Khamis, Februari 05, 2009

Tidak ... tidak ... Camry ku!


Camry ku! Camry ku!

Tidak,
mana boleh? Teman baru order Camry tu. Belum dapat lagi.

Tidak ... tidak ... tidak ...
Tidak boleh Nizar.

Kamu lalai tentang nasib bangsa kamu. Sebab kamu, mereka naik kepala. Niat lecik terhadap ugama, kamu leka.

Kalau dulu kamu tidak derhaka dengan Tuanku, kamu tidak kena buang macam ini. Bukan sekali, banyak kali. Dah kasi alamat, kamu buat tak tahu.

Macam mana kamu sebagai orang Melayu berajakan dua sepupu yang angkuh? Sebab kamu, mereka ni "kasi betis, nak peha". Kita hormat, dia naik kepala. Pijak kepala pun dia sanggup. Kita tuntut, dia berdalih.

Tak akan kamu tak paham, jahanam yang dibawa oleh si perosak bangsa gila kuasa. Dia suka nak kena orang, lama-lama dia yang kena. Makanlah ubat sendiri.

Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tak beguna. Sudahlah, terima kenyataan.

Kalau UMNO salah, Husin tegur. Pada kamu, Husin tegur juga.

Camry tu, suruh Ngeh-Nga belikan.

Mereka dapat komisyen dari kontraktor ...

Kesian orang PAS senang ditipu.

35 ulasan:

Desperado berkata...

Woi...woi...! Keta aku woi..DVD player tu aku punya!

bzz berkata...

Hahahaha...
Hussin, jual la camry tu. Org takda order unta dah. Main camry je sekarang ni.

Pewaris Melayu berkata...

ALAHAI NIZARR
ALAHAI PENCACAI PR..

CAMRY...

Jamal Pak Tongkol berkata...

Advertisement

Brand new Toyota Camry for sale. 16 units. Exec car. Selling cheap. Royal layoff. Low mileage. CAll Nizar, Ngeh or Nga.

Tanpa Nama berkata...

masalah boto klu jd mb tp cino perintah..tp den raso ramai kek sini kojo ngn cino..poei market cino punyo,nak boli ikan pun kek cino..mano2 sumo cino yg pogang..tak payah la anti cino..takdo cino,melayu jd haprak hidu gam.cino gak yg jual gam..jgn la over yo..ekekeke..

R@duan berkata...

lebohhhhhh !...

aziza berkata...

kesian betul PR.. bila masa dua orang katak kena tuduh rasuah masa dalam PR kata konspirasi.. tapi bila katak lompat ke tengah2 dan sokong BN kata pulak sultan sokong kerajaan yang ada orang yang tak bermoral... apa mereka buat semua betul.. tapi kalau orang lain semua tak betul.. memang betul ngehngah dan nganga.

anok ganu sabai2 berkata...

buat ir nizar,
kan elok lepaskan saja,kalau ia pun nak tunggu keputusan mahkamah,biarkan aja bn perintah,kalau rezeki tu ada tak ke mana,dari dianggap penderhaka cam derih lagi parah.
tak salah berundur demi harga diri dan maruah parti.assalamualaikum

NIZAM MAT SAARI berkata...

Salam,

Saya juga tidak suka BN naik! Cuma satu yang saya tak suka pulak dengan PR sekarang kerana mengingkari TITAH SULTAN.

Ya, Sultan bukanlah Tuhan, tetapi itulah simbol yang kita letakkan ketaatan, simbol kestabilan dan pemutus dalam menentukan kestabilan.

Woi, Sultan Perak tu bukan calang-calang orang dalam perundangan negara, dia bekas Ketua Hakim Negara.

Kalau Sultan pun kita dah tak hormat, kita hormat siapa? Diri sendiri pun kita dah tak hormat sebab PR sanggup menggadaikan maruah sendiri dan memukul canang bahawa melompat parti itu halal.

Ahh, usahlah cakap pasal HAK RAKYAT sekarang ini, kerana semasa PR di atas, tak kisah pun pasal HAK RAKYAT.

Masa Nasarudin masuk PKR, tak timbul pun soal HAK RAKYAT!

Sebab itulah ALLAH HUKUM kalian. Itu pun tak sedar lagi!

Nak main politik, mainlah dengan IKHLAS, TAWADUK DAN PENUH KEINSAFAN DAN TANGGUNGJAWAB.

Apakah nilai keimanan dan ketaqwaan Tuan-tuan dalam PR?

NIZAM MAT SAARI
http://nizammatsaari.com/blog
http://nizammatsaari.blogspot.com

Dr. RBAONG berkata...

CAMRY dapat kat ZAMBRY

Ngeh-Ngu n Nizar tak nak beri

Anwar susah hati

Najib syok sendiri

Orang PR kata PRU 13 tengoklah nanti

Zambri janganlah puas hati

CAMRY eloklah tolak tepi

Rakyat puas hati

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Lega, tamat lah sudah pemerintahan Bintang Tiga Kali Kedua di Perak. Pemerintahan Bintang Tiga Pertama selepas sahaja Jepun serah diri pada pihak berikat pada 1945. Opah aku cito, melayu kat Ayer Tawar, Manjung pada masa tu hidup dalam ketakutan dan kesangsaraan sama macam orang palestin Gaza pada masa kini. Bye-bye Trio of Ns a.k.a Ngeh, Nga & Nizar.

Mak Cik Bee Latah

Burung Jambul berkata...

Daulat Tuanku ,

Patik sebagai rakyat Malaysia yang bertugas diperantauan menjunjung kasih dan taat setia kepada tuanku . Patik akur dengan kebijaksanaan dan keadilan lagi saksama kebawah duli tuanku . Patik menyeru seluruh rakyat Malaysia terutamanya berbangsa melayu janganlah engkar lagi derhaka kebawah titah perintah Tuanku Sultan Perak dan Raja2 Melayu di Malaysia tercinta . Sesungguhnya perpecahan bangsa melayu untuk kepentingan politik dan kuasa sehingga melupakan IKRAR RUKUNNEGARA iaitu Kesetiaan kepada Raja dan Negara jangan dipermainkan. Patik sekali lagi menyeru seluruh rakyat Malaysia perlu taat diatas perintah Duli Tuanku Sultan Perak .

Daulat Tuanku.

Ps. Sekarang ni cina2 sedang gelak ketawa melihat bangsa melayu kucar kacir dan derhaka kepada Raja-Raja Melayu.

Tanpa Nama berkata...

apa lah kau husin.buat blog ajak orang jadi racist.buat lah blog bantu orang melayu yang tetap duduk dalam golongan termiskin di bumi malaysia ini.kenapa with all the special rights,authority dan segalanya , melayu tetap paling miskin? buat lah blog untuk selesai masalah itu.solve the hardcore poor malay problem.ini nak caci maki bangasa lain.apa selesai masalah melayu misikin dengan maki hamun cina?bantulah bangsa mu husin.help the poor malays yang kerap kali keluar di TV3 atau pun RTM mohon bantuan.ingat cina nak bagi? kalau tak melayu bantu siapa lagi? think about this husin.peace be upon u.

Bersama orang rajin berkata...

Tanpa nama,

cuba ka perati betul-betul kebanyakan orang melayu yang masuk bersamamu TV3 tu,..... kau tengok baju-baju tak berlipat, lalang tak bertebas...apasal?? tu semua pemalas laa tu... Allah dah janji beri rezeki,.. berusaha aje lah... kalau nak semua jadi...

Mesin Taip Buruk berkata...

caMRY tu untuk ZaMRY... kalau tak kerana caMRY maka zaMRY tak jadi MB.. caMRY & zaMRY macam ngeh-nga jugaklah. dapatlah zaMRY terseNGEH dan terngNGA dlm caMRY !

Tanpa Nama berkata...

http://razaleigh.com/2009/02/05/shameful-scene/


A shameful scene is unfolding in Perak.

Let me follow up on what I said earlier about the status of the Chief Minister.

The Constitution is the highest law of the land. It is the foundation and source of legal authority, and the Rulers are sworn to protect and uphold it.

Acording to the Constitution, Dato’ Seri Nizar Jamaluddin is Menteri Besar until he resigns of his own accord, or is removed by a vote of no-confidence in a formal sitting of the assembly. The Constitution makes no provision for his removal by any other means, including by petitions or instructions from any other authority.

bERANIKAN hATI berkata...

Salam,
saya buka apa, kat mana nizar nak tidur malam ni? minggu lepas mimpi baik dapat kereta baru malam ni ntah mimpi apa pulak agaknya, nak tidur kat pejabat pun pejabat dah kena kunci. Maka terkenanglah akan dosa-dosa yg telah dilakukan dengan terpaksa atau dipaksa oleh dap kepada bangsa sendiri

KHAIRUL NAZRI berkata...

CamRY dan zamRy nama selaRY
Baru beberapa hari camRYku beLY
Niat dihati melanyak 5 tahun lagY
Rupanya Sultan tak bagY

Kerajaan baru tak pakai camRY
Pulangkan balik UMW gigit jaRY
1st payment tak settle lagY
Cari si Ngah dan Ronnie pi bayar sendirY

Kah kah kah !

lebih percaya ular berkata...

Dap : over my dead body (PAS on Islamic state)

Pas Reponse : kita beri geran tanah 999 tahun pada kaum DAP

Rakyat kata : terimakasih pada orang PAS kerana bersekongkol dengan parti T.O.N.T.O, sehati dengan PAP, sejiwa dengan komunis dan racist DAP ni.......

DAP : buy Toyota Camry!!!!

PAS : Nizar pun terus sign ajelah......

DAP say : don’t talk about Islamic state in Perak!!!!.

PAS Nizar :nyanyi lagi angguk-angguk geleng-geleng........

rakyat kata : Terimakasih pada PAS kerana memperjuangkan islam.

Nik Aziz kata : penggunaan bahasa lucah dibenarkan.

DAP kata : blardy hell, f**k you nick......

Nik Aziz kata : buat pilihanraya.....

DAP : good boy.

Hishamuddin rais kata : ohhhhh kugan........

Hindraf say : kami tak sokong pakatan ataupun barisan.

Hindraf kata lagi : kalau nak buat demo , pura2 buat pengsan, pura2 meraung sambil berguling-guling, duduk ramai2 atas jalan

Haaa..... yang ini paling tak boleh percaya dan juga yang lagi satu tu!

p.s
Pengunjung chedet , by yeop kidai kata :

`Paklah memang begitu. Daya fikirnya lambat.’

Terime kaseh le yeop buat teman ketawe.....bukan lah pula niat teman nak merendah-rendahkan pak lah nie....

Tanpa Nama berkata...

Sin,
Bukan semua Bangsa Cina penyokong PKR atau DAP. Banyak yang menyokong BN. Jadi eloklah juga hati naluri dan perasaan mereka dijaga. Biar Muhasabah diri dengan ikhlas. Masih ada yang waras dan berpegangan hidup. Lihat kepada YB Hee yang berani menongkah arus sehinggakan dicap sebagai pengkhianat.
Adakah YB Hee seorang pengkhianat? Jawapannya terpulang kepada individu. Yang pasti jika kita menjaga Kebajikan anak-anak buah kita dengan ikhlas tentu perkara ini tidak terjadi. Cuba lihat kenyataan Khalifah Lim Guan Eng (PAS) yang memberi kata dua kepada semua ADUN DAP Perak yang akan dianggap meletak jawatan jika tidak dapat dihubungi melebihi 24 jam. Lebih 22 tahun YB Hee menghambakan dirinya dengan perjuangan DAP tetapi dihambat sebegitu rupa hanya gagal dihubungi selang 12 jam.
Jadi saya menyeru kepada semua pembaca blog ini khususnya, prihatinlah sedikit akan perassan penyokong kaum Cina yang menyokong ideologi BN. masih ramai yang berprinsip seperti YB Karpal Singh yang konsisten menentang YB lompat parti dari awal hingga ke hari ini. Tidak semestinya seseorang tidak Melayu atau Islam atau BN maka dia lebih mulia daripada orang lain. Lihat kepada Tok Guru Nik Aziz cakap lebih berbelit daripada HINDRAF. Bila Datuk Nasaruddin lompat kata itu amalan demokratik tapi bila bila orang dia lompat dia kata patut di baling kasut. Betul cakap Tunku Aishah - Nik Aziz ini ada FMD (Foot and Mouth Disease) atau Foot in Mouth Disease.

Kepada Lim Kit Siang; Karpal Sing; Nik Aziz dan Awang Hadi yang suruh Tun Mahathir berundur tetapi masih ingin berkuasa sampai MAMPUS. Tun Mahathir dah bersara 6 tahun dah. Hang semua bila lagi; ada yang cakap pun dah nyanyuk.

Aku Budak Cina tapi lebih Sayangkan Malaysia.

WaSalam.

Tanpa Nama berkata...

Ini hak aku....Ini hak aku...Ini hak aku....Ini hak aku. Saya Tuan...saya boleh bomb sesiapa dengan C4. Hak aku boleh buat sumpah....Hak aku buat moonsoon cup....semua ini hak aku. Hak aku untuk bantai sesiapa sampai mati....

Tapi...engkau kena bayar cukai untuk bayar gaji aku. Sebab memang hak aku untuk digajikan kau.

Aku orang mamak...tapi hak aku juga...asalkan aku warna coklat....sebab coklat tu memang berhak la....jadi Tuan...Tuan Cadbury...

Dari
Orang Yang Berhak

d'Frog Prince berkata...

tuan rumah, terkilan sikit bila baca entry kali ini. saya tak mahu tuduh tuan rumah racist ke aper tapi tak der manfaatnya berperasaan racist camgini. suka ke tak suka, orang Malaysia ada tiga jenis yang utama, warna sama lain, darah merah juga, potong ngan pisau, luka juga. tutup celik mata, nampak camtu juga.

ayor lemuju berkata...

camry dapat kat zambry
ngeh tersengeh
nga ternganga

Oghang Ghombau berkata...

Asyik kita saja (PAS /UMNO) yang kena berlaku adil.

Dia orang baik DAP, MCA, Gerakan cakap main suka hati.

PKR parti cucu keling botol dan kaumnya ...

Husin Lempoyang berkata...

d'Frog Prince

Saya tidak bersikap rasis.

Kalau orang Melayu dan Islam tidak bela diri sendiri, adakah adil untuk kami berharap kepada kaum lain walaupun mereka berkata mereka warga malaysia.

Yang penting, dalam kita menjaga hak dan kepentingan kita, mesti berlaku adil kepada bangsa lain dan apa yang telah dipersetujui dan bukan berhelah2 dan berubah2 mengikut suka hati kita.

Bukankah orang bukan Melayu dan Bumiputera begitu lantang menuntut macam2 dgn bertopengkan warga Malaysia tetapi hanya menuntut untuk kepentingan mereka?

Jangan kita jadi macam Anwar Ibrahim yang apabila dia buat tak apa, tapi orang lain buat tak boleh!

Tuntutlah apa2 yang masing2 nak tuntut. Yang penting kita berlaku adil, berpandu undang2 dan perlembagaan yg dipersetujui, dan bertimbangrasa kepada yang lebih memerlukan.

Usah berpolemik tetapi tak realistik. Buang masa dan tidak ada kesudahan.

adzroy berkata...

Tuan Husin,

bila kita pertahankan bangsa Melayu, kita dituduh rasis. sedangkan bangsa lain, tiap2 hari perjuangkan bangsa sendiri dalam apa jua hal. perniagaan, peluang kerja, pendidikan, sama rata hak - semua sekali dituntut! mengapa bangsa lain perjuangkan hak masing-masing tidak dituduh rasis? dan kita saja yang sentiasa kena bertolak-ansur, berlembut?

Teruskan usaha, Tuan Husin. anak bangsa sendiri pun makin ramai yang terleka, lalai, sentiasa biarkan bangsa dipijak. hanyut dalam perjuangan yang menjatuhkan bangsa sendiri.

Belalang Kunyit berkata...

Bersama orang rajin.

Aku sokong hang 100%.
Dulu orang Cina datang ke Tanah Melayu dengan seluar pendek sahaja . tanpa wang atau bekalan. Akhirnya mereka hidup kaya raya.
SEBAB MEREKA RAJIN.
Orang Melayu memang ada masa depan. Tapi MALAS

Abas berkata...

Salam:-

Asyik2 kita ni dimintak jaga hati orang bukan Melayu...

Tapi hati kita sapa pula yang nak jaga...

Indian /cina pukul melayu dikatakan mereka buat gitu kerana mabuk...

Tapi bila Melayu belasah mereka kita pula dikatakan racist...

Ini tidak ADIL!....

pendekartanpanama berkata...

Sin,

Pada aku...

Adil saja tak cukup, kita perlu saksama. Sebab itu PKR or Parti keadilan itu tak bagus.

Kalau mahu adil antara melayu cina dan india. KAtakan ada 9 biji kereta camry, maknanya setiap kaum dapat 3. Tapi memanglah adil dari segi nombornya. Tapi tak saksama. Sebab 3 kereta orang melayu yg naiknya 20 orang. Sedangkan orang cina ada 9 orang utk naik 3 kereta. India? Cuma ada 6 orang utk 3 kereta?

So adilkah 3 utk melayu dalam istilah kerajaan PR?

KebenaranYgHaq berkata...

Celakalah untuk orang-orang yang tidak tahu bersyukur di Tanah Melayu ini. Semoga kamu semua diberikan petunjuk oleh Allah Taala untuk melihat jalan yang benar.

D'Beruk Prince berkata...

Woi katak nasihat dulu Lim Kit Siang yg itu. Banyak melayu faham cakap cina tau betapa racistnya DAP & akhbar2 cina

Moshe berkata...

Geli hati Sin tenguk tindak tanduk si Nizal Jamaludin ni. Orang Islam apa macam ni ???? Pemimpin Pas dah busuk mulut kerana diberi makan coklat N&N oleh Ngeh&Nga DAP. Memerintah negeri jadi boneka dan hamba abdi DAP, jadi pak turut PKR.
Samalah Pas di Perak dan Selangor.
Sedarlah wahai pemimpin Pas yg bongok, tak usahlah nak jadi MB atau hero jika kamu hanya minoriti kerana tak dapat apa pun yg kamu nak perjuangkan melainkan menjual maruah kamu sahaja kpd DAP khususnya kpd orang cina. Ini bukan rasis tapi HAKIKAT. Jgnlah jadi bodoh jika tidak bijak berpolitik kita hanya diperalatkan oleh bangsa pendatang sahaja.

Husin Lempoyang berkata...

Aisay .... ana kena kasi peringat. No spam, No cut and paste.

Sini utk bersembang, kutuk mengutuk, ketawa diketawa. Nak kongsi artikel, tulis pendik2 atau aksi link.

Rumah ana ada undang2, respek la.

dokpikiaq berkata...

paku dulang paku serepeh..
kof kof..
bagai punggunk rindukn bulan..
uhukkkk...
cik. usin...tekiu kerana membuka minda...
hehehe..

demokrasi??!!...adakah demokrasi islam???
mengangkat diri sebagai pemimpin??
mcm terhegeh la pulak..
keh keh...

anonymous berkata...

setuju dgn tanpa nama,walaupun kamu berbangsa cina,tapi kamu sayangkan malaysia.lbh baik dr mereka yg suka huruharakan negara dan menyebabkan syak wasangka sesama kita,persoalkan hak2 org lain.