Isnin, Julai 07, 2008

Bilakah YB Gwo Burne akan bercakap?

Husin suka melayar ke laman Jinggo's Fotopage. Gambar-gambar terbarunya adalah acara All-Blogs 100 Hari pada hari Sabtu July 5hb, 2008 baru-baru ini.

Dalam membelek-belek, kelihatan acara blogger ini ramai orang-orang terkenal yang datang. Selain blogger-blogger, sama-sama hadhir adalah ahli-ahli politik, dan artis Erra Fazira dan suaminya. Kalau selalu ada artis lawa, teringin Husin hendak ikut serta. Ada Sarima lagi best... kekasih lama.

Satu perkara yang anih dan pelik kepada Husin adalah melihat YB Loh Gwo Burne, Wakil Rakyat untuk kawasan Parlimen Kelana Jaya berucap.

Sepanjang Husin mengikuti perjalanan Parlimen di laman web PAS sini dan sini serta membaca hansard Parlimen, dia tidak pernah berucap di Parlimen.

Dalam gambar Gwo Burne sedang berucap, dia kelihatan membawa kamera. Dah jadi YB pun masih kesana kemari membawa kemera lagi? Siapa lagi hendak ditangkap berkata "correct correct correct ..."

Husin teringat satu gambar Jinggo Fotopage semasa hari perasmian Parlimen. YB baru Gwo Burne kelihatan seronok mengambil gambar. Macam budak-budak tak tahu Majlis. Sebagai seorang Wakil Rakyat, kenalah jaga tata tertib dalam acara rasmi.


Parti politik mana si Gwo Burne ni? Adakah tugas MP pada parti itu adalah untuk mengambil gambar dan tidak payah bercakap di Parlimen? Berapa lama lagi dia akan hanya kerja mengambil gambar?

Inilah suasana politik negara selepas tsunami politik akibat Do La So Fa Ti Do.

Macam-macam jenis orang boleh jadi YB. Kaki tidor jadi Perdana Menteri. Enam setengah jadi Menteri. Kaki pukul penuh kontroversi jadi Menteri Ugama. Naib baik bukan yang seorang lagi. Yang tak tahu cakap orang putih, dah cerita lama.

Orang gagap dan orang merepek boleh jadi Menteri Besar. Baru-baru ini dengar bekas penjenayah jadi ahli Majlis PBT.

Wow! Lagi baik ana jual unta dari memalukan diri.

20 ulasan:

Desperado berkata...

Salam Husin...

Yang gagap tu paling best...!

Jamal Pak Tongkol berkata...

Gwo Burne ni cakap melayu pun tak tahu.

Rasa2 tak lama lagi. Bakal undur diri untuk buka laluan untuk Anwar. Apa sandiwara akan digunakan sebagai helah?

Apalah PKR ni? Parti macam begini nak jadi PM?

apisfires berkata...

husin, si goh tu tau cakap melayu tak?
apesal masa kes lingam dia seolah olah tak tau ape orang tanya dalam bahasa melayu?
tapi paling best mesti la ketua menteri aku, si ali ketam...
dia tu memang kuat merapu, lagi2 bile kene serang mula la melatah

Sodo Wakena Beb berkata...

Filem dalam kamera Gwo Burne tu akan diserah kan pada `promoter cum distributer' En. Hishamuddin Rais untuk diproses menjadi sebuah filem bertajuk `dari Hadhari ke Madani....'

anakmuda berkata...

sepanjang saya ke parlimen, selalu je tgk Yb nie dudk kat luar bersembang dgn kawan kawan. bila wan azizah jumpa press dia ada kat belakang, bila kit siang jumpa wartawan dia masuk muka kat belakang. tak pernah lama duduk dalam.

Piggy Singh berkata...

Compared to PAS and DAP, PKR MPs do reflect the desperation of their defacto leader, Mat King Leather (PKR camp claimed Anwar has similar path to Martin Luther).

Any DICK and harry can offer themselves as PKR candidates and be accepted as long as they have something that will make Anwar's nemesis look bad, like the case of Burne with Lingam's tape.

Hence the PKR MPs are a team of opportunists, distortionists, anarchists and (God Forbid) perhap sodomists (sodomites is the correct word).

I notice at Jinggo's that every where Burne goes, he snaps a picture or two. So don't be surprised if we have another Lingam scandal originated from Burne too.

iskandar kutty berkata...

linggam ade jual unte ke

hantutelur berkata...

Bila PR ambil alih pemerintahan nanti orang ni la yang akan jadi Menteri Penerangan. Hahaha. Bodohnya pengundi kawasan parlimen yang memilih dia. Habis semua kena jual!

Tanpa Nama berkata...

MEMOHON JAWATAN MP BAGI MANA-MANA KAWASAN MALAYSIA

Perkara di atas adalah dirujuk.

Memandangkan standard MP kita yang amatlah loyar buruk pada masa ini, sukacita saya memaklumkan untuk menawarkan diri menyertai mana-mana parti bagi bertanding jawatan MP. Berdasarkan standar yang dipamerkan, saya merasakan saya lagi layak dengan standard yang lebih buruk.

Keburukan-keburukan yang saya miliki seperti:-

1. Saya malas bercakap dalam mesyuarat.

2. Saya juga malas mendengar dalam mesyuarat.

3. Saya juga malas hadir mesyuarat.

5. Jika menghadiri mesyuarat saya akan tidur dengan sewenang-wenangnya.

4. Saya tidak suka mematuhi peraturan organisasi seperti tidak memakai pakaian yang sepatutnya dalam majlis serta membuat sesuatu yang tak sepatutnya.

5. Saya pandai berjanji. Berjanji adalah kepakaran saya.

6. Saya tak suka tepati janji dengan alasan yang berbagai.

7. Saya berkhidmat kepada "Rakyat". Rakyat adalah rakan perniagaan, keluarga dan sesiapa sahaja yang memberi keuntungan kepada saya.

8. Saya memiliki berbagai kes-kes jenayah. Antaranya meliwat dan selepas itu saya bunuh mangsa liwat saya dengan bom C4.

9. Saya seorang yang setia kepada ketua walaupun ketua saya tu bodoh semacam. Yang penting jawatan saya kekal.

10. Saya boleh menipu dengan sokongan fakta yang diputar belit agar memperkuatkan penipuan saya.

Diharapkan pihak tuan akan mempertimbangkan permohonan saya. Sekiranya saya menjadi Perdana Menteri Malaysia pada satu hari nanti, saya akan bina kerajaan 10 beranak.

Sekian, Terima Kasih.

Yang Berharap Jadi MP

Zali Lampai

orang selangor berkata...

Setuju dengan pendapat Husin, si Loh Gwo Burne dah lah ahli Parlimen aku, tapi aku tengok takdek benda pun dia ni. Asyik dok terhegeh lagi isu video klip VK Lingam tu ada lah. memang dok buat perangai kanak2 riang baru masuk Parlimen. Pada pandangan saya, buka sahaj MP Kelana Jaya ni je, ada juga segenggam lagi ahli2 Parlimen baru naik yang duk mcm terpinga2 dalam Dewan Rakyat, seumpama mereka kasi line orang2 "senior" je main hantam2 dalam Parlimen tu. Mereke ni nak "selamat" ke duk diam?

Sebenarnya aku rasa memang MP2 ni orang2 baik belaka, tapi tengok tingkah laku senior mereka, mereka pun dok garu kepala dan siapalah budak2 muda ni nak menegur atau bersuara ye tak?

Tanpa Nama berkata...

Saint, kau tolong bungkuskan aku 3 buntut unta untuk aku hantar ke kedutaan Turki, selepas mereka menghadhiri kursus pendek beberapa jam dengan seorang pakar, depa kata sedap pula..

Tolong hantar by email.

Tanpa Nama berkata...

Daripada budak si Burne ni, baik aku pilih satu mamat Cina selalu keluar dalam iklan pakej Dynasty kat Astro. Kena maki hamun sampai bersembur mee goreng kat muka, dia buat selamba. Lagipun mamat Cina tu memang kelakar.

razak berkata...

Separuh pemimpin PR kat Parlimen tak perlu buat apa pun. Tinggalkan saje kepada orang2 besar PR seperti Azmin, Lim Kit Siang, Karpal Singh untuk bercakap mewakili mereka. Ahli2 PR yang muda2 ni semua tertipu berjuang atas nama Rakyat. Betul ke? Bukan berjuang untuk menaikkan orang tu jadi PM je ke?

PKR volunteer berkata...

zali oh zali, pe tayang bontot kat BABI biar kena sondol tujuh lapan kali. Lepas tu boleh la mintak apa-apa ngko nak sama BABI, bukan setakat nak jadi MP, timbalan PM pun boleh si BABI bagi, kalau si BABI tak berbohong pada bulan September nanti. Tapi dengan syarat mulut kena kunci.

Lepas tu nkgo ngan BABI buatlah kerajaan anak beranak, BABI ngan rakan2 seliwatan, bini dia, anak dia, bini2 rakan seliwatan, anak2 rakan seliwatan, waa... lebih pada sepuluh tu...

anakmuda berkata...

Cik Husin..
Sebeno nye masa pilihan raya yang lalu..PKR tu bukan nye parti yang kuat..Saya silap hari tu..patutnye saye jadi calun pilihanraya kawasan kelana jaya..memang boleh menang punyer..pakai lambang durian..Ini si Gwo Burne..dia ni cakap melayu pun tak pandai..banyak masa nye di Hong Kong & Taiwan..kalau tak caye..tanya dia..nasib dia menang sebab orang dah meluaat kat UMNO..takde pilihan..pangkah le si mat kemera ni..

Tanpa Nama berkata...

PKR Volunteer terasa ker?

Saya menegur MP Kerajaan dan Pembangkang.

Siapa makan cili dia terasa pedasnya.

Hehehehe....

zali lampai

Tanpa Nama berkata...

Dulu BN letak tunggul kayu pun gerenti menang.

tapi lar ni orang dah meluat dengan BN.PR pulak letak tunggul kayu dan menang.Kelakau kelakau.

Tongkol Kayu.

Burn the Burne berkata...

Si Burne sekolah rendah je kat Malaysia. Tu pun beberapa tahun. Selebihnya semua sekolah cina kat luar negara. Macam mana nak reti cakap Melayu.

Kat Parlimen dia memang tak cakap, tapi dia ada bagi soalan yang saya kira dijawab secara bertulis. Tapi, kalau korang nak tahu semua soalan yang dia bagi bukan soalan yang membawa kebaikan untuk rakyat.

Dia ni suka main Forex Exchange agaknya, semua soalan kat parlimen yang dia bagi (menurut laporan website dia), soalan yang berkaitan FOREX!!! Nampak sangat soalan personal.

Saya memang perasan dia ni memang gila glamer,pegi parlimen bawak kamera kehulu kehilir ambil gambar macam pergi holiday. Sungguh biadab. Orang macam ni pun PKR boleh letak nak jadi wakil rakyat? Kerja entah apa yang dia buat.

Kalau tanya saya secara personal,memang pendedahan kes Linggam sesuatu yang patut dibongkar dan patut mendapat pengadilan. Tetapi orang yang suka ambil gambar dan rakam video orang lain tanpa izin secara asasnya adalah seorang yang peng'skodeng' dan tidak beretika!!

RHB berkata...

Salah rakyat yang mengundi budak tin kosong ni. Inilah perubahan yang rakyat mahu.

Dulu masa time Mahathir strict diorang kata Mahathir kejam dan zalim. La ni bila dapat Pak Lah yang jenis tak aggresif kata lembik pulak.

Mengada-ngada.

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro

This fat ass is one big joke ..yang ni terpaksa aku salahkan voters kat Kelana Jaya yang bebal ...

I was made to understand that this piece of shit is not even a registered voter in Kelana Jaya ..

Kalau ekau nengok muka dia, macam retired porn pusher je ..and to think that we will have to see his ugly fat face ...tak dapek den tido malam bro ..

Pueh jugak den pikir macam mana nak get rid of him from the parliament and send him back to where he came from ....

Bro tolonglah pikir sikit ..jangan leko dek jual unta je ...


ARCADIA