Jumaat, Julai 25, 2008

Apa-Apa Saja La ...

Kalau UMNO and PAS "in bed together", begitukah agaknya?

Husin dapat satu SMS:

Dari muzakarah jadi muqabalah
Lantak nama apa asal berenti berbalah
Tak payah cabar-cabar mubahalah
Macam si tertuduh mu-zakar-letak-salah

Yang katanya kondo tempat muqabalah
Qazaf, auta dan tuduh semua salah
Tak kasi dna dan tak mahu sumpah
Ikut loyar, ada pula cerita lepas

Takpe, lama2 rakyat tau sapa macam orang salah
Cerita pemimpin melayu tak henti berbalah

Bila forward pada satu YB, dia balas .... Pening! Hahaha ...

Muqabalah, muqabalah lah.

Husin hanya menunggu kata-kata yang akan disebut, "Pak Lah lah yang mengusahakan supaya Melayu dan Islam bersatu."

Kalau PAS tarik diri, ada sambungan "... tapi PAS lah yang memecah belahkan Melayu. Ajak berbincang, tak mau ..."

Kalau tak jadi, PAS pun dah bersedia dengan alasan. Ada amaran supaya tidak tertipu lagi dan usah trgila-gila jawatan. Ada kata pentingkan pakatan yang sedia yang mahu perjuang telus, amanah, adil dan bersih. Ada terbuka dengan sesiapa.

Biak pi msing-masing.

Malas nak cerita pasal ada cerita belakang tabir. Nanti tak jadi muqabalah pula. Demi Islam dan kepentingan Melayu, harap jadi. Tapi tidak terlalu mengharap.

Sebenarnya kepimpinan Melayu tengah sama-sama lelah. Walaupun dua parti berbeza, masing-masing ada "Pak Lah" masing-masing. Sorang lagi konon pemimpin Melayu tengah Ghaf Lah, tak tentu arah.

Wow! Masih lagi untung jual unta dari jual "Pak Lah".

21 ulasan:

youth attack berkata...

semua kena dalam pantun tu.haha.tapi seriously tak beberapa suka gambar yang atas katil.macam memperbodahkan Pak Lah dan Haji Hadi.they're not leader for no reason.kita tak bodoh untuk memperbodohkan orang dan jangan kita jadi bodoh dengan mengikut orang yang suka memperbodohkan orang lain.

sekarang ini macam-macam isu ada dalam negara ini.dan semua orang mahu memberikan pendapat.cuma yang kurang enak bila ada yang buat komen yang beremosi dan gunakan kata-kata yang kurang sopan.panggil nama yang macam-macam.

pemimpin parti-parti politik ada masa kena ketepikan ego dan kepentingan parti demi kebaikan masyarakat yang berbilang kaum.dan penyokong parti politik pulak jangan terlalu taksub dengan pemimpin dan parti dan tak nampak secara jelas apa yang berlaku.lebih parah lagi bila diwujudkan perasaan benci terhadap seseorang atau sesebuah parti politik.

Tanpa Nama berkata...

Brader Husin,

Tak baik taruk gambar TG Hadi dengan Pak Lah Satu selimut nanti timbul Fitnah...Baik kotarik balik Gambo tu...

Wassalammm

Jamal Pak Tongkol berkata...

Kepimpinan melayu mmg bercelaru. 2nd dan 3rd liner pun tak ada.

Tak apa, dua2 pak lah dan hj hadi tak buat benda gitu. Anwar aja...

al-juburi berkata...

Saya sebagai setiausaha Persatuan Fotografi Antarabangsa, ini mengumumkan bahawa gambar di atas telah dianugerahkan 'Picture of the Year'.Tahniah!

Tanpa Nama berkata...

Cilakak ko Sin,cantik pulak gambar tu..

azlan berkata...

Sin,

Sebelum menjadi fitnah negara aku orang kedua selepas anon3.09pm dengan rendah diri merayu dengan serayu-rayunya agar tarik balik gambar tu!

(Tak payah orang lain, aku sendiri dah naik syok semacam)

ujangmuiz berkata...

Ye lah sin. aku pun setuju ler kalau ko tarik balik gambo tu. Tak elok ler.

isyak berkata...

Nanti terasa pulak pengikut2 dan keluarga Anwar Ibrahim.... Takyah lah... menyinggung ni gambar ni.... ehehheh

kluangman berkata...

Kalau Saint tarik balik gambar itu sepenuhnya, nanti penyokong Saint kata Saint penakut, tak ada teloq,..

Sebagai kompromi aku cadangkan, Saint tarik sebahagian sahaja, kau tarik selimut tu je Saint, adil..

CHIKU berkata...

sain
'zakar kau letak salah'
apa kau buat fitnah
sama TGHH
yand 'kena tangkap basah'
bersama

gambo ko mencerminkan
ko pejuang kaum
Sodom

eihh tarik balik
FITNAH

Tanpa Nama berkata...

tolong komen artikel ni

http://anakmalaysia81.blogspot.com/2008/07/perubahan-umno-proses-pemilihan.html

tulisan rakyat biasa

Zubli Zainordin berkata...

Ghisau jugek meliyat orang lelaki sesama orang lelaki atas katil yang sama, berselimut lagi.

Ada lagi ke yang ghendah-ghendah tenggelam tak muncul kepala luar selimut semacam kedua-dua itu?

Khun Pana berkata...

Rakyat mahu tengok " Muka Bala " bukan nya mahu tengok "Muka Pak Lah " yang sudah basi dan penyampah.

Betul , kita mahu muka Bala .
Si-Bala sudah hilang sejurus buat SD 2 untuk kansel SD 1.
Sampai hari ini , kera-kerajaan masih simpan Bala dan keluarga entah di lubang cacing mana atau di lubang " Najis" .

Sekarang tahu lah, umno hanya jaga kepentingan sendiri sahaja.
Cuma umno dan Pak Lah yang important , yang lain boleh pergi " Go To Hell "

Tanpa Nama berkata...

Jangan sampai jadi tuduh-menudah dan balah-membalah sudah laaa.. "Muqabalah=mu.. ka... balah".

Jangan main-main dengan perkataan, ianya ada maksud tersirat seperti doa...hamba lebih selesa guna perkataan melayu..

Husin Lempoyang berkata...

Tak sangka gambar jadi isu. Apalah kecoh sangat pasal gambar satira ni sampai suruh tarik2? Ini gambar satira biasa.

Kalau anggap salah, salah lah dia. Jadi jgn salah anggaplah. Kalau nak fikir fitnah, pergi sembahyang di masjid pun boleh timbul fitnah. Tak akan asal lelaki dgn lelaki dah anggapo liwat? Dgn perempuan dah bini marah pula.

Gambar diambil dari komentar MT. Ia bermaksud literal "sleeping in bed together" ... bekerjasama together. Hadi and Dolah sleeping in bed together.

Gambar itu boleh membawa makna juga "sleeping with the enemy". Adakah ikhlas kedua mereka ber... apa2 ... lah? Apa pula akibatnya?

Dgn penerangan ini, ia bermakna Husin tidak rasa ada apa2 salah dgn gambar ini dan tidak mahu turunkan.

KAK JAYN berkata...

Sin, kak jayn kadang2 sedih juga. sampai bila Melayu n Islam berbalah. Nampak sangat depa dah berjaya pecah dan perintah kita. Demi kebaikan, usaha yang dapat memperbaiki kepincangan ini patut disokong. Yang penting HATI dan keikhlasan. Jangan terlalu dipolitikkan. Asalkan Pak Lah UNDUR...aku tetap sokong!!!

p.s Pak Lah boleh dijualkah?

Zubli Zainordin berkata...

Apa pasal kata mata dia orang berdua ada line hitam. DNA ker?

Zubli Zainordin berkata...

Husin Lempoyang, jika benarlah terjadi UMNO dibubarkan dan PAS dibubarkan, apakah agaknya nama parti baru yang mereka akan tubuhkan?

Tanpa Nama berkata...

UMNO nama Melayu adalah Pekembar.

PAS jadi masa zaman org Penang bernama Fuad. Dan zaman politik yg didominasi org Penang, si DOlah dan Nuar kita kucar kacir.

Kalau campur, kasi nama PASEMBOR.... hehehe

lebih percaya ulaq berkata...

PEH.....

nasib baik ke empat - empat jari jemari mereka ni nampak.

Kalau tangan dalam selimut la ni mula lah nak meraba-raba

maka lagi satu Kes Besar akan timbul.....

fitnah la, mengaibkan orang la yang hang pa tidoq satu katil pasai apa?

lebih percaya ulaq berkata...

Lagi Satu,

Pasai apa gambaq yang sebelah kanan tu lebih besar?

Ini kalau Kalimulah kutty nampaq ni dia marah ni....

Ini mesti kerja Hishamudin Rais