Rabu, Julai 16, 2008

Keputusan boxing ...


Ladies and gentlemen

The results. Out of 10.
Overall performance: Prince Rawna 8.5 Kid Shah Berry 8.
Substance: Prince Rawna 6 Shah Berry 6.
Fairness: Prince Rawna 8 Kid Shah Berry 6.5 (Below the belt penalty - too many personal attack)

Still the undisputed heavyweight auta champion of the world. The Booyyy from Turki, Prinnnceee Rawna Al Burriiii!!!!!



Shah Berry masih boleh simpan jawatan, kerana masih Welterweight. Janji kamu bukan orang paling auta dalam dunia. Tapi, Nordin Kardi fail, hantar ke Secretary Pool di JPA.

Susah untuk Shah Berry pertahan polisi yang anda sebenarnya tak setuju. Patut campak si Khairy atau Zaki Zahid atau budak cina kelepit komisyen jambatan kedua Pulau Pinang, Vincent Lim. Tengok budak-budak hanat ni menjawab ... ah ah ah.

Masih kekal world most bangang PM .... Dolah Bodowi. Anwar dapat publicity free. Ini akan merumitkan lagi persepsi rakyat terhadap UMNO/BN bila polis ambil tindakan atas Anwar kerana makan mi sodo.

Aisayman ... baru teringat. Duit sewa bulan ini dah langsai bayar betting. Bini tahun ana tidor kat luar lah.

Wow! Kena banyak-banyak jual orang dan unta nak bayar sewa bulan ini.

29 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Abang husin,

Silap hantar wakil lah kerajaan Dollah...

Dah tu belum masuk gelanggang berlagak pulak,,,

Yang untung Anwar...

Bodoh punya Dollah dan Khairy...

P/S: Kalau berdebat ni rasaynya tak ada yang boleh lawan Juara Boxing Bersara Tun M. Ciri2 orang yang rajin membaca dan berfikir.

Tanpa Nama berkata...

Abang husin,

Silap hantar wakil lah kerajaan Dollah...

Dah tu belum masuk gelanggang berlagak pulak,,,

Yang untung Anwar...

Bodoh punya Dollah dan Khairy...

P/S: Kalau berdebat ni rasaynya tak ada yang boleh lawan Juara Boxing Bersara Tun M. Ciri2 orang yang rajin membaca dan berfikir.

Tanpa Nama berkata...

nordin kardi cam fail spm je.. memalukan umno je. siapa pilih mamat tu jadi wakil aa? apela.

azlan berkata...

Atas semangat kebebasan media saya hormat Husin Lempoyang. Walaupun akhbarnya menyokong Kid Shah Berry tapi tetap siarkan berita kekalahannya.

Majulah Sukan Untuk Negara.
(Opps ini bukan kempen Mail Sab Berry)

KAK JAYN berkata...

Hahaha....kunun-kunun telus

Rocky's Bru berkata...

Husin!

Aku tengok Labu Labi petang tadi. Noticed Boxing Club was spelt Klab Boksing. Labi (P Ramlee) boxed with Labu (who's the actor, ah?). First round, shadow boxing aje. Lepas tu kaki pun naik. Finally both boxers knocked themselves out. Fatigue. Referee (S. Shamsuddin) pun knocked out, because of boredom.

Some 40 years later, we have our own live telecast Labu Labi.

Adie berkata...

sbenarnya yg tunggu nak tgk Anwar terangkan mcm manalah dia nak turunkan harga minyak ke harga sebelum harga naik seluruh dunia..ni 50sen ni buat ape..mcm bertolak dalih dan mengelak soalan je..I rasa fair fight la. Anwar bukannya tak serang Shabery langsung, yg pasal Semangat 46 tu?

Tanpa Nama berkata...

kalau hantar husin saje kan lebih bagus, husin ada byk info boleh blasah anwar sampai menangis!!

anwar patut menang, dia "juara auta sedunia".. shahbery memang sukar nak pertahankan benang basah dollah..itu semua kita tahu

bagi anwar, takat nak turun 50sen, baik tak payah la nak tukar PM,elok dah yg ade tu cuma tunggu 2tahun je lg. Saya expect dia nak kasi turun sampai $1, nak dengar apa teknik hebat apa yg dia ada, klu takat apa yg dihujah dlm debat tu, saya org toreh getah pun dah lama tahu..

dulu paklah jual mv agusta $5, hri ini anwar nak jual rakyat m'sia 50sen je..baik aku jual getah beku tak nyusahkan org lain

pakcik din

Husin Lempoyang berkata...

Kid Shah Berry susah nak menang to defend an unpopular market economy policy against an opportunistic populist politician.

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Kau organise la debate antara PM vs ex PM.

Kali ini kau ambil underdog tua, kau sure dapat balik duit sewa ... hehehe

joeLabu champion of the skru berkata...

ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!ana tengok banyak saliva lah!

Al-juburi berkata...

Nordin kardy tak layak jd naib canselor UUM(uni. ulu m;sia). mcm cilanat!!!!nemo judex in causa sua btul la.

insan berkata...

apalah si Nordin Kardi...dari dolu pakcik nih suka tunjuk ek yg ntah apa-apa lah. Bodoh betul.

Anwar cuma bertemu buku dengan ruas bila lawannya Tun M.

Tanpa Nama berkata...

Brader Husin...

Ana tengok Kidd Shah Berry tu lembik aje kene debik dengan Rawna. Tekeluor air liur..hahhahah....

Yang si Kardi langsung tak leh pakai..camana Shah Berry boleh bawak dia...Ini ler ambik kaki Plagiat..saolan pun macam ade plagiat aje..

Tapi Brader Usin, Itu Rawna macam ade cabar Wrestling dengan The UN-Det-teker..agak agak boleh ka?

Salam....

Bakil berkata...

Pak Usin,

Lagi bagus kalau debat tu siaran rakaman. Bole le menteri jawab dengan betul sebab boleh cari jawapan dulu.

Pak Cik Nordin tu memang nak berucap. Saya rasa dia yang sebenarnya bak sangat berdebat dengan Anwar tu.

Nasib baik pak menteri tak terduduk. Kalau Anwar nak lawan betul betul bole KO. Siapa yang berani lawan Brader Anwar live kat TV. Paling paling pun Samy (menteri kegemaran Usin dulu). Kalau dia yang debat saya rasa boleh kalah rancangan AF tu.

Tapi, baguih juga ada rancangan macam ni. Terhibur juga rakyat semua.

Tanpa Nama berkata...

Husin,

Boxing semalam tak adil lah. Macamana Kelas Haevyweight lawan featherweight.Macam naga lawan cacing.

Camana pula, Cancelor UUM Tan Sri Nordin Kerdil tu pula boleh menang tali pinggang interlektual bangap.

Hari Menang esok Pak Dollah lari Australia.

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Cuba ko pegi Big Dog punya blog.

Amende la mamat ni tulis.Melambung-lambung di pujinya si Mamat Ayaq liuq tu....Hampehh!!Macam ni punya blogger pun ada.

Zubli Zainordin berkata...

...Dan hadiah kepada juara ialah tahi unta satu kontena. Naib juara tahi unta jugak setengah kontena. Sebab dua-dua auta, rakyat terus merana...

Zubli Zainordin berkata...

Jika kedua-duanya boxing lagi, pastikan penajanya tisu chap lap mata dan mulut. Lap mata untuk yang senior, and lap mulut untuk yang junior. Tisu diberi awal sebelum pertandingan...

melayutara berkata...

salam,

sekali lagi pakatan gagal menunaikan janji. harga 50 sen bukan diturunkan pada harga asal rm1.92 sebelum pru12 tetapi harga pasca pilihan raya iaitu rm2.90.

kerana apa anuar mengambil keputusan mengurangkan 50sen dari harga semasa iaitu rm2.90?

1)penjimatan adalah sebanyak rm5 billion dan lebih mudah bagi anuar memeutar belitkan fakta bagi mendapatkan penjimatan dan set-off.

2)rm15 billion (kos subsidi pengurangan harga 50sen dari rm1.92) penjimatan amat sukar di laksanakan.

kesimpulannya anuar bersetuju selepas pilihan raya harga minyak wajar dinaik 48 sen kepada rm2.40 iaitu kenaikan sebanyak 25%. Jelas di sini anuar menipu rakyat melalui janji kosongnya akan mengurangkan harga minyak dibawah rm1.92 pada pru12 yang lepas.

melayutara berkata...

Salam,

Sabery telah pun menerangkan kewajaran kerajaan menaik harga minyak. Menurut Sabary kenaikan adalah masalah global bukan kerana masalah pengurusan dan pembaziran yang diucapkan oleh anwar. Alasan yang diberikan oleh sabery adalah sekiranya hanya petrol di malaysia sahaja yang naik tidak kepada negara yang lain boleh dikatakan masalah pengurusan sebalik tidak begitu.

Sabery juga telah menerangkan kaitan diantara kenaikan petrol dan inflasi. Bagaimana kerajaan mampu membendung kenaikan harga barang keperluan tidak melebihi 6 peratus (8 peratus kata Anwar) secara purata dan jauh lebih rendah berbanding dgn negara lain sebagai contoh yang diberikan harga beras di Malaysia adalah lebih rendah dari Thailand negara pengeksport beras. Bukankah ini satu pengurusan subsidi yang cekap dan yang lebih adil.

Sabery juga ada menerang langkah menurunkan harga minyak adalah tidak tepat kerana subsidi tidak diberikan kepada golongan sasar iaitu rakyat yang miskin yang lebih memerlukannya, sebaliknya golongan kaya yang tidak sepatutnya mendapatkan subsidi mendapat subsidi. Kesilapan sabery ialah tidak menerangkan di mana wang dijimatkan disalurkan kepada rakyat, diantaranya adalah subsidi tunai rm200 kepada nelayan kecil dan pengunguman baru pada jumaat ini.

Para penyokong pembangkang hanya menafsir apa yang diperkatakan oleh Anuar tetapi memekakkan telinga apabila sabery berbicara. Keputuan pantas dibuat anwar menang kerana sabery sekali sekala menghentam Anuar secara peribadi bukan kerana point2 yang dibicarakan. Kenapa ini yang putuskan oleh penyokong pakatan rakyat adalah kerana MEREKA TIDAK RELA ANUAR KALAH ATAU DISETARAFKAN DENGAN MUKA BARU dari kerajaan BN.

Salam.

melayutara berkata...

Salam Rakan PR,

Hakikatnya anda semua bersetuju minyak dinaikkan selepas pru12 berbanding apa yang dikatakann oleh anwar sebelum pru12 "hari ini pakatan memerintah esok minyak turun harga"

Hakikatnya anda semua bersetuju adalah wajar kerajaan BN menaikkan harga cuma sepatut kurang 50 sen seperti yang ditawarkan oleh anuar.

Hakikatnya anda semua sebelum ini menelan bulat apa yang pembohongan oleh anwar bahawa "kenapa minyak kita semua harus naik kerana petronas juga mendapat keuntungan besarrr hasil kenaikan harga minyak" sebaliknya anwar hanya menyentuh hal2 ketirisan dan kebocoron dan pengurusan kewangan yang cekap itu hanya dapat menjimatkan RM5 Billion. Bukan menyentuh pendapatan Petronas.

bagaimana pula harga minyak terus naik berapa bilion lagi dapat dijimatkan oleh kerjaan PR untuk terus menampung sabsidi. Pada saya penyelesaian yang diwar-warkan oleh anuar tidak lebih hanya retorik dan bersifat sementara bukan berasakan perkiraan ekonomi yang hebat.

Hakikatnya anda semua bersetuju harga minyak dinaikkan!!!

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Puaslah hati semua orang Brader Anwar dah kena tahan.

Hidup Dollah dan konco-konconya.


Akuakanmerusuh.

Mama Za berkata...

Itu lah... mak dah agak dah.. kaum mak memang terrer berdebat2 ni. Mulut kami laser nyah, jangan la berani2 nak lawan... kan dah ngaku kalah... hidup Prince Rawna... malam nanti kita drag lagi ya, kelasss kau nyah... jom celebrate!!! Hidup kaum mak!

Zailan berkata...

husin ana nak cakap sikit "kedua-keduanya pendebat yang tidak bagus, mereka hanya memutar balikkan fakta yang sama dipusing-pusingkan agar husin pun akan pening...

ana rasa jual minyak atar lebih bagus daripada jual minyak urut

http://www.suaragenerasimuda.com

Prof Jamal Pak Tongkol berkata...

Melayuutara

Paham kau nak defend parti. Tapi biar cakap yg benar.

Turun 50 sen dari harga berapa baik untuk tunjuk nuar ular pembelit. INi argument politik murah.

Nuar kata untuk turunkan dia perlu 5 billion utk turunkan minyak. Nak turunkan excess capcity yang 60% dapat RM3 billion.

Bolehkah turunkan ke 100% capacity, kalau letakkan e xcess di 80% pun tak dapat rm3 billion.

Mana dia nak cekau rm2 billion lebih.

Tapi ada juga banyak kelemahan shahberry.

Tapi shaberry tak paham inflasi. Nordin Kardi ajar teori ekonomi ciplak dari teori propaganda pada shahberry. Padan dia konfius

Bila dia kata saudi dan arab2 country inflasi tinggi kerana minyak murah. Itu bodoh punya jawapan. Mereka hadapi demand push inflation kerana duit banyak.

Shahberry defending an IMF like policy. Betul anwar cakap. DUlu kita tibai dia, sekarang kita kena.

Masaalahnya kita membawa teori ekonomi free market, liberalisaion, porous border dan lain2..

Ini bukan cara kita mengurus ekonomi yg telah menjayakan negara. Ekonomi cara sekarang jahanam MElayu dan negara kepada elemen2 luar.

Bila nuar klata inflasi naik dalam dua minggu 8%, tak boleh puratakan ke satu tahun.

Nuar pun tak pandai. Kalau point bawa ini diguna sure kantul

Pasal minyak kerajaan naikkan RMK9 penggal dua by RM30 billion.

Projek jadah apa yang dolah buat untuk menjana ketumbuhan ekonomi? Hanya kontrak2 sana sini!

Berlebih sangat personal attack. Tak Obama lah shahberry.

Satu org penang gila kuasa, dan satu lagi pertahan orang penang tak tahu malu pertahan kuasa.

Dua 2 haprak!

WAK SAPU berkata...

Transkrip penuh debat Anwar-Shabery boleh didapati kat http://waksapu.blogspot.com/

Jom komen

melayutara berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Letting the time pass me by berkata...

Saya tengok Prince Rawna nie macam kasi racun sama Kid Sha Berry, sebab masa itu boxing, mulut Kid Shah Berry ade berbuih sikit..

Mungkin ade letak ubat dalam minuman Kid bagi keluar itu buih...