Rabu, Oktober 28, 2009

Nyawa Sivakumar terancam


IPOH - Sivakumar, bekas Speaker Dewan Undangan Perak memberitahu sidang Dewan Undangan Perak bahawa nyawanya terancam dan hampir terkorban semasa songkok dan jubah rasminya dirampas.

Bekas Speaker yang masih mengaku dirinya sebagai Speaker yang sah menghadhiri sidang dengan memakai songkok dan jubah rasmi Speaker.

Polis telah meminta ia membuka dan memulangkan pakaian rasmi Speaker di pintu dewan tetapi Sivakumar enggan memberi. Terpaksa polis merampas songkok dan jubah tersebut.

Sivakumar yang marah dengan tindakan polis mengatakan ini menyusahkan beliau untuk ikut bekas Menteri Besar, Nizar sembahyang di surau dan masjid.

Bagi memprotes tindakan polis, Sivakumar akan kembali sembahyang di kuil Hindu. - Agensi Husin Lempoyang

27 ulasan:

bzz berkata...

Hahahaha... lawak betul la mamat seko tuh. Macam beruk dapat belacan.

Tanpa Nama berkata...

keh keh keh keh keh.. sama je bunyi macam Al_Juburi masa lari Kedutaan Turki dengan memberitahu dunia nyawa beliau terancam akibat Saiful buat laporan Polis dia telah disodomi oleh Al-Juburi... Muahahahahahahhahahahah

shonzu berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
shonzu berkata...

Hahaha... nasib juga la si Nijar da Mangkey tu tak pakai songkok masa datang sidang tadi. Kalau tak, lepas polis merampas songkok dari Nijar, tentu dia ke tokong untuk sembahyang...kan...kan....

Tanpa Nama berkata...

kelakar betul le si Siva ni, ada bakat boleh jadi aktor filem2 Tamil Astro akan datang bila dia tak jadi adun lagi....

Tanpa Nama berkata...

Drama PR Perak meloyakan

Penipuan tak menjadi.

Memalukan aje.Walaupun bermusuhan,tapi kalau beradab dan saling menghormati,akan disanjung juga.

Sampai bila PR nak sedar ni?

Tanpa Nama berkata...

Hei siva! jangan bimbang. You carilah tailor yg tau buat baju tu. buatlah satu yg baru, malah dengan fesyen terbaru. Tak pun, pinjam baju michael jackson. pasti ngam punya.

ice.

kluangman berkata...

Sin, penat dia berlakon kena cekik kena serbu..tunjukkanlah sedikit simpati atau sekurang kurangnya..ayoyoyoyo..kisian juga.

mat4d berkata...

lor .. awat tak bawak "Bob" skali .. baru real nanti

gotahlantun berkata...

keh...keh...keh!

coolooc berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Sivakumar boleh pinjam baju KJ..no problem..apa cutting mau cakap saja semua ada..apa pun boleh bikin..jubah mau kasi bunga2 pun boleh juge

..sorang gila mb..sorang lagi gila speaker...

WAKDIN

Junah berkata...

salam tn rumah,

i thought japanese believe chinese are the lowest living being in existance.

Tanpa Nama berkata...

If cooloc or cokloo whatever, hate the malays so much..blahlah. Migratelah to mainland China. Then every second of the 24 hrs a day you breathe Chinese air, left and right Chinese, on the head and bottom is also Chinese.

Thats if THEY WANT you. May be they also dont need another burden in their 1.2billion population. Too many already, kill one is nothing. Like killing an ant only.

Why hurt yourself? Its a freeworld today, air asia is waiting for you if MAS is too costly. Or better still just stay in Singapore. Or I suggest Japan, see if the Japanese will accept you.

Malaysia dont need a racist like cookloc. IF and WITHOUT the Malays at the Border of the country now and since before NO ONE can enjoy living as they are today.

So dont talk shit lah Cookloc or whatever, dont think just because the media did not highlight your extra martial activities the Chinese are so 'clean' from any other race.

At least we took those who commit crime to court, we dont hide and live in pretence. At least we connect to our creator. Why care if we yell or shout to our god? You yell and shout too but to MONEY which is your god.

You are piss with the Malays because of MONEY. You are never enough of money where ever you go, jews of the East.

You appear in the Malay blogs to insult us. We dont care. You yang muka tak malu, kalau berani, exposelah yourself, come, face all of us.

Malaysia dont need another coward citizen. We are fine without you.

I think all the Malay bloggers with all the IT qualification should trace him. Its time we show him or her that we can and are United, especially when we have a common enemy among us.

Tanpa Nama berkata...

coolooc coolooc

berapa banyak kali lah nak tulis cerita lama ni

senang je mansuhkan social contract kemudian Melayu ada hak halau pendatang yang tak kenal untung balik tongsan

ikut saperti America, habis bikin track keretapi hah halau china balik negeri

habis cita

BAPAK COOLOC berkata...

Tracing cooloc...
You watch out man.
Once we gotcha, you will know who the real BABI is.
Watch out cooloc. WE ARE TRACING YOU.

Tanpa Nama berkata...

khas utk keturunan coolie (cooloc)

tongkat = citizenship for chinese

no tongkat = chinese are aliens

therefore get the H*** out of Tanah Melayu

ok, ok, you can bring your Malaysian-made wealth with you

Britain says no to you, you think china wants you, heh heh

singapore only wants brains, those with low IQ sorry hor, no way, heh heh

Tanpa Nama berkata...

Hey anak kuli tochang

JACKIE CHAN SAYS CHINESE PEOPLE NEED TO BE 'CONTROLLED'

“Jackie Chan has triggered controversy by claiming Chinese people are so chaotic they need to be firmly controlled by the government.”

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/china/5182114/Jackie-Chan-says-Chinese-people-need-to-be-controlled.html.

so what say you cooloc

Tanpa Nama berkata...

cooloc
ni cina ka india nii
woii kalu dah hebat sangat
blah la dari bumi nii
pi la tempat lain

Tanpa Nama berkata...

husin lempoyang mc m namahai cibai jer ko ni.....laknat...anak sundal

Tanpa Nama berkata...

Ini bukan pertama kali orang seperti cooloc memasuki blog dan mengeluarkan kata-kata rasis. Dia telah banyak kali berbuat demikian di blog-blog lain.

Selain dari cooloc, berhati-hati juga dengan orang-orang yang bernama reek, kentanjim, winner, miya, yoy, aston, Boleh dan konek. Semuanya sama seperti cooloc, hanya tahu menghina orang Melayu.

Berhati-hatilah. Cara yang terbaik ialah tidak menyiarkan komen-komen mereka, supaya mereka tidak lagi singgah.

Orang Jauh berkata...

aisehmen... tak sempat nak baca komen coolooc, pak usin dah padam.

Biasala orang non-bumi kat mesia ni tak pernah puas. Kalau boleh, mereka nak PM orang dia, pekerja kerajaan orang dia, ekonomi pun dia, kira semuala yang bab kontrol-mengkontrol ni dia nak. Bab mati dulu aje macam polis dan askar kasi kat melayu.

Itula orang melayu sendiri yg banyak kasi muka. Geram ngan paklah, pangkah PR. Kan apek/india ni semua dah naik tocang.

Anyway, kalau BN menang besar dulu, takde la jugak kita nampak puak-puak ni. Puak-puak ni timbul bila PR menang banyak la. Tengok cam kes sivakumar ni, secara halusnya dia macam melawan perintah sultan perak.

Kesimpulannya, salah sapa?

Gelombang Kuning berkata...

Takkan Baju Speaker pun nak pakai sorang. Aku hairan tengok perangai YB Perak.. . mengalahkan perangai bebudak. Kalau setakat nak tunjuk perangai budak kelas Tadika, lebih baik tak payah attend Dewan Negeri.. takkan makan gaji buta dan nak tunjuk tahap pemikiran pemimpin kelas kedai kopi. Dah tu , nak minta simpati orang dan suruh derhaka dengan Sultan.

Soalan bonus hari ini: Engkau orang sekolah mana ha???

Tanpa Nama berkata...

Orang Jauh

Mungkin ada hikmah disebalik kemarahan rakyat terhadap paklah sehingga terus mengundi pr.

Maka keluar suara suara sumbang yg menyoal hak hak Melayu.

Kini rakyat makin peka dan sedar bahawa ada yg masih pendam niat malaysian malaysia.

Jangan sampai jadi penumpang dinegara sendiri saperti di selatan.

Melayu harus bersatu utk mempertahankan hak yg terlindung dlm perlembagaan.

Laman citra yg ada kini dapat memberi kesedaran pada rakyat yg tiada tempat bersuara.

Terima kasih pada Husin dan lain lain laman citra yg berjaya menyebarkan kesedaran. Syukur.

Tanpa Nama berkata...

haha.......Sivakumar The Movie....aku sendiri pun tengok adegan tue.........hehe.....seperti " Seekor ANJING yang sedang menyalak meminta pertolongan...." itu lah perumpamaan yang layak diberikan kepada Sivakumar.........

http://politikhitam.blogspot.com

Tanpa Nama berkata...

http://deminegara.blogspot.com/

Kalau cooloc tu berani,pi kasi komen kat blog atas.

Dontplaypuks tumbang kat situ kena salai.

anaklangkawi berkata...

Kah kah.. lawak bulan ni..
tak sabar tunggu bulan depan..