Jumaat, Februari 27, 2009

Takhta Singh, Takhta Karpal

Mr X menulis menyatakan ungkapan Karpal Singh di Parlimen, 'Singh is King' bermaksud dalam bahasa Sanskrit, Singh sebagai Singa dan Singa adalah Raja Rimba.


Beginilah rupa Raja Rimba duduk di atas takhta. Cuma takhta si Singa yang bernama Karpal rupanya begini.


Karpal marah ada orang hantar dia peluru dua. Pasal ikut lagu mesti "satu pistol, peluru dua", patut hantar sekali satu pistol.

Walaupun pistol pun tak boleh guna, kaki tidak boleh jalan, tangan tidak boleh salam, dan Lim Kit Siang sudah tinggal sama kawan, jangan main-main sama dia.

Wow! Boleh lagi nak warning orang.

32 ulasan:

Linggam Gila berkata...

Kpd Kerajaan:
Tangkap karpal..bukannya tubuh Badan siasat dakwaan Karpal.

Kerajaan Dollah: Lembik
Bukan ciri Nabi ni.
Baik ditempat baik.
Nabi berjihad bila dicabar.

Ini orang Karpal memang cilaka..banyak babi.

OKU kononnya- pigi mampus lagi baik.

Dah tau OKU mulut cabul..24 jam dah berlalu..woi kafir mana dia bukti peluru itu.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Cerita Kita berkata...

Orang kita asyik-asyik 'tangkap Karpal', 'buat report polis','tubuh badan siasat' dan macam-macam lagi. Tak sedar kita sebenarnya mendedahkan kebodohan kita tentang undang-undang yang kita sendiri buat. Karpal tahu kelemahan kita pada segi undang-undang. Itu Shapiee senyap, Partail senyap, siapa lagi jaguh pakar undang-undang kita semua senyap. Yang bising orang yang tak ada ilmu langsung dengan undang-undang! Porrah! Memalukan Melayu je!

fatin berkata...

KUTIPAN DERMA UNTUK ANAK ANAK YATIM DI ACEH…

MARI MARI DERMA..

amaninay89.blogspot.com

SUPPORT YA….

Tanpa Nama berkata...

Apa yang dicakap dalam dewan oleh Karpal, sudah ditarik balik oleh dia bila "speaker" sudah warning. Yang Pemuda UMNO kumpulan KJ ni nak tunjuk samseng buat apa? Apa ni 20 geng pemuda lawan 1 OKU, ni kah standard Pemuda UMNO sekarang? Dia tu dah tua dah, yang Pemuda ni berumur 30~40an pun perangai macam budak budak. Ini boleh jadi teladan bagi anak anak....patutlar banyak kes samseng di sekolah.

Sedih

Reverse Psychology Ka Karpal? berkata...

Tuan Husin,

Ikut lagu 'Kici-kici Unta Jaga' (KklJ)sepatut bunyinya:

Satu senapang peluru dua.

Sebabnya Singh selalu pakai 'senapang', jarang pakai 'pistol'.

Cakap pasal Singh, teringat Piggy Singh lak. Harap maaf, Tumpang lalu.

Alias Mohd Yusof berkata...

Nampaknya Malaysiakini tidak memaparkan lagi Blog yang dirujuk dengan perkataan 'Malaysiakini' di bawah ruangan Malaysiakini in Blog.

Oleh itu sama-samalah kita memaparkan blog-blog bloggers tanahair di dalam blog-blog kita sendiri untuk mengetahui posting terkini dari sahabat bloggers.

Cucu Tok Selampit berkata...

Rasanya pernah ku lihat itu tahta. Tapi di mana ya ...

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
kluangman berkata...

Sin ..karpal nak pakai bodyguard.. kelayakan lebih kurang, tapi mesti pandai mencarut.

Tanpa Nama berkata...

ini org tua suda nyanyuk la..
itu gobind singh x tau Megat Zulkarnain Omardin tuh ank guru silat.. stakat gobind tuh celah gigi jer.. pirahh...

karam singh

YB Raz Gothic berkata...

ha! ha! ha! molek sungguh singahsana kapal tuh..kalau singahsana tuh mesti xde orang nak berebut dengan dia

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Pendekar Melayu berkata...

Awas Karpal!

loyar buruk berkata...

tak habis habis OKU.
Mulut mcm jubur ayam, kutuk2 melayu.

Jumpa aku penyepak aku bagi.

Melayu yg suka karpal, pigi jilat jubur karpal ni. Bangang!
karpal ni dari lahir macam Gobin memang hari2 benci melayu. Nukapun mcm babi.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Hasan Pelempang berkata...

Sebenarnya tak ada class dan tak bijak bagi Pemuda UMNO nak kelahi dengan OKU.

Mulut lawan mulutlah. Menang atau kalah, buruk rupa kelahi dengan OKU. Akhirnya tak akan menang.

Kasi jawab yang baik punya sudahlah. Nak berani belasah, pergi belasah Nger dan Nga.

Ini semua budak2 Khairy tunjuk act... angkuh.

Husin Lempoyang berkata...

Ana tak censored, melainkan yang guna perkataan mencarut hari itu, nak tulis nic pun susah sangat ke?

Sulaiman Akhlakan berkata...

Mana Karpal mahu saman Raja?

Hehehe ... anu dia sudah tak boleh guna ke?

Mahu loyar, talipon ana.

Abas berkata...

Salam:-

Bila Karpal kata: Anwar kena bertaubat dan anwar buat banyak masalah pada negara:Mana orang2 PKR berani sanggah Karpal. Mereka takut sergah Karpal kerana bimbang hilang sokongan. Daripada hilang kuasa dan sokongan mereka merelakan muka bosnya kena " ludah" oleh Karpal.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Karpal chuma perli.
Karpal chuma ejek .
Singh tu memang Singa, dan singa memang raja hutan.
Kalau undang-undang orang dah jadi macham undang-undang hutan.
Patut lah Karpal jadi raja hutan.
Tak nampak ke parliament dah jadi zoo?

Saman Raja, Saman Sultan , saman Maharaja, saman Emperor, saman Czar, saman Napoleon...
Sila tunjuk bukti mana itu kertas saman.
umno mesti tunjuk bukti ada kah Singh saman raja.
Keratan dari suratkhabar Utusan Meloya dan keratan dari Berita Haiwan bukan lah bukti kukuh dan bukan nya kertas fail saman di mahkamah.
Itu chuma bahan bukti yang cukup baik untuk jadi kertas bungkus taik kuching.

Cabar lah Singh itu cara beradat , ikut lah cara "towering malay".
Dan bukan lah dengan cara hantar 20-30 ekor monyet muda & berok muda untuk lanyak satu Singa .
Hebat sangat ke lanyak satu Singa yang tempang?Hebat ke "feel" lanyak satu Singa yang kian uzur?
Ini bukan cara Hang Tuah, ini namanya cara Hang Taik.

Parliament Negara Malaysia bukan nya untuk ganti Zoo Negara Malaysia.

Wow, hebat nya "feel" ana jadi lawyer buruk .

Melayu Minang berkata...

Sin,
Aku teringat joke masa aku sekolah dulu. Satu pasukan askar Melayu bertembung dengan seorang Benggali lalu memperkenalkan diri mereka kepada Benggali itu dengan berkata ' Kami 10 Melayu.'bermaksud mereka dari Rejimen ke 10 Askar Melayu DiRaja.Benggali tu menjawab 'Saya 1 Benggali jugak' bermaksud dia seorang tak takut dengan 10 Melayu.

mahadett berkata...

Karpal kata pemuda UMNO hantar peluru kepada dia? Ada butikka?Main tuduh-tuduh saja. Polis pun tak habis siasat lagi. Panggil Pemuda UMNO celaka pulak tu.

Samsengkah Pemuda UMNO menyerbu Karpal di Parlimen setelah dipanggil celaka? Apakah tindakan pariah-pariah menyerbu Balai Polis Brickfields tidak lebih samseng? Tidak samsengkah Manickawasagam? Tidak samsengkah pariah mabuk Gobalakrishnan di Pmtg Pauh hari itu?

Karpal hanya satu dari lebih ramai keparat yang sudah berani memperlekehkan bangsa Melayu.Apakah Karpal sedang dalam usaha menjadikan dirinya ikon penentangan terhadap kedaulatan bangsa Melayu?

kluangman berkata...

Sin - engkau citer pasal Karpal - atas takhta ada singa - tapi bila aku belek belek, awat hang boh singa betina..leper..tolong peghati semua..

Atau hang bermaksud yang Karpal punya anu, dah tak leh pakai ke...

sin - mintak jelaskan.

Jiwa lembut pantang dicabar. berkata...

Singh tua nak mampus dah lah OKU cari pasal.

Musuh mesti dilanyak, tak kisah dah tak ada kaki ke, orang babi tetap babi.

Kutuk orang boleh, mulut cabui punya karpal. Bila orang kutuk karpal Babi2 macam khun Phana sial ni bermati2an bakup dia.

apa salah ke kutuk karpal? dia aja boleh bersuara? Kalau pukul dia pun bagus. Bodoh punya Singh.

karpal kutuk orang boleh, bila orang kutuk dia takboleh. Bodoh PR.

Sejarah karpal Memang anti Melayu/Islam & wajib diperangi

http://mahaguru58.blogspot.com/2009/02/kenyataan-media-yb-dato-mukhriz.html

Abas berkata...

Salam:-

Petikan dialog dari filem Seniman Bujang Lapuk versi baru:

Action!
Karpal: Hai Nuar!
Anwar: Ya!
Karpal: Siapa kau!
Anwar: Akulah raja
Karpal: Raja Apa!
Anwar: Raja Kapor!

Anwar: HaiSingh!
Karpal: Ya!
Anwar: Siapa kau!
Karpal:Akulah King!
Anwar: King apa!
Karpal: King Kong!

Cuttttt!

keris panjang berkata...

bangsa lain tak heran sama melayu / islam sekarang bila mereka membuat provokasi kerana kita asyik2 mendendangkan ayat :

"JANGAN BAGI ORANG MELAYU / ISLAM MARAH!"

ha,ha,ha...dia peduli apa kalau orang melayu atau orang islam marah..apa orang melayu / islam boleh buat pada mereka..marahlah berbakul2..takkan jadi kudis kepada mereka..

tolonglah hentikan skrip ni..aku dh naik menyampah dah melihat bangsa kita dah "kehilangan telor" yang dua biji tu..

Tanpa Nama berkata...

Saudara sekalian,awat marah marah ni hah?Bukan ke negara ni demokrasi?bagusla dia bertanya sikit'esok kalau kita langsung percayakan ahili/parti politik dan depa ranjau tu macam manu pulak?Ok kalau dia biadap dsb..takpe...tetapi adake orang Melayu yang berilmu undang undang memberi jawab pada Karpal tak dengaq pun..UMNO pun tak betul,Pakatan pun tak betul..dua dua ada kelemahannya..jangan la buat macam tak matang dan berkata dia nampak macam babi la,ni la yu la...buat la argumen logik dan waras..membuat kenytataan beremosi tidak menunjukkan kita benar...kan?

jawa peranakan berkata...

karpal sebut CILAKA!!

at least karpal guna bahasa melayu..dia tak sebut BULLSHIT atau DAMN atau FUCK..

ini sejajar dengan perjuangan UMNO yang mahu mendaulatkan bahasa melayu..

Tanpa Nama berkata...

Karpal banggang tak paham meniaga lu pun kita melayu sudah ambil apa lu tinggal.

kassim pantalon berkata...

singh is king

http://www.youtube.com/watch?v=8pl_bwT3QV0

karpal singh favourite song