Rabu, Oktober 22, 2008

Masa untuk KJ tukar slogan

Pak Habib panggil KJ sebagai Lord of the Lomang. Buluh sudah merkah masa bakar. Habih Lomang di dalam. Pasal nak masak lomang, rosak buloh.

Mana tidak, kempen KJ mengelirukan.

Apa pula kata bertanding atas kekuatan sendiri. Mana orang sokong KJ atas kekuatan sendiri? Sudah tertinggal, ada pula wahyu buat YB K.

Kata seluroh Pemuda Sabah sokong KJ, macam mana Kota Belud dan Tuaran pun KJ tak dapat pencalunan? Wangsa Maju, Kuantan, Putrajaya, dan banyak kawan-kawan setia tidak reti apa yang KJ kempen.

Nogori Lomang Negeri Sembilan konon tompek asal usul pun tak dapek pencalunan. Ada ompek Bahagian tinggal. Siap-siap Rombau pooi kek orang lain. Malu tak dapek dari kampung sondiri. Suruh Norza anu ketot kempen di Pilah. Atau kampung ekau sebonarnyo di padang pasir mano-mano. Negeri omputih takdo la, muko itam serupo Azeez dan Reezal.

Tiap-tiap tahun, KJ buka mesyuarat Pemuda Bahagian sampai orang lain tidak boleh. Bila KJ kata disekat bertemu Pemuda akarumbi, orang keliru. Khir Toyo kata tidak ada masaalah.

KJ kata ada anasir tertentu mahu menyekat perjalanan Mesyuarat. Macam mana Rantau Panjang dan Gelang Patah yang kecoh, KJ yang dapat. Apabila ada Pekida berada di Mesyuarat di Pulau Pinang, KJ yang menang.

KJ persoal mengenai politik wang, orang pun keliru. Orang datang dengar dan sokong KJ kerana wang saja. Keliru orang KJ bercerita mengenai Setia Kawan.

Slogan kasi tukar ...

Photobucket


Barulah orang boleh faham.

Kalau hendak dapat lagi dua tiga pencalunan untuk layak bertanding, berhenti kelirukan orang. Kasi duit banyak-banyak untuk dapat sokongan.

Mula dengan petang ini, petang Rabu bila berjumpa Pemuda Bukit Bintang di Kelab Sultan Sulaiman. Tak payah cerita perjuangan UMNO bermula di situ. Kasi duit beribu-ribu seorang. Dapatlah pencalunan dari Bahagian-Bahagian.

Dengan slogan baru, orang boleh diubahkan. Pencaluan akan turun melimpah. Ada lima bulan bayar "zakat" banyak-banyak.

Kepala Agong bisa meredakan tsunami yang melanda. Kepala Agong untuk berlawan sesama sendiri. Kepala Agong boleh menundukkan mereka yang tidak bermoral dan prinsip.

Sementara itu, Suqiu, Dong Zhong, dan Hindraf terus mendesak. PKR di Permatang Pauh mengasak Pemuda cabut dan tutup gate.

Hendak baikkan keadaan, ikut nasihat Nik Aziz. ... Kasi ambil, undi orang lain.

Kalau diikut nasihat Nik Aziz, licin war chest KJ yang dikatakan RM1 billion. Licin macam kepala Tuan Sadiq Sigaraga tapi jawatan Ketua Pemuda masih tidak dapat.

Wow! Lagi untung jual orang dari jual unta. Orang yang kena jual lebih rendah martabat dari unta.

28 ulasan:

cucupakkasim berkata...

husin..,suruh dia pi suluh muka dia dia kat cermin laa..,lirik lagu umno pun dia tak tau,nak cakap pasai perjuangan konon...podahh..!!

hanis berkata...

kekuatan sendiri?? pegi daaaaaaaa...!

adik yu berkata...

budak ni mmg jahanam.. selalu tak basuh berak. setia kat kawan kawan dia dengan wang! anwar ibrahim in the making.

princess jiji berkata...

mmg betul kepala agong boleh tukar jadi undi walaupun tak dapat pencalonan!tapi orang UMNO kena jadi pandai,ikut cakap TGNA-kasi ambil,undi orang lain!dah org nak sedekah,rugi tak ambik!

Tanpa Nama berkata...

Usin,
Kera Jantan kini dah sedar kut kekuatannya hanya bergantung kepada Pak Mentua. Kini pak Mentua dah kena tolak. UMNO, Pemuda, Wanita, Puteri mahupun Mat Rempit, semuanya sama apabila orang berkuasa tidak ada kuasa lagi, semua cabut cari orang yang akan mendapat kuasa baru. KJ dari superstar kini underdog. March depan KJ akan jadi mad dog.
Slogan baru KJ "Kawan-kawan tolonglah kawan."

Tanpa Nama berkata...

Setia Kat Wang
Setia Kat Wang
Banyak sungguh duit KJ.
Sanggup ubah slogan Pemuda Umno Malaysia.

Orang kasi, sebat saja.
Orang beri, ambil laaa.
Apa-apa pun balon saja.
Semua tu duit hari raya.

Maka akan lahirlah Genarasi Pelingkop. Terutama genarasi Setia Kat Wang.

Tapi,
Akan lahir insan-insan terpilih yang akan menjadi penyelamat UMNO,Agama, Bangsa dan Negara.

(rupa-rupanya aku bermimpi disiang hari)

tarik tikar berkata...

takkan KJ saja yang guna taktik "setia kat wang" ni.hehe.calon-calon pun mungkin ada.entah-entah calon yang telah layak pun ada guna taktik ini semasa belum layak.

Tanpa Nama berkata...

tarik tikar

nafi lah dulu baru nak konar fitnah orang lain.

sah ... kj kaki rasuah

My Raison D'etre berkata...

Pak Syeikh Husin,

Kalau ikut lapuran hat ni cukup murah nak beli deme punya undi.

Tak tau le kalu yang bercakap tu sebab tak dapek undi nye pasal.

Dulu dengor RM200, la ni 10 persen pu dah cukup..

Punya la murah. Taik kelawar buat baja kat Kluang lebih kurang sama harga setimba size M.

Salam Sin.

jawa peranakan berkata...

KJ = KERA JAHAT..

aku berkata...

bukan masa utk kj tukar slogan tetapi masa utk kj angkat kaki dan belah!

Che Moq berkata...

setia katwang
setia pitih
setia pulus

husin patut jadi ketua pergerakan kempen setia ka(t)wan(g) khairy.

baru la khairy dapat capai matlamat menang(gung kalah) kalau husin yg kasi wang sama unta2 khairy..

apa salahnya tukar kempen, khairy leh tanding ketua puteri umno..paper kata depa ni bagi rm20 pun dah cukup. abis smua khairy sapu.

Piggy Singh berkata...

Tuan Husin,

Yang memalukan, KJ hampir sapu bersih semua pencalonan pemuda bahagian di Kelantan, mungkin sebabnya ada satu lagi super strain lalang yang melakukan percaturan, si Annuar PPRT Musang.

Pesan orang Kelantan genuine kat KJ,
mung kasi kencing dalam tempurung, pas tu tilik sendiri punya muka ada hansem?

Peerah.

Tanpa Nama berkata...

Jumpa di Kelab Sultan Sulaiman tu ... dapat duit dari Khalid Ibrahim ... punasihat ke?

ali baba berkata...

KJ nie bakal jadi penasihat PKR lepas anwar jadi perdana menteri uganda tahun 2015 nanti. meneruskan politik wang anwar ibrahim.

selamat KJ, hidup KJ - penganggur paling kaya kat malaysia. unta padang pasir pun takde bodoh macam khairy nie

fly berkata...

kj ni bukannyo apo, yo yo ooo/poyoo jo lobih, sampai sekarang tak soda2 lai yg dio tu dapek jawatan t. pemudo tu disobabkan dio tu menantu pm! apo tidak eh, takdo langsung gayo pemimpin!

kluangman berkata...

Sin, aku keliru:
Orang marah KJ sebab paklah buat salah ke atau
Orang Marah paklah sebab KJ buat salah.
Tolong jelaskan.

fly berkata...

kluangman, kj & paklah telah buat salah!

komang = khairi lomang berkata...

Khairi adalah= Nuar junior = kepala kacau = penipu = pakatan duit = game theory oxford yg dah basi = kepala kecil (bkn nak hina, tp tak sesuai jd pemimpin)..= berangan mcm Pak tuLah = tak sedar diri = huru-hara

perfectwater75 berkata...

Salam,

Dia kena blajar politik dengan Sivaji The Boss atau Datuk Shah Rukh Khan atau Ketua Menteri Anil Kapoor kalau nak menang kalau tak takde la budak sombong ni lepas ni...


thx!

OTAI (Otak Tenang Akal Inovatif) berkata...

sebabnya kj tak do tagline... tiada unik selling points.

kj bijak tapi tak ada pemasaran.

mukriz kata... menuju perubahan

kj buatlah kembali kepada sumpah melayu ko... lawanlah isu pendatang dan isu biasiswa jpa tu sampai muntah darah.... tapi pemuda ni biasalah mereka nak hidup. sebelum hidup melayu... hidupkan aku punya dulu... sebab mereka ni pandangan hidup... otai ni dah kenangan hidup... dulu ada juga perjuangan hidup... kah kah kah

sudip berkata...

"I suppose, as an example, people actually like the party but not the people leading the party, termasuk saya sendiri juga - KJ"

excerpt dari The sun

http://www.sun2surf.com/article.cfm?id=26921

dia tau sangat orang benci kat dia. kenapa dia tak pergi mampos saja.

fly berkata...

sudip tulis: dia tau sangat orang benci kat dia - tapi dio totap taknak berambuis! kenapo? sobab eh, dio ni memang jonih muko tak tau malu! dio ni bangso tak roti nak respek orang lamo/otai! oxford lah katokan!

* ainul AB * berkata...

Jual si muka tak malu ni RM1/sekilo pun tak laku daaaa! Bagi free pun aku tak hingin. Ni la dia lagi sorang si gile kuase, segile pak mentuanye Tuan Sadid Segaraga. Lemang basi! Lagi melingkup perut unta Cik Husin pasal kasi makan ini lemang.

kluangman berkata...

Sin, KJ arahkan ko tulis isu baru, isu ni tak best, tak meletup pun, ulasan hambar.

sherry's samurai berkata...

Kluangman, Kalau tak meletup, hambar, saya rasa elok engko yang tulis. Cuba hidupkan balik blog engko tu.

Yelah, aku tau yang "tak laku"; sebab engko punya tulisan ni setakat engko punya IQ aje... dan tak brapa tinggi sangat. TAPI CUBA... Orang kata belum cuba, belum tahu.

Bila siap buat post tu, tolong bagitau kat sini ye?

Tanpa Nama berkata...

kat mesyuartat pemuda UMNO Bahagian Jasin Minggu lepas si K.J ni dapat 7 undi aje kesian..apapasal ni kesian..kenapa ni kesian.. Ya Allah apa nak jadi dengan rumah ni kesian..kesian..

Tanpa Nama berkata...

KJ dan KT berjaya mengejar Mukhriz setelah menukar kan logo kepada

Setia Kat Wang
dan
Pemuda Berani Beri