Jumaat, Mac 13, 2009

Fatwa untuk G2 yang serba salah

Baru saja Norza kena caj di mahkamah. Baru saja kecoh pejabat Aza Babe kena geledah. Tak serik-serik. Ada pulak cerita G2 dapat Notebook. Ini susah nak detect ... pandai

Dia tu ingat dia dah pegang kepala-kepala di Bahagian. Dengar-dengar dah pergi rumah ke rumah. PKR tolong belasah pesaing sorang lagi. Ingatnya tinggal nak umpan G2 saja untuk menang.

Apa G2 nak buat?

Ditolak, nanti dia tahu kem sebelah sana. Kalau si mangkuk itu menang, nyaia nanti. Diambil, dah kira rasuah politik wang. Apa harus buat?

Ini fatwa Husin Lempoyang untuk G2 yang serba salah.
Ambil saja Notebook itu.

Kalau niat mereka hadiah, maka tidak terikat dengan apa-apa ikatan. Tetapi kalau niat mereka rasuah politik wang, baik kita tolong mereka dari melakukan dosa.

Jangan kasi undi kepadanya untuk selamatkan dari melakukan dosa.

Penghabisannya, kamu dapat pahala. Dia tak buat dosa dan dapat pahala memberi hadiah. Oh ya ... kamu pun dapat Notebook free. Hehehe ...
Tak payah cek dengan Majlis Fatwa, dah betul fatwa ana. Nak selamatkan orang dari melakukan dosa dan dianiaya.

Tolong jangan tanya siapa punya kerja kasi Notebook untuk undi. Nanti dikata fitnah. Hehehe ... Senang nak teka siapa pun.

Wow! Nasib baik ana hanya jual unta, tidak jual IT. Kalau tidak, bersyubahah.

15 ulasan:

bERANIKAN hATI berkata...

WoW! Notebook! Memang jual orang lagi untung dari jual onta! Aza babe jual apa?

Parpu Kari berkata...

BAIK PUNYA SIN...SIAPA G2 NI SIN???

ANA TAK FAHAM LA. MAKLUM LA ANA NI SANGAT LURUS ORANGNYA..

ANTI ANWAR berkata...

AKU NAK MAIN DARI BELAKANG, apasal korang sibuk ya? Best tau main dari belakang ni...betul tak sin?

Azalinang berkata...

Aza jual pe*** dia kekeke

Anon 00 berkata...

sepatutnya fatwa kau tu, sin ditambah lagi...

ambik note book tu, kemudian buat rekabentuk grafik yang cantik-cantik dan menarik... terbitkan sama ada menerusi bunting mahupun pemidang dan hiasilah bahagian tepi jalan dengan ayat-ayat berikut:

"Saya (penama) telah menerima sebuah komputer riba dari si anu (pemberi hadiah) kerana kebaikan hatinya dan didoakan semoga dia selamat sejahtera dirahmati Allah Taala."

Nak best lagi, keluarkan gambar-gambar yang besar. Kan ke sekarang ni dah jadi trend, sapa-sapa yang nak bertanding jawatan besar dan penting kena letak muka-muka dan badan-badan depa kat papan-papan iklan? Nilah masanya... jangan lupa masukkan sekali gambar masa pemberian komputer riba tu dibuat, siap dengan tarikh dan nama tempatnya.

red rooster berkata...

kali ni banyak ler yg 'syahid' sebelum bersidang!!!

Tanpa Nama berkata...

Habib,

Habis bisnes anta!

G2 dapek notebook, kepala dapek down payment kereta. Kalau menang sambung bayar....

Ini macam sapa mau naik unta beb?

Selatan Mari.

Politikanjing(PA) berkata...

AUK AUK..HABIS TERIMA NOTE BOOK TU TAK HARAM JADAH KA.

AUK AUK..INI FATWA ORANG JUAL ANJING KURAP DI BAGHDAD.

PEMUDA UMNO MEMANG CELAKA..KALAU BERANI KENAPA TAK TEBANG POKOK...AUK AUK..HANYA BERANI PECAHKAN REPLIKA SAJA.

PARPUKARI..HANG LURUS MACAM BABI HUTAN LARI...AUKKKKKKKK

Tanpa Nama berkata...

Sin...

Aku tau kisah si Norza tu.

Semua budak dia aku kenal. Atan dah kerja ngan Syed Hamid la ni. Firdaus ada lagi..bla bla..

Tapi aku nak bagitau kau...

Norza tak bagi rasuah sebenonye Sin.

Dia terima rasuah. Pusing keliling dia balun.

Tak percaya kau tanyalah kontraktor2 kelas A di seluruh Malaysia. Nak dapat surat sokonganpun kena bagi cream and butter.

Tapi tu lah Sin. Bukan sorang aje SETPOL yang sapu duit ni. Semua sekali Sin.

Kau taukan dia orang ada persatuan. Persatuan Setpol Satu Malaysia.

Kerja dia jadi gate keeper. Sebelum jumpa menteri (boss depa) jumpa setpol dulu. Dia pau semua orang.

Kalau tak masakan ada satu setpol tu, baru 2 penggal jadi setpol dah boleh duduk kat Country Height. Dulu naik kereta wira aje.

Lu jawablah Sin. Lu sokong sangat Umno tu buat apa?

Ini aku belum cerita secara detail lagi. Kalau aku cerita pasal Reezal Merican, Khairy Malik, Razak Omar dll, memang tak payah buat kerja lain SPRM.

Adious.

Husin Lempang berkata...

Aku sokong kau tanpa nama. Si Norza memang gitu sebab semua jentera kena kasi grease baru jalan. Setpol, kepala lembu, Ketua kampung, rakyat semua nak pakai duit. pusing dan jalan sikit nak pakai duit. Bukan cam apek jaga kedai, duit datang hari-hari. Notebook pun datang seumur sekali saja bagi kebanyakan orag UMNO. Harap tokey apek pencacai jangan harap dapat 1 sen pun. Pinjam nanti lu bayat munga malik aaa..Kalau tak mayar.. apek kasi pakai simbah tu cat tai pak kung kepala naga kasi lu...
Bai jual kain pun tak mau tolong. Kecuali si jenab janda kangkang baru dapat. tu pun pinjam. tiap2 bulan datang tagih, jenab janda kena kangkang lagi dengan bai. Pas dan PKR, emm.. dapat cium bau je lah.
Maka itu saya sokong Husin, ambil je note book tu. peduli apa. Undi hak anda. jangan sokong yang mentekedarah sangat nanti UMNO cepat reput. Maka orang UMNO kan tambah merempat specially yang kerja buruh, yang sakit dan tak mampu. Semua kan jadi pelacur tak kira perempuan atau lelaki.
Bagi tau saya nak tolong melayu kalau bukan UMNO.

Kalau betul ada buktikan,saya akan beri nombor akaun saya. Jangan cakap saja. kitarang mau makan jugak.

Manusia..manusia... Hipokrit semuanya.

Tanpa Nama berkata...

lempoyang ente jgn main2 sama itu word 'fatwa'. ini word untuk majlis saja. ente kasi haru biru sama pengikut hadari. nanti dia pakai ente punya fatwa ada had ada hari. nanti dia org fening lalat hijau la...
ana canut dulu lah. ada bau daaaaa...

saudagar pegaga

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Aku rasa hang dah boleh join PAS. Fatwa hang tu dah nak sama level ngan fatwa Tok Guru Nik Aziz. Masa BN dok cuba lanyak PAS dalam dua - tiga pilihanraya yang lepas... UMNO dok tabur duit dan kain pelikat kat rakyat di Kelantan... Tok Guru kata, depa bagi duit kita ambil, depa bagi kain pelikat kita ambik.. bila ngundi, kita pangkah calon yang baik, bersih dan layak. Pasai duit yang depa dok perabih ni pun duit rakyat.. satu sen pun bukan duit depa.

UMNO.. memang dah perangai depa.. gila dok perabih duit rakyat untuk pangkat dan kedudukan.. dari kutua paling tinggi sampailah ke peringkat bawah. Dari pilihanraya umum kepada pilihanraya depa dok perabih duit kerajaan, tak habis-habis dan masih tak sedar. Bagi depa, Duit rakyat dan duit kerajaan adalah duit depa..

Husin Kibas

Tanpa Nama berkata...

husin kibas

tak sama

nawaitu tok guru nak undi. pas takkire apa saja asal dapat kuasa.

husin nak selamatkan org dari melakukan dosa.

Spin

Nama Tanpar berkata...

LATEST LATEST LATEST

KJ, DKT AR kena kantul!

Dihantar surat kerana politik wang.

KJ tu memang padanlah. Kawan baik dia Morza dan Azalina dah kena.

Dia kenakan DKT, dan sendiri kena balik.

AR buat apalah kau layan DOL KAKI TIDUR?

Kan dah makan diri. Tak tentu pasal, pencen.

unta berkata...

sin,

suruh dia amek, lepas tu derma kat sekolah atau kat aku.

lepas tu boleh aku guna untuk bantai orang yang mula bagi notebook tu