Isnin, Mac 23, 2009

Meneruskan perjuangan membuka pekong di dada

Membaca ucapan Dr Mahathir semalam di sini, ungkapan ini satu pengiktirafan untuk Husin:

Dan banyaklah lagi perbuatan mereka yang tetap mengecewakan pejuang bangsa dahulu.

Kata mereka, jangan buka pekong di dada.

Malu kata mereka.

Tetapi tidakkah lebih malu apabila mereka lakukan apa yang telah saya sebutkan. Tak buka pekong pun busuk juga. Biarlah pekong di dada dibuka supaya kerana bau terlalu busuk kita akan cuba melepaskan diri daripadanya. Jika tidak ia akan menjadi lebih busuk di dalam dan akan bunuh kita.

Semua yang disebut ini menjadi pengkhianatan kepada pejuang bangsa dahulu. Kerosakan kerana ini lambat laun akan merosakkan masa depan kita.
Betul juga. Kalau tidak dibuka pekung di dada, kita akan cuba tidak mengelakkan bau dan terjadinya pekung itu.

Hidup buka pekung!

Kalau sudah tahu pekung, perwakilan masih nak undi. Siap-siap PRU13 bungkus parti dan bangsa tergadai.

Semua ini Sadiq Sigaraga, penasihat, anak dan anak menantu punya pasal la.

Woi! Busuknya pekung.

14 ulasan:

Zainal A. Kasim berkata...

Wa Hussin. Ini bagus kalau jual ubat pekung kat PWTC minggu ini. Lagi untung dari jual unta.

wanbaki berkata...

tuan husin,
itu tuan sadiq punya orang sudah satu kena jual. itu menantu tak jadi kena jual. Tapi PAKYA sedang jual itu menantu. sekarang dia report sama polis sebab sebab itu tuan sadiq tak mau jual itu menantu.

Tuan Husin,
kau jual saja kawan2 menatu sadiq ramai-ramaii... kau lelong sama murah murah di PWTC....

gotahlantun berkata...

BRO,

PEKUNG YANG SIAP ADA ULAT MAYAT SEKALI...

HARUUUU...!

Parpu Kari berkata...

YA TUAN HUSSIN KASI JUAL SAMA ITU SIMPAN PEKUNG PUNYA! BIAR AL JUBURI PULAK CIUM PEKUNG TU LEPAS INI...MUAHAHAHAHA

Tok Uban berkata...

Ala...pekong orang, awak nak suruh bukak...pekong sendiri, awak sembur minyak wangi..elok sangatlah tu...kalau berani...bukaklah pekong sendiri...

Tanpa Nama berkata...

Wa dulu itu kuntut, is skarang pekung pulak daa. Hmmm kita tengok pekung siapa paling busuk tahun nih!
-azienmat-

Tanpa Nama berkata...

Tok Uban

Pekong Esah GRO bila nak sambung cerita dalam blog. Awat dah buang cerita2.

Aku stim baca blog ...

Kisah Esah

Tanpa Nama berkata...

unta padang pasir kini dilatih untuk
acara tahunan berlari SIAPA PALING LAJU di Dubai.LAwan Unta ni adalah "Airy The Famous Chimpanze", didatangkan khas di MAlaysia.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
editorialblog berkata...

Tuan Husin yang panjang akal...
Baguih..
Tapi baca juga editorialblog untuk luaskan ilmu.
terima kasih

pakbelalang berkata...

Last call untuk perwakilan UMNO sama ada mereka akan ke syurga atau neraka.

Pilihlah pemimpin yang bijak dan amanah menjalankan tanggong jawab untuk memperjuangkan maruah dan martabat bangsa, agama dan negara.

Perwakilan yang dah terima wang "pengeras" dari pemimpin perasuah masih ada lagi peluang untuk ke syurga. BERTAUBAT LAH !!!

Sebelum mengundi dan untuk mententeramkan jiwa supaya dapat memilih pemimpin yang tepat saya ingin sarankan supaya perwakilan membaca surah al-baqarah ayat 18.

Shummun bukmun 'umyun fahum laa yar ji'uun !

Mereka tuli, bisu, buta, maka mereka tidak dapat kembali (ke jalan yang benar).

Parpu Kari berkata...

SAYA ADA TERIMA SATU SMS TADI, IANYA AGAK MENGEJUTKAN SAYA LA, SMS NI DALAM BAHASA INGGERIS DAN IANYA AGAK PANJANG, BEGINI LEBIH KURANG BUNYINYA....

"LEBIH KURANG JAM 9.30 MALAM SEMALAM BERTEMPAT DI PJ HILTON, AGEN ALI RUSTAM DAN AGEN MAT TAIB TELAH MENGADAKAN PERTEMUAN! TUJUAN DIADAKAN PERTEMUAN INI ADALAH UNTUK KEDUA BELAH PIHAK INI BERGABUNG! AGENDA PERTAMA MEREKA ADALAH UNTUK MENCARI JALAN SUPAYA DELEGASI YANG MENYOKONG ALI RUSTAM MENGUBAH SOKONGAN TERSEBUT KEPADA MAT TAIB! AGENDA KEDUA ADALAH UNTUK SEMUA JENTERA POLITIK ALI RUSTAM TERUS DIGUNAKAN UNTUK MENYOKONG MAT TAIB! ALASAN YANG DIBERI KERANA BANYAK WANG TELAH DILABURKAN OLEH ALI RUSTAM DAN SELEPAS INI IANYA AKAN DIJADIKAN SEBAGAI PELABURAN MAT TAIB PULA, MEMANDANGKAN ALI RUSTAM SUDAH PUN MELABURKAN KESEMUA PELABURAN BELIAU, ALI RUSTAM AKAN MENGHALALKAN PELABURAN INI DAN AKAN TERUS MELABUR UNTUK MAT TAIB BAGI LIMA HARI YANG MENDATANG, MEMANDANGKAN ALI RUSTAM SUDAH PUN DIKENAKAN HUKUMAN, MANA BOLEH HUKUM DUA KALI KAN?

MACAM SUSAH PULAK KITA NAK PERCAYA KAN SENARIO DIA ATAS TU, TAPI DALAM POLITIK PERKARA BEGINI ADALAH 'BIASA' TAMBAHAN PULAK SETELAH ALI RUSTAM DIKENAKAN TINDAKAN, MAKA JENTERA BELIAU BERGERAK SECARA 'UNDERGROUND'

DUA HARI LEPAS SELEPAS SEMBAHYANG JUMAAT LEBIH DARI DUA RIBU PENYOKONG-PENYOKONG PAS DAN PKR TELAH BERARAK KE PEJABAT KETUA MENTERI MELAKA UNTUK MENDESAK BELIAU UNTUK MELETAKKAN JAWATAN BELIAU. MENURUT MEREKA SEORANG PERASUAH TIDAK LAYAK MENJADI KETUA MENTERI LAGI.

MENURUT SMS ITU LAGI, ALI RUSTAM INI IBARAT SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA PULAK! YA LAH MANA TAKNYA, DAH LA NAK TANDING TPM PUN TAK DAPAT, PASTU PIHAK PEMBANGKANG PULAK MENDESAK BELIAU MELEPASKAN JAWATAN KETUA MENTERI, ALI RUSTAM JUGA TELAH MENGATAKAN BAHAWA BELIAU TELAH BERJAYA MEMENANGI KESEMUA KERUSI UMNO YANG DITANDINGI SEMASA PRU KE 12 HARI TU. PELINYA YANG DATANG MENDESAK BELIAU UNTUK LETAK JAWATAN ADALAH TERDIRI DARI 95 % MELAYU PEMBANGKANG..."

BEGITULAH LEBIH KURANG MESEJ YANG TERAMAT PANJANG TELAH DI TERIMA SAYA, SAMA ADA BETUL ATAU TIDAK, ITU SAYA TAK TAHU.

NAMUN AGAK MERAGUKAN JUGAK BILA KITA DAPAT MESEJ-MESEJ SEBEGINI KAN? YALAH KALAU TAKDE ANGIN MASAKAN POKOK BERGOYANG, KAN?

NAMUN BEGITU SAYA PERCAYA, BAHAWA PENYOKONG-PENYOKONG DATO SERI MOHD ALI RUSTAM NI ADALAH DARI KALANGAN ORANG-ORANG YANG BAIK DAN MEREKA TAK AKAN MELAKUKAN SEPERTI YANG TERSEBUT DALAM MESEJ TERSEBUT!

SEDIKIT PERINGATAN UNTUK PENYOKONG-PENYOKONG DATO SERI ALI RUSTAM, BEBERAPA HARI LEPAS SAYA JUGA ADA MENERIMA SMS MENGATAKAN BAHAWASANYA ORANG-ORANG MAT TAIB LAH YANG TELAH MEMBUAT LAPORAN MENGENAI KES POLITIK WANG BELIAU, KALAU TAK SILAP SAYA LAH ADA KURANG LEBIH DALAM 500 ADUAN YANG DI TERIMA OLEH LEMBAGA DISIPLIN UMNO!

SAYA BUKAN NAK MENGAPI-APIKAN KEDUA DUA BELAH PIHAK YA, NIAT SAYA CUMA JANGANLAH ORANG YANG TAK BERSALAH PULAK DI HUKUM DALAM PEMILIHAN NANTI, SEPERTI YANG TELAH SAYA KATAKAN TADI, SAYA PERCAYA PENYOKONG-PENYOKONG DATO SERI MOHD ALI RUSTAM ADALAH ORANG-ORANG YANG BAIK CUMA BERHATI-HATILAH YA, INI SOAL MASA DEPAN UMNO/BN...JANGANLAH DI IKUTKAN HATI DAN PERASAAN YA.

TUN DR MAHATHIR PUN DAH BERPESAN BANYAK KALI, PILIHLAH PEMIMPIN YANG BERSIH CEKAP DAN AMANAH YA...KITA TAK NAK LAH PEMIMPIN YANG DAH ADA PELBAGAI KES MASA DAHULU KAN?..SO FIKIR-FIKIRKANLAH..

DEMI BANGSA, AGAMA DAN TANAHAIR! HIDUP MELAYU!

Tanpa Nama berkata...

Ana peduli hapa...janji duit masyuk...zaman ni Agong berkuasa tau!!

Rai

Sisingamangaraja Gorgor berkata...

Salam pekung...~

Inilah masalahnya bila agenda peribadi mengatasi agenda Bangsa dan Negara...~

Bukan sahaja pekung sanggup dibuka malah sanggup jugak dijual pekung2 tersebut...~

Lepas ni kita tengok je lah brape banyak pekung2 yang laku...~

Hidup Pekung!!!...~