Selasa, Jun 10, 2008

Jawapan Hujung Lidah


Dilaporkan Anwar pergi ke Filipina untuk bertemu Joseph Estrada. Bekas President Filipina ini telah digulingkan dan disabit mahkamah terlibat dalam rasuah. Pentadbirannya diambilalih oleh President sekarang, Gloria Magapagal.

Estrada adalah seorang bekas bintang filem aksi Filipina. Seorang lagi bekas pelakun yang menjadi President adalah mendiang Ronald Reagan. Seolah-olah kebetulan, President atau Perdana Menteri, yang hanya bergantung kepada kebolehan tahu membaca skrip saja, kesemua tidak cerdik.

Cerita mengenai kekurang cerdik Estrada ini amat banyak dan terkenal sekali. Disamping itu, bekas bintang filem ini juga adalah seorang yang terkenal sebagai seorang playboy.

Alkisahnya, dalam satu sidang akhbar, Estrada telah ditanya dalam banyak perkara.

Semua dapat dijawab dengan baik kerana soalan-soalan yang ditanya adalah yang telah dijangka dan tersedia.

Seorang wartawan yang menyedari keadaan itu saja hendak mengenakannya dan bertanya, "What is the most sensitive part of a woman?"

"Oh ... I know the answer ... hmmm .... I know that .... hmmmm ... the answer was at the tip of my tongue last night."

Semasa bertanding untuk menggantikan President Fidel Ramos, Joseph Estrada bukan calun yang berkebolehan dan cerdik berbanding dengan calun-calun lain. Dalam ramai-ramai calun, Estrada yang menang. Anihnya media asing memberi banyak liputan kepadanya.

Estrada dipercayai menang kerana dia adalah operatif CIA. Filipina, yang menjadi tuan rumah US Airforce base di Subic Bay, adalah juga pusat operasi CIA di Asia Tenggara.

Wow! Saya mahu jadi spy, kata Mat Bond. Walang problema (Tak ada masaalah dalam bahasa Tagalog). Jual saja orang, lagi untung dari jual unta.

9 ulasan:

lumloi berkata...

Lon hek that ngon isu, on busan uroe nyoe pakon? Peuejeuet meunan?

Zubli Zainordin berkata...

Jadi, yang pergi bertemu bintang filem filipina itu nak buat apa? Ada sebabnya kenapa?

Abas berkata...

Salam:-
Yang pergi bertemu bintang filem itu kerana Estrada nak jawapan darinya mengenai persoalan: " Bahagian mana yang paling sensitif bagi seorang lelaki lembut....?

Tanpa Nama berkata...

Estrada nak tahu meminggir atau mengikut jalan tengah lebih sedap ....

kulatlapok berkata...

salam abas,

kau ni macam dah biasa je. kalau tidak jangan menambah dosa. lagi banyak kita komen lagi bertambah-tambah fitnahnya. Aku pun hairan post kat sini semua cerita b@*%#ang t*@#h. heeee menyeramkan aku.

kot mana le tahu dia jumpa bintang filem tu nak buat bisnes. mungkin bisnes belacan. apa lah lu..!!

http://www.kulatlapok.blogspot.com

Piggy Singh berkata...

Apa yang Tuan Husin tak masukkan ialah dialog antara Joseph Estrada ngan Anwar semasa foto tersebut diambil.
Joseph: After you Sir.
Anwar: No No No, this is not my way of doing THING, usually I'm always commanding from BEHIND!!!

Husin Lempoyang berkata...

Good one 'brader anwar bin ibrahim'-gy singh

anwar dot com berkata...

Salam



Betulkah Anwar Agent Amerika ?

http://www.youtube.com/watch?v=YDOTQX8Yw8s



Soalan untuk Anwar-Betulkah terima duit Yahudi?

http://www.youtube.com/watch?v=Oj67qH2SA2w



Video 7-Siapa godfather Anwar ?

http://www.youtube.com/watch?v=AJfBY1DDKDY



Video 6- Siapa taja Anwar PRU 12?

http://www.youtube.com/watch?v=3Lx2zJwKqLA





Sumber :

http://www.anwaribrahimdotcom.blogspot.com/

anwar dot com berkata...

Salam

Betulkah Anwar Agent Amerika ?
http://www.youtube.com/watch?v=YDOTQX8Yw8s

Soalan untuk Anwar-Betulkah terima duit Yahudi?
http://www.youtube.com/watch?v=Oj67qH2SA2w

Video 7-Siapa godfather Anwar ?
http://www.youtube.com/watch?v=AJfBY1DDKDY

Video 6- Siapa taja Anwar PRU 12?
http://www.youtube.com/watch?v=3Lx2zJwKqLA


Sumber :
http://www.anwaribrahimdotcom.blogspot.com/