Sabtu, Oktober 03, 2009

Jahat betul penyokong PAS di Bagan Pinang


Penamaan calun di Bagan Pinang berjalan lancar seperti yang sepatutnya tetapi sikit tercemar dengan insiden ahli Majlis Tertinggi UMNO, Azeez Rahim ditumbuk penyokong PAS.

Apalah ni. Politik sampai bertumbuk-tumbuk. Gentleman sikitlah.

Cuma susah nak nampak kesan bengkak kau, Azeez. Kau tu pun nampak macam bengkak satu badan.

49 ulasan:

kluangman berkata...

Azeez Rahim dah kira 'tenggelam' semula jadi dan masa depan pun rasanya tak cerah.

Kena tumbuk dengan ahli PAS tu kira rahmat lah, dapat juga masuk suratkabor, dapat juga berjsa,..adalah juga yang mula kenal dan takkan Isa Samad tak bagi apa apa duit ubek..

TokMudim berkata...

Ni aku tak setuju...tak mahu gaduh-gaduh.

PRK yang telus dan adil tiada penipuan dan tiada unsur rasuah tu yang rakyar mahu.

Tanpa Nama berkata...

PAS ialah extremist. Tumbuk perkara biasa. PAS ada kumpulan jihad berani mati. Ahli PAS dah terlalu taksub hingga tak kira apa itu depan atau belakang. Semua boleh masuk

Kenn berkata...

Puak Ajaran Songsang (PAS) telah menurunkan wakilnya untuk menghadiahkan Azeez Rahim dengan Penumbuk Ahli Syurga (PAS) - (macam Pengikut Ali Setan (PAS) aja?)

cedikcenun berkata...

biasa larr...itu taktik murahan azeez rahim, sebelum turun bagan pinang call kawan dia dalam pas suruh tumbuk dia, dapat masuk suratkhabor, tv, internet...buat provoke..pasal pa dato ismail sabri tak kena...dia kena sorang, tu publisiti murahan...nak tunjuk yang dia kerja sorang saja...orang lain tak buat kerja...lepas tu bagitau kj dia kena tumbuk...buat report polis...then muka masuk surat khabar...orang baling dah reject pun dia..pasal tu kalah di baling...

dulukini berkata...

bagi aku nie gimik murahan orang dari parti bangsat UBN. Kalau sembilan 9 ramainya aku rasa mesti dah lebam2 tapi tak nampakpun. mmg dasar bangsat orang nie.

KHAIRUL NAZRI berkata...

Setakat bertumbuk di kampung sendiri, siapa-siapa pun boleh buat. Kitakan jaguh kampung yang terkenal di seluruh dunia.

Apa kata pergi bertumbuk pula di Padang, Indonesia - menolong apa yang patut. Sudah tentu dapat pahala dan dijanjikan syurga daripada berpolitik 24 jam.

TakerRules95 berkata...

mmg Azeez ni patut kena pun

cedikcenun berkata...

azeez rahim nie dah tenggelam dalam arena politik umno...pasal tu larr dia suruh orang pas tumbuk dia...supaya orang nampak dia balik...pas tu ngadulah kat kj...orang baling dah reject dia pun...

pemandu teksi berkata...

mamak azeez ni sepatutnya jadi ahli parti KIMMA..bukan umno..! ni dah kira salah parti ni..!

Oghang Ghombau berkata...

Azeez, Khairy, Reezal Merican, dll patut masuk KIMMA

hafszach berkata...

Mufti Perak menyeluarkan kenyataan di dlm harian Metro 3 / 10 / 2009 berhubung dgn kes hukuman sebat terhadap Kartika krn minum arak. Dato` Harussaini berkatakan org islam yg menolak perlaksanaan hukum HUDUD adalah murtad / kaffir. mereka dari kalangan org islam yg menolak HUDUD adalah lebih hina dari Kaffir Harbi.. sila dapatkan harian metro tersebut bagi memuhasabahkan diri kita..

Anyway Fuck For You Tun Selipar...
Sbb Tun Selipar yg tanam semangat bencikan HUDUD dlm jiwa org islam Msia

hafszach berkata...

Alah kat kampung aku dulu pun macam tu gak.. semuanya dah plan dah.. ajiss aku dulu pon UMNO gak macam hang ( masa zaman jahiliyah aku dulu ).

Dulu masa nak pilihanraya kami org umno sama2 pi balai polis jumpa sarjan kat balai tu plan mcm mana nak buat provokasi supaya pengundi nampak yg puak2 pembangkang ni kurang ajar, tak de adab dan tak demokratik dgn harapan supaya pengundi yg nak mengudi pembangkang akan beralih arah kepada BN.

Ada macam2 strategikan yg ada dalam senarai UMNO.. jadi salah satu strategi tu ko dah keluarkan ( strategi upah budak2 kecik ambik baju PAS atau DAP lepas tu bagi kat sape2 BARUAH yg ko dah upah duit RM 50 suruh dia pakai baju tu, pagi penamaan calon tu pi masuk dalam kelopok PAS then bila jumpa hang terus belasah ) taktik tu gua dah guna dulu beb..!! .. wakakaka...!! ajis.. ajis..!! kalau dgn bebudak bolehlah ko temberang..

Zaman skrg ni rakyat dah cerdik.. dah tak main dah strategi zaman P. Ramlee dulu.. wakaka..!!

Meh sini berguru dgn aku ajis oii..

Kalau aku tengok dgn kelulusan dari universiti yg ko ada.. aku jadi pelik kenapa ko gunakan strategi bangang tu.. betul ker ko pelajar Universiti luar negara atau setakat temberang jerr sbb tahap pemikiran ko jauh kebelakang 50 tahun beb.. sorrylah jgn marah..!!

Tanpa Nama berkata...

Anak koling ni, buat apa kat situ?
Padan muka!
Kalau dah ular tu ular jugak? Dah keturunan nak buek camno!

Tanpa Nama berkata...

Hafszach...mu ni serupo panda sangat..kecek jah lebih..ambo pehe sangat puok2 pas serupo mu nih...mu tu cerdik sangat ko?

Tanpa Nama berkata...

puok2 pas ni lah hok lebih daripado keling..puak mu hok keno katok dulu dari katok ular..kecek panda...ptuiiii

Ryzal72 berkata...

Assalamualaikum Sing dan semua,
Bro, harapnya janganlah UMNO kali ni termakan umpan provokasi lagi oleh PKR. Jika terkena sedkit sebanyak balingan/cubitan, anggapalah ia sebagai senda gurau aidilfitri. Jangan nanti kita dianggap yg bukan2 dan dianggap meulaut oleh orang seperti Hafzach dan rakyat seluruhnya. Percayalah bahawa apapun yg UMNO buta sekarang tidak akan nampak baiknya melainkan hitam belaka...oopss..maaf jis, terkata.
Insyallah, kita boleh menang cuma be practical in whatever we do. Ihklas.

Tanpa Nama berkata...

Lebam ke? Bukan daki?

Apa-apa pun, PAS jangan la nak buat macam BN tu bukan parti Islam. Kita lawan dalam pilihanraya bukan lawan bertumbuk.

MEMALUKAN UMAT ISLAM JER PAS NI.

HJ. MIOR LEMAN

mat saga berkata...

tuan usin.....

nie artikel pilihanraya ke artikel lawak.... gua gelak pecah perut beb.... lawak gile "bengkak satu badan"....

hahahahaha....

Sulaiman Akhlaqan berkata...

hafszach

Nizar kata tak ada dokumen dalam perlembagan pas yang menyatakan pas mahukan negara islam.

Negara islam ala saudi arabia ada hukum hudud la.

Adakah Nik Aziz akan hukumkan Nizar kafir? Opppsss takpa kerana Nik Aziz sudah garentikan Nizar, Lim Kit Siang, dll syurga???

PAS sentiasa flipflop dan buat fatwa sesuka hati

Khun Pana aka johanssm berkata...

betul ke dia tu umno ponya?
nampak gelap aje..macham dari MIC cawangan Slim river..kakaka

Kenapa tak ditanya dia kenapa dibalun? Orang hindraf tumbuk dia ke?
pak polis ramai,..berduyun duyun pak polis ada kat sana.
helikopter pon ada pagi tu..Tak tangkap ke?

ala kassim berkata...

La putra UMNO gopa nya..
ingat putra MIC yang baru dilantik..
UMNO ni pasal apa lantik budak India jadi Putra dia...dah tak ada pemuda2 melayu lagi ke?
Jangan kasi India ramai sangat dalam UMNo ni nanti kena belit.Dulu India jadi presiden UMNO 22 tahun ..huru hara Malaysia..
UMNO tolong lah belajar...dari sejarah...kesultanan MELAKA..

Tanpa Nama berkata...

hafzach, nik ajis itu tua kutuk sial yang layak di baling selipar sebenarnya, tak pun mak bapak kau elok diliwat anwar

Tanpa Nama berkata...

hmm..ramai jgk tukang komen kat atas ni yang hari-hari kojenya baca UTUSAN dan Berita Harian, baca gak internet tapi buta jgk..Nik Aziz? tahap Gaban punya ilmu..lagi ko nak celenn setakat nak percaya surat khabor tulis yang dia kata org lain kafir, sukati hang la nak percaya ke...media tali barut gitu, kalau tak takkan Nik Aziz boleh menang saman suratkhabar kat London sana, 1 juta dollar beb,..berani media talibarut BN nak kasi tau?,..saje je Nik Aziz malas nak layan pasai satu dunia pun tau kecuali Melayu Totok yang jilat punggung UBN ha han ha.

HUSIN PAKTONGKO berkata...

Kata hebat sangat kena tumbuk tu kira macam tumbuk tilam saja tak dak kesang pong.Ni nak cari publisiti murahan la ni.Polis begitu ramaipun tak nampak.Body guard Dato Ismail Sobri lagi dekat takkan takboleh nak lerai jadi saksi lagi. Pooooraaah.

HUSIN PAKTONGKO berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

omak..omak.kite sala orang..
kite ingat warga asing..
rupanya PUTERA kawan kite hihihi...

im sorry...

http://shalehudin.blogspot.com/2009/10/putera-ditumbuk-disangka-warga-asing.html

pak mat tempe berkata...

Pak Husin,yang heran nya kenapa mamak ni pi lalu kat kawasan penyokong PAS tu. Kalau 9 orang bantai mau masuk hospital. Lagi satu tak kan budak PAS ni ganas sangat bantai orang tanpa sebab dan alasan. Jangan2 budak dari tampoi terlepas tak. Lawak je

Kekadang ada logik juga teori lawak
dia orang ni. Anyway kita tunggu siasatan Polis.

Macamana pun eloknya kedua pehak jangan lah sampai bergaduh macam tu, sebab kalau tertangkap masuk dalam (rumah takde dapur dan pakai baju belang)dan orang kita sokong menang duduk dalam dewan (DUN) pakai baju kot silap2 jadi EXCO atau lebih tinggi lagi. Tahun pertama ok, tahun kedua tukar keta dan beli rumah besar kerana tak sesuai dengan kedudukan, tahun ketiga nak cari cek mek molek pulak bawah 30thn(sebab yang lama kurang sosial, potongan dah lari)tahun 4 cari projek besar sikit sebab maintenance dah tinggi. Tahun 5 dah sibuk nak PRU next term dan jumpa penyokong balik jika dicalun (tu pun kalau nasib baik anda dah dibebaskan)boleh lah jumpa kalau tidak sesia je.

Cubalah sesiapa membuat sedikit research kehidupan wakil rakyat tak kira parti secara random dari day 1 jadi ADUN atau EXCO sampai habis term macam mana dari segi panampilan , lifestyle, harta termasuklah keta ,rumah, isteri dan lain2 setidak nya rakyat tahu perbandingan pendapatan dan perbelanjaan. (Munkin Dr. Syed Husin Ali boleh buat atau minta budak universiti buat Thesis Phd. dia tentang kehidupan atau kerjaya sebagai wakil rakyat diMalaysia)

Jika rakyat dah tahu takdelah kita gile2 sampai bengkak kepala berpolitik. Politik ni macam sistem pyramid je yang paling atas paling banyak dapat faedah diikuti second line, 3rd line , 4th line leader dan seterusnya pengikut bawahan yang dapat ciput je dan yang ni yang lebih garang ni selalu duduk front line.

Kesimpulan nya jgn taksub sangat dgn parti dan pemimpin agak2 lah jgn membahayakan diri sendiri nanti sendiri yang susah. Kita jgn marah orang tak sehaluan dgn kita terutamanya lain2 parti, jgn keluar kata2 caci maki dan penghinaan dimana merendahkan kita sendiri dan silap2 menimpa kita atau keluarga kita. Fikir2 lah. Wassalam

Tanpa Nama berkata...

tu laa..yang si ajis tu pi jalan kat kawasan demo tu buat gapo?..dah takde tempat dia orang nak guling2 macam kat perak dolu..tu la kena penumbok tu..


pasboloo

washad berkata...

salam..
kalau tak melawan ada org kata yg buat tu org upahan.. kalau jd kawan nak syorkan lain kali kalau ada yg kena pukul ke.. ke baling ke.. lawan aje.. patut gaduh.. gaduh ajer.. kalau dibalas tu ada gak kesan.. boleh jadikan bukti laporan klinik ke apa ke..jadi lepas ni.. org umno jgn dok tak layan provokasi puak pembelit rakyat ni.. kalau org hentam kita.. hentam balik.. biar gaduh besar besaran.. biar mati bergelimpangan bangsa kita ni.. kawan pernah tgk muslimat pas sambil dukung anak.. sepak terajang baldi.. nak lepaskan geram. apalah sgt kalau nak sepak org umno.. lagipun berjuang lawan org umno ni dapat pahala.. pada yg kata umno tak nak hudud.. cuba yg buat servey..dptkan data berapa % yg xnk hudud ni? kawan dan smua ahli umno cawangan kawan, 100% menyokong pelaksanaan hudud.. pas yg dok gebong pasal hudud pun smpai skrg tak jln oun kat kelantan ni.. nape? takde islam minum arak ke kat kelantan?takde org zina kat kelantan ke? takde org mencuri merompak ke kat kelantan? tak boleh jlnkan? hbis knapa kat kuantan boleh jatuhkan hukuman sebat utk peminum arak? mmg bilangannye tak ikut hudud.. tp skurang2nya sebat juga.. kat kelantan kalau nak hudud klau betul2 nak, amend aje kesalahan arak tu ke 40 rotan maksima.. tak boleh ke?

Tok Jantan berkata...

Insiden ini berlaku memperlihatkan kebodohan orang Melayu berpolitik.Masih jahil lagi tentang berpolitik. Masih mentah lagi.

Ianya juga memperlihatkan bagaimana ceteknya akal orang Melayu. Memalukan !!

Semuanya ini berlaku kerana budaya orang Melayu belum lagi mencapai tahap budaya klas pertama.

Masih lagi tahap "HAPRAK dan HP6 !!

nie-zarm berkata...

benarkah Azeez dipukul?
aku pon semakin tidak yakin sebab kalu dia dipukul 9 orang lelaki,mesti pukul sampai lanyak punya...korang faham2 sendiri la,9 vs 1,tapi kesan lebam pon macam tak nampak gitu...korang tengok la sendiri...kalu betul Azeez cakap orang "pas" pukul,buktikanlah,cari orang pukul dia,tangkap n then dakwa sampai mahkamah,ni tak,senyap jer...

nie-zarm berkata...

komenku buat washad:
bukan pas tak nak wat hudud di kelantan,tapi perlembagaan persekutuan telah mencatatkan bahawa mana2 undang2 negeri yang bercanggahan dengan undang2 persekutuan(pusat),maka undang2 itu tidak sah diguna pakai setakat yang bercanggah itu,so kalu nak suh hudud dilaksanakan,undang2 persekutuan perlulah dirombak dahulu.orang yang leh rompak undang2 persekutuan ni hanyalah kerajaan dan kerajaan skunk ni ialah UMNO/BN,so diorang ni la kena rombak dulu baru boleh wat hudud,kalu lah benar UMNO kawasan anda sokong hudud,sarankanlah kat majlis tertinggi UMNO,kat menteri2,kat PM,wat statement kat media yang UMNO kawasan anda sokong,ni tak,kutuk orang tapi anda tidak melakukan apa2,tak der guna jugak...saya cabar anda jika anda betul2 ikhlas dan UMNO kawasan anda dah 100% sokong,buktikan jer la...kalu cakap macam tin kosong tak der guna...sebab orang yang cakap macam tin kosong selalunya akan "disepak"(disia-siakan)

Tanpa Nama berkata...

Seronok baca komen bijak pandai Me-layu .. penuh dengan penghinaan, fitnah, buruk sangka. Jangan terlalu suka kerana bangsa lain lebih maju dan sudah pandai mempergunakan orang Me-layu yang rapuh iman dan budi pekerti mereka.

Aku harap anak bangsa Me-layu yang lain tak terikut perangai sedemikian .. sebaliknya jadilah Melayu Islam sejati.

cedikcenun berkata...

salam! untuk pengetahuan aku orang umno, tapi cara azeez tu merosakkan kempen umno di bagan pinang, kalau betul kena pukul mana orangnya, mana buktinya, aku kena pukul 4 orang pun sampai calar-calar dan berdarah-darah tengok report kat balai baling. dulu, masa pru lepas kat baling azeez bertanding parlimen dan kalah teruk pasal direject oleh orang-orang kat baling. pernah dia nak gunakan pemuda-pemuda umno kat kampung aku dan pakai baju pas then naik motor then panggil tv3/rtm menunjukkan teruknya orang-orang pas padahal semuanya itu telah diupah oleh dia. azeez nie dah nak tenggelam pasal sebenarnya dia orang kj, la nie menonjolkan diri supaya dipilih sebagai calon parlimen baling pru akan datang. dia mengaku dupukul supaya supaya media highlight kat dia dan bagi nampak dia yang buat kerja kuat di bagan pinang oleh dato seri najib.

Tanpa Nama berkata...

wa nak cakap skit kat tanpa nama yg penakut ,cibai haram jadah sial babi celaka,pkumak,pukitiang dan sgala janas2 puki yg ada dgn ucapan luuuuuuuu lagi cibaiiiiiiiiii maaaaaaaa!!!!!!!

cedikcenun berkata...

Salam! Aku sangat berharap Tan Sri Isa menang besar di Bagan Pinang tapi dengan cara yang bersih dan gentleman.

washad berkata...

salam buat nie-zarm
terimakasih sudi mmberi pandangan.. kawan faham apa yg saudara tulis.. isu perlembagaan sbagai rujukan undang2 tertinggi. namun kalau saudara amati komen saya dgn hati yg terbuka.. kawan rasa saudar seharusnya paham apa yg saya nak smpaikan.. dalam hudu, peminum arak dikenakan 40 sebatan.. kat kuantan tu mahkamah syariah boleh jtuhkan hukaman rotan.. jadi kanapa tak pinda enakmen kesalahan jenayah syariah di kelantan jadikan hukuman sebat 40 rotan kpd peminum arak? tak boleh ke? part mana dlm perlembagaan yg ckap tak boleh rotan org minum arak? kalau maip boleh kanapa maik takboleh? takperlu bagi nama hudud utk jadikan ia hudud kan? part yg ada hlangan buat la slow2 tp part yg takde halangan jgn dok gebong saja.. itulah yg org benci dgn pas.. ckp selalu berubah.. dulu kata haram tak boleh ada kedai judi kedai arak.. tp kat kedah tak tutup2.. mb azizan keluarkan fatwa lain pulak.. org sekarang ramai cerdik dah.. boleh berfikir.
salam..

Tanpa Nama berkata...

ni sumo auto koleng namo eh. tak perasan ko kau, kek malaysia ni ramai koleng ngaku melayu.

Tok Jantan berkata...

Melayu Oh Melayu

Kenapalah Melayu dah merdeka 50 tahun masih bodoh berpolitik !!

Bangsa lain berpolitik untuk mengukuhkan kedudukan bangsanya.

Tapi Melayu berpolitik untuk melingkupkan bangsanya sendiri.Berpecah belah tak tentu pasal.

Melayu sekarang dah sombong tapi BODOH SOMBONG !!

Melayu akalnya pendek, tidak bijak.

Melayu pikir dia jaguh, tapi hanya setakat JAGUH TAIK KUCING !!

Melayu Oh Melayu !!

Melayu masih "pekak, buta dan bisu".

Akhirnya semua Melayu masuk LONGKANG !!

Padan muka, Jangan nak salahkan orang lain. Salahkan bangsamu sendiri yang dah ANGAU !!!

Tanpa Nama berkata...

Kenapa anda terbitkan komen yang mengandungi istilah mencarut dan lucah?

Harap lebih perhatian tentang perkara ini kerana saya tidak rela blog yang sering saya kunjungi ini tercemar sebegini rupa.

Ia akan memalukan.Komen secara sinis dan sindiran tidak mengapa.

peace one love

keta sport biru berkata...

dgr nyer azeez dh tenat, 1-2 slamat la tu.........
kalo nk belakon pun agak2 ar, kalo btul2 k.o pdn muka hang. bru kena cuit kte kena tumbuk. bodoh punya org.........

Tanpa Nama berkata...

Ini Lah akibat bila tok guru wahbi yang mengatakan tuhan samseng dan mencarut jadi kalau tok guru nak samakan diri dia dengan tuhan maka pengikut dia pun nak masuk syurga plastik tok guru pun bolih jadi samseng juga macam tuhan. Ini lah satu parti yang menyesatkan akidah umat Islam sehingga orang kafir harbi pun di bolihkan membaca dan mentafsirkan ayat ayat suci Al Quran Kallamullah sewenang wenang nya. Kita perlu ingat yang ayat ayat suci perlu di baca dengan tertib dan tajuwid bukan nya di baca atas pentas politik dan ditafsirkan olih kafir harbi dengan di sahut dengan takbir Allah hu Akbar. Nauzubillah, Tiada dalam sunnah Nabi Muhammmad saw yang sebegini rupa. Maka benar lah hadith Nabi tentang kedatangan Dajjal dan ejen ejen nya berbentuk seperti orang alim yang akan melacurkan agama Islam demi undi orang orang kafir. Nauzubillah barang di jauhkan diri ku dan juga zuriat keturunan ku dari orang yang nampak pada zahir nya beriman dan berilmu akan tetapi dia lah musuh yang akan menghancurkan dan melacurkan agama Islam yang suci ini demi undi orang orang kafir. Wallah hu alam.....

Tanpa Nama berkata...

Azeez kene tumbuk? Hee hee hee...ye ke Azeez ooii...??

Tanpa Nama berkata...

ha3 ajiz keling .. mana dtk mutalib dan kj yang kau gunakan nama mamat-mamat ni masa kau kat putera dulu. guna stesen tv nak hightligtkan kau punya aktivit rempit kau 2. sory le

xD berkata...

mana tau orang bn bayar budak tu gi tumbuk dia...xpasal2 bn da dapat simpati..tu taktik namanya

Tanpa Nama berkata...

HEBAT ...Muka macam pecah ghumah!! Tapi LEMBIK macam mati pucuk!!! WAKAKAKAKA..!!

Pucuk Rebung Power

Tanpa Nama berkata...

Hello !.
You re, I guess , probably very interested to know how one can manage to receive high yields .
There is no initial capital needed You may start to get income with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you thought of all the time
The company incorporates an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with offices everywhere: In USA, Canada, Cyprus.
Do you want to become an affluent person?
That`s your choice That`s what you wish in the long run!

I`m happy and lucky, I started to take up real money with the help of this company,
and I invite you to do the same. If it gets down to choose a correct partner utilizes your savings in a right way - that`s it!.
I take now up to 2G every day, and what I started with was a funny sum of 500 bucks!
It`s easy to start , just click this link http://tenykijop.1accesshost.com/voxigu.html
and lucky you`re! Let`s take this option together to feel the smell of real money

Tanpa Nama berkata...

Hi there!
I would like to burn a theme at this forum. There is such a thing, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of financial piramyde, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For several years , I earn money with the help of these programs.
I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and my first investment was 500 dollars only.
Right now, I'm very close at catching at last a guaranteed variant to make a sharp rise . Visit my web site to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]