Khamis, Mac 26, 2009

Akibat tak dengar nasihat pakar fung shui


Master Lee, seorang pakar fung shui yang berasal dari Melaka segera memandu ke Melaka sejurus mendengar khabar Dato Ali Rustam mahu bertanding untuk jawatan Timbalan Presiden UMNO untuk tahun pemilihan ini.

Ali baru saja dapat satu penggal sebagai Naib Presiden dan dia bukan mahu sangat. Malangnya Dolah suruh dia lawan Muhyiddin.

Dalam satu jam lebih, Master Lee dapat sampai ke Graha Menteri Besar Melaka dari pejabatnya di Petaling Street kolumpo.

Sesampainya, dia tinggalkan keretanya untuk anaknya bantu parking kereta dan berdegas-degas berlari segera ke tingkat pejabat MB.

Sesampainya, dia terus merempuh masuk bilik MB dan terjerit-jerit, "Latok latok, lu jangan lawan itu muyitin."

Ali yang memang kenal Master Lee terkejut melihatnya bergelut dengan pengawal di hadapan matanya. Dia suruh pengawal benarkan dan cuba mententeramkannya duduk dulu.

Master Lee ters menyambung, "Jangan lawan Timpalan. Fung shui lu talak baguit. Wa cakap lu tak bole menang. Nanti macam-macam boleh jadi."

Ali terkejut dengan gesaan Master Lee.

"Saya orang Islam tak boleh percaya fung shui Master Lee."

Oleh kerana ingin tahu, dia bertanya, "Kenapa lu cakap tak bagus, Master Lee?"

"Tak boleh, tak boleh lawan. Lugi negeri Melaka nanti. Lu tak boleh lawan pasal nama lu Ali last term."

52 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam tuan husin...
hahahaa...gelak..gelakk...gelak lagi...lawak..mmg lawak
-jalaklenteng-

SUKJ berkata...

hai tuan husin cover lain malu KJ menang ka? itulah cibai sangat dok mengata orang.

abdul halim berkata...

kah, kah, kah...

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Hamba berkata...

KE..KET..KETA...KETAM...KETAMMM....!

Anti mahathirisme berkata...

macam la wak sembab tu lg hebat dari ketam.

Siti berkata...

Ucapkan tahniah pada KJ, kerana mentalkin UMNO.

Samat berkata...

haha.Joke kering ni....good one.

Anti SUKJ berkata...

SUKJ

Kenapa tak ada orang jahiliah tanam kau masa kau bayi lagi?

Menang dan kalah permainan pertandingan, apa cerita malu tak malu. Tanyalah frust atau tidak?

Betul2 macam cakap macam budak. Kau ni dah terpancut belum? Atau sembahyang kena saf budak2?

Me No Speak Inglis berkata...

Master Lee balu talipon. Dia kata olang malan sama Muhitin.

Fung shui Muhamamd Taib baguih pulak. Bunya Mat Taik macam Mat Naik.

Tuanku2 Sultan, sila pantau dan jaga baik2 anakanda2 tuan-tuan puteri yang bujur sirih dan pipi halus.

cedikcenun berkata...

Salam tuan husin! Aku teramat kecewa dan sedih pasal kj menang guna wang. Tengok motto dia "setiakawan" setia kat wang

Tanpa Nama berkata...

saya harini berkabung kibar bendera setengah tiang, kecewa dgn kemenangan kj yg di taburi wang pada saat akhir..kt pun sama perangai

wakjon

ahmad tarmizi berkata...

kii...kiii....Husinnnn....husin.....jahat la engko ni...

masMZ berkata...

ermmmmm.... tergelak jugak!!

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
mimpi916 berkata...

KJ naik cepat cam roket serupa anwar gak ke?.. hehehe

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Belum Aji lagi berkata...

Macam mana kita nak suarakan supaya KJ turun takhta. Aku frust la dia menang.

Masa aku dengar nama dia di umum. Dalam hati aku cakap "mampus..." cam dialog P. Ramlee dalam Seniman Bujang Lapuk)

tidurrena berkata...

KJ menang Apa nak buat nasi dah jadi bubur. saya taktahu apa yang perwakilan UMNO nampak diPWTC ataupun mereka memang taknampak... BUTA HATI.

Tanpa Nama berkata...

pak usin..

i gembira KJ menenag sebab pak usin ada kerja lagi...kalau tak mesti boring.

mat kg tempoyang, benta.

F*ckatan Riot Aljub berkata...

Pasukan Impian UMNO 2009

Presiden - Najib
Timb. Presiden - Mat Taib
Naib Presiden - Rahim,Isa dan Syed Hamid (3 calon terbersih dalam UMNO)

Ketua Pemuda - KJ
Naib - Razali

Ketua Wanita - Shahrizat
Naib - Kamilia

Ketua Puteri - Rosnah
Naib - Shahanim

Ahli MT (yang wajib ada..calon bersih)

1. Azalina
2. Azeez
3. Johari Bahrom

ahli MT yang lain ikut suka la...tapi pastikan bersih macam 3 orang ni jugak

KALAU IKUT PASUKAN IMPIAN NI TENTU UMNO AKAN DISAYANGI RAKYAT

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Ahmad berkata...

Tak larat la aku nak bagi KJ ni hancurkan UMNO...

Tak pun buat Gagasan Melayu yg lain kot...Kita ramai2 join..tapi sapa yg kita nak pilih jadi ketua?

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
cedikcenun berkata...

Salam semua blogger! SUKJ adalah Wan Badak iaitu su kepada KJ, bapak segala rasuah, nie no hp dia 012-3256101

hiris sikit-skit! berkata...

test!

hiris sikit-skit! berkata...

Pada petang semalam, ahli-ahli pemuda umno malaysia telah menyaksikan pertunjukkan silapmata dan wayang gambar oleh kumpulan perwakilan pemuda umno malaysia terutamanya perwakilan pemuda bahagian Baling. Pertunjukkan ini sangat hebat, padat dan mantap. Kini masa depan umno akan hancur pudar kerana penjenayah rasuah telah dinobatkan sebagai ketua pemuda umno Malaysia untuk mewakili orang-orang melayu. Jasa-jasa Tun Mahathir telah dilupakan oleh perwakilan yang buta sejarah politik tanahair. Sebahagian perwakilan pemuda umno Malaysia adalah bangkai yang bernyawa kerana mengundi berdasarkan kepada wang ringgit bukannya atas dasar penilaian fakta sejarah parti dan juga kredibiliti seseorang tokoh. Saya mencabar KJ, ketua pemuda umno Malaysia bersemuka dan berdebat dengan saya di atas tajuk "masadepan melayu dan umno".

nagagua berkata...

lelong!lelong!lelong!lelong! 2 darham .2 darham. eh harga maruah perwakilan pemuda umno tak sampai 2 darham tapi tak de harga kah kah kah.
Kepada yang makan suap tu baca apa yang aku tulis ni "mampossss lah korang"...

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Dr. RBAONG berkata...

Vote Husin for "Penglipur Lara Diraja"

Tengah marah-marah ni, bagus jugak ada joke.

Selagi ada Khairi, dijamin husin akan ada cerita.

Boleh hibur hati

Hidup Husin lempoyang.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

HIDUP HUSIN LEMPOYANG!
maha kaya tuhan, u are back uncle husin.memang class act nie.hari ni aku balik kerja lewat , lepaih tu kena hantar kereta servis, tak sempat lunch, lapar dan dahaga tapi lepas aku baca artikel nie, hilang segala penat lelah, letih lesu lapar dan dahaga.semoga panjang umur dan murah rezeki husin.

kluangman berkata...

Sesuatu yang berlaku pasti ada rahmatnya, kehebatan seseorang itu tidak di ukur dengan dipermudah laluannya.

Perjuangan belum pun bermula.

cedikcenun berkata...

salam tuan husin! call ana kat no nie 019-4042928, tq

<< s| teD| yanG GOmuK >> berkata...

pembetulam en husin.. bukan MB.. tp.. KM..
sekian...

Tanpa Nama berkata...

sin sin, kau kutuk2 tok ali tu, kesian dia, dia tu anak yatim. drpd abg pe'ot,melaka ori punya

abg pe'ot berkata...

sin sin, kelakau kelakau, lawak kau nie 5sen 2. tapi, ok jugek, kalu tgh2 susah ati nie, baca lawak kau nie, melekek jugek dibuatnyeeee. WOW kahkahkah