Obama sedikit brapa tahun saja.

Kalau orang UMNO nak ambil hanya penghuni rumah orang tua, kita hantaq Nurjazlan bertanding di US Election empat tahun lagi.

Orang UMNO kena berani melihat kebolehan seseorang dan melampau umur.

Ada umur 83/4 tapi akai dia masih cergas dari orang pertengahn 60an yang asyik tidor tgh majlis.

Ada umur 31 begitu genius hinggga dia sorang boleh ranapkan satu negara. Bukan senang nak ranapkan negara.

jawa peranakan berkata...

KJ sekadar menjalankan tugas sebagai menantu..iaitu MENYENANGKAN HATI MERTUA..

maka beliau hanya sampaikan yang best2 je (walaupun tak benar) kepada pak mertua dia..maklum la.. nak senangkan hati mertua..

roti john berkata...

teka-teki..

RAHMAN = BAPA KEMERDEKAAN
RAZAK = BAPA PEMBANGUNAN
HUSSEIN = BAPA PERPADUAN
MAHATHIR = BAPA PEMODENAN
ABDULLAH = BAPA MERTUA KHAIRY
NAJIB = BAPA APA?

sudip berkata...

nobisha,

nurjazlan nie takat spm laa dia punya ilmu.. takkan orang spm boleh jadi PM??

LensaPR berkata...

Kepala agung angkat jangan tak angkat. rejeki. Undi kasi rosaklah. Tu macam dosa tak ada ka?.

HeroTamil berkata...

allo Husin,

OFF TOPIC sikit,

Since nko dah buka cerita PGL nie...

apa cerita nie??

Kerajaan Ali Ketam nak beri title datuk kat Shah Rukh Khan tu...

Isshhhh...isshhh...isshhh.

Nko tolong siasat skit..maner lah tahu SRK tu mungkin TUK NEK dia pedagang India di MELAKA zaman dahulu kala, yang telah menaikkan nama Melaka.

Tanpa Nama berkata...

Tunggu Sin,

Tidak semudah itu Pak Lah dan Khairy akan menyerah kalah dan melepaskan jawatannya kepada orang lain.

Akan ada lagi kejutan selepas ini.Harap berwaspada.


Hidup Pak Lah!!

sekilo garam berkata...

Salam Tuan Tanah,

Saya Ismail Bangsawan yang menawarkan diri sebagai calon presiden UMNO mohon kerjasama tuan untuk membuat pautan dan sebarluaskan blog saya untuk mendapatkan respon umum tentang penawaran diri saya untuk jawatan tersebut.

thanks!

http://sekilogaram.blogspot.com/

Tanpa Nama berkata...

roti john said...

teka-teki..

RAHMAN = BAPA KEMERDEKAAN
RAZAK = BAPA PEMBANGUNAN
HUSSEIN = BAPA PERPADUAN
MAHATHIR = BAPA PEMODENAN
ABDULLAH = BAPA MERTUA KHAIRY
NAJIB = BAPA APA?

JAWAPANNYA :
BAPA AYAM HAHAHAHA

ANAKJIN

Tanpa Nama berkata...

nak kutuk ke tak ni...
susah gak nak buat keputusan..
diam dulu ar...

Jamal Pak Tongkol berkata...

Sokongan terhadap Pak Lah masih kuat sebenarnya, tapi oleh kerana Pak Lah lebih mementingkan kepentingan parti sebab itu dia bertindak sedemikian.