Ahad, Oktober 25, 2009

Lipstick tak boleh


Tengok muka depan gambar perempuan. Belakang ada pemuda 'cantik' pulak.

Seorang anak bertanya pada ibunya.

Anak: Mama, bila harijadi saya ke-17 nanti, boleh buat pesta dirumah?

Mama: Boleh...boleh..Nanti mama akan aturkan.

Anak: Ma, ..boleh saya mengajak kawan-kawan saya sekali?

Mama: Boleh, ..nanti mama uruskan jemputannya.

Anak: Ma.., boleh saya pakai baju baru berwarna pink tak?

Mama: Boleh...boleh, nanti mama belikan.

Maka tibalah harijadinya yang ke-17 itu, berpestalah dirumahnya, kawan-kawannya sudah datang, anak itu memakai baju barunya dan kembali bertanya pada mamanya.

Anak: Ma..boleh saya pakai lipstick tak?

Mama: Tak boleh!

Anak: Alah.....mama, pada harijadi ke-17 ini kan terjadi cuma sekali dalam hidup, takkan pakai lipstick pun tak boleh...

Mama: Tidak boleh.! Kamu boleh adakan pesta, kamu boleh menjemput rakan-rakan kamu, kamu boleh pakai baju pink baru itu, tapi kamu tidak boleh pakai lipstick

Anak: Alaaaa ....boleh la mama........., please.....

Mama: Azwan!!!!! kali ini mama tidak mahu berkompromi... TIDAK BOLEH, kamukan Lelaki!

Pasti mama pun pening melihat Ketua Pergerakan Pemuda UMNO memakai baju perempuan dan bergaya dalam majalah fesyen perempuan Harper's Bazaar.

Adakah ini satu strategi menjenama semula imej Pemuda UMNO?

Nasib baik tak pakai lipstick. Kalau tidak, layaklah ditukar nama kepada Pergerakan Pemudi UMNO. ... aw!

Akhir zaman ...


* Jenaka dipetik dari Ceita Lucu

25 ulasan:

R.K berkata...

gambar betol ke? senyum lebar je..haha..
rezki die pak husin..
majalah fesyen perempuan je la yg amek die.. oke la tuh.

Tanpa Nama berkata...

tak dapat sokong dari pemuda, kini sungguh sungguh nak capai sokongan pemudi

apa lagi bermesra lah niatnya

mula mula pakai baju ala ala pompuan

kemudian gelek gaya belly dancer

haha

asal dapat perhatian huhuhu

Oghang Ghombau berkata...

tunggu masa Nori akan bermadu jantan ... keh keh keh

jawa peranakan berkata...

sin..
it takes a real man to wear pink..

Azman berkata...

Kalau glamour yang dicari, rentikanlah bercakap pasal perjuangan.

Tanpa Nama berkata...

hihi..
byj buku ni jual kat Popular.

Tanpa Nama berkata...

Haji Husin,

Goli Den......


Din Pungkok
Tanah Liat
Permatang Pauh

Tanpa Nama berkata...

Wowwww!!!meniaga orang lagi baik dari meniaga unta, unta tak pandai pakai baju fesyen2, tak pandai pakai lipstik, tapi pandai membezakan jantan ngan betina, sebab tu jantan tak pernah kacau jantan!!!

Orang???, ada jantan kacau jantan, ada jantan nak jadi pompuan..

Dunia sekarang sudahlah terbalek,
Pemudi berbaju belang pemuda berbaju batek,

Teringat lagu R.Azmi tahun 50han..

kluangman berkata...

Apa yang nak dihairankan sangat, paklah dah kata, dia layak, siang malam kerja kuat..siang 1 alam malam 1 alam .. 1Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

relaks la bro2.....semua...kalau baju yang pakai tu memang untuk lelaki apa masalahnya......kita sibuk berbicara seperti JANTAN YANG SEDANG BERKOKOK...tapi kita sendiri entah tahu entah tidak apakah perkembangan fesyen masa kini...kepada anda yang tidak sukakan fesyen..duduk diam2..teruskan dengan penggayaan fesyen kesukaan anda semua ok....

-politikhitam-

tabuan berkata...

aku tunggu komen SUKJ....hehehehe :)

tehosuam berkata...

this is high fashion...

org2 malaysia mana la paham benda2 macam nie...(bukan semua yea..tapi yg duduk bawah tempurung tue, paham2 sendiri la)

pemikiran macam nie yg buat org malaysia tak kreatif & inovatif... bila ada org yg boleh berfikir "out of the box" idea2nya akan serta merta dicantas... (again bukan semua yea)

too bad...
still i love my Malaysia

Tanpa Nama berkata...

ini kan suatu "trend" bagi pemuda umno sekarang melahirkan pemimpin2 lebik dan lesu... apa tidak nya, ex ketua pemuda dah di tabal sebagai menteri dalam negeri..jenis lembik juga... mana lah tahu.."future" pm kita geng2 lembik belaka le..

Sang Guna berkata...

hishamudin pun aku rasa dah tersampuk dgn virus pemudi ni.

Tanpa Nama berkata...

Bro,ni aliran metrosexual,yg jaga penampilan,mekap2..sampai tahap fobia pon ada,kalau gatal2 kena ulat bulu pun gi klinik dapatkan rawatan..ni lah ketua pemuda..hancusss

Surrogate

Tanpa Nama berkata...

sebijik macam bapok keling..

dah la hitam, nak pakai-pakai stail gay pulak..rosak pemuda umno ni, mintak2 jgn la ada yg mengikutnya..apa komen pak lah tentang menantu sekor ni??

rosak..rosak..naik meluat aku


WAKDIN

Tanpa Nama berkata...

Kalau dia memikirkan kemajuan bangsanya dan nasib mereka-mereka yang fakir, tidaklah ada masa untuk dia bergaya....

Kiryu

Tanpa Nama berkata...

Sin,
hari tu teman berkata, Trust the beggar but not this bugger. I hairan jadi Tanya dia, katanya kalau Beggar pukul habis kena tipu RM5. Tapi this bugger, ssatu Malaysia kena tipu. Adakan suruh kerajaan tubuh Suruhanjaya siasat tuduhan duit Anwar berbillion mengikut Naib Gabenor Bank Negara. Kenapa tak suruh Bapa Suruhanjaya merangkap Pak Mentua buatselama 6 tahun menjahanamkan negara. Beruk ni juga yang hantar pasport kat Anwar waktu malam.
Sin kau patut letak gambar pakai baju pompuan masa prom night.

Meor berkata...

Hahahahahahahahahahahahahaha

Sakit perut teman weh....

Kahakahkahkahkah Hahahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

Dia ni berlakon jer jadi Ketua Pemuda.. macam dia berlakon bawak teksi tu. Tapi bila jadi cover majalah utk golongan elite/fesyen ini menunjukkan yang dia ni sebenarnya vain.. perasan. ntah2 hari2 suka tengok cermin. Kalau nak jadi cover pun takyah la pakai baju fesyen buruk giler. Macam jantan dualam. Fikir2, dalam pandai2 si KJ ni dia ada bodo jugak. Macam ni ke nak memimpin bangsa? Sabau jer la..

Tun Teja

Sulaiman Akhlakan berkata...

Selagi umno boleh dirasuah, selagi itulah orang macam ini yang naik jadi pemimpin. Muntah ...

Tanpa Nama berkata...

gambar ni boleh merangsangkan nafsu la... JANGAN KASIK BABI TENGOK.

Tanpa Nama berkata...

Hai takkan KP standard ouw ouw

awangpendang berkata...

INILAH tahap dan kualiti PEMIMPIN ciptaan pemuda..mampuihh...

MALU aku mengaku UMNO..Ketua pemuda pelaq..

Tanpa Nama berkata...

I was wondering if you ever considered changing the page layout of your
website? Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so people
could connect with it better. Youve got an awful lot of text
for only having one or two images. Maybe you could space it out better?
My site :: grumpy cat