Ahad, Jun 29, 2008

Where exactly is Anwar, now?

Since the explosive story about young Saiful Bukhary Azlan made a Police report in Hospital Kuala Lumpur Police Beat exactly 24 hours ago, no one ever heard from Anwar.

We only had PKR Vice President R. Sivarasah, then PKR President Wan Azizah Wan Ismail making statements.

We also heard stories that 1,000 PKR members surrounded Quality Inn hotel in Shah Alam and barred anyone from coming up to meet Anwar. The Police have not taken any statements from him yet, after the Police report made.

Why hasn’t Anwar faced the media yet, personally, rather than have his statement read by his reps?

Unconfirmed reports also said Anwar sought asylum in the Turkish Embassy in Kuala Lumpur, citing fear of assassination. Stories also rave around the sms that the Turkish Foreign Office will issue a statement on this.

If this story is good, then some of us should help him. We should set up an NGO immediately; LIBERATION of INTERNATIONAL WORKINGGROUP for ANWAR in TURKEY or L.I.W.A.T. for short.

Any takers?

(From http://bigdogdotcom.wordpress.com/)

17 ulasan:

kluangman berkata...

Anwar sedang merengkok di penjara buatannya sendiri di kedutaan Turki di Kuala Lumpur dengan alasan nyawanya di ancam ( macam alasan arsenik dan sakit tulang belakang dululah..asyik nyawa terancam ).

Kita berharap komando dapat menyerbu ke kedutaan turki dan membawa anwar keluar dengan selamat dan letakkan di tengah tengah bandar Kuala Lumpur untuk membuktikan kepada dunia bahawa tiada sesiapapun kebulur nak mengamcam nyawanya kecuali dirinya sendiri yang akan berpura pura sakit nak mati ( ingat dulu?? ).

Anwar harus belajar sekurang kurangnya dari Dolah, dikritik, dikutuk tapi masih mampu senyum dan tersenyum.

Harus belajar dari TDM, acapkali TDM meminta pihak musuhnya atau kerajaan mengheret dan bersemuka dengannya di mahkamah. Acapkali memberi huraian dan fakta jelas ke atas kritikannya hingga musuh menjadi kaku dan kelu.

Adalah malang Anwar yang di anggap pejuang melarikan diri meinta pertolongan dan perlindungan kepada bangsa asing, alangkah hina dan lemahnya pejuang seperti ini.

Keluarlah menghadapi kenyataan dan lawan jika benar.

Tanpa Nama berkata...

hahahah...kes liwat lagilah tu..

Bung Karno berkata...

Someone is saying that Anwar asked to be sent to SODOM in Turkey, where he can pick and choose.

Though having Islamic PM the Turkish govt is secular.

By the way, all Anwar's aides are 'jambu'

juburi ini aku punya berkata...

Dasar faggot.

dia ni ana x percaya untuk seribu tahun lg w/pun dia dok tunjuk alim.

pegi main juburi la ko!

kulatlapok berkata...

hALLO BANG HUSIN OII, TULAH TUARI ASYIK CERITA MAIN BELAKANG DAHPUN KELUAR CERITA MAIN BELAKANG..!!MCAM DAH PERNAH KENA JE..?

MANA BLOG SAYA PEGI POSTNYANYA SUDAH PASTI TERHANGAT SEKALI BERTEPATAN DENGAN DRAMA DAVID TEOW 'JANGAN MAIN BELAKANG'.

CITTT BUSUK PUNYA OLANG.. TALAK MAIN LEPANKAH ?INI SULAH KILA OLANG LAIN TATAK TAU KALU ITU BELAKANG, PASAI OLANG TATAK NAMPAK.. TAPI APAMACAM OLANG BOLEH LAMPAK..??

MANYAK HELAN LOO..?? LAGI SATU KALI CAKAP AMACAM KALU ITU OLANG HA MAIN MELAKANG MANYAK JAUH DIA PUNYA LISTEN (DISTANCE), 10 TAHUN MAA.. BALU ALA LASA MAHU HANTAM ITU BELAKANG..??? SENANG CAKAP HAH ITU BALANG TALAK BAIK PUNYA ..BANYAK LAMA MAHU PAKEI..!!

ps* ITU BALANG TATAK BAIK PUNYA, 10 TAHUN BALU MAHU PAKEI BALIK..?? LU PIKIRLAH SENDIRI..KALU BARANG AKU TU BUKAN 10 TAHUN KEJAP-KEJAP JE NAK..ITULAH BARU BARANG BAIK..

Piggy Singh berkata...

Apa pengecut punya future prime minister, why need to run away and be worried if you are not guilty, or ada ape2 ke yang terselindung di BELAKANG sana?

Tanpa Nama berkata...

Sdr Husin,
kelu lidah saya nak berkata-kata apabila terbaca berita DSAI berlindung di Kedutaan Turki kerana khuatir dirinya akan dibunuh.
Persoalannya siapa yang nak bunuh DSAI? Kenapa selepas Saiful buat laporan liwat beliau takut dibunuh? Kalau rejam dengan batu sampai mati tu kan hukuman secara Islam.
Sekiranya beliau dituduh melakukan liwat, beliau boleh kemukakan alibi memandangkan beliau adalah seorang selebriti politik. Apa yang beliau takutkan? Saya amat kecewa seorang bekas TPM melakukan sesuatu yang sungguh aib kononnya untuk mendapatkan perhatian dunia. Tiadakah lagi sifat kenegaraan beliau atau hanya mementingkan kepentingan politik beliau.
Tun Mahathir terbukti kesetiaan dan cintanya kepada bumi bertuah ini dengan meminta pengkritik atau pertuduhan terhadapnya di bawa ke mahkamah. Tetapi semua tokmahan tersebut mati begitu sahaja kerana sikap beliau yang `Berani kerana benar, takut kerana sala'.
DSAI sekarang sepatutnya lebih berani menghadapi pertuduhannya di mahkamah kerana beliau akan diadili oleh Rakyat keseluruhannya. Tetapi dengan berlindung di kedutaan asing telah menunjukkan keperibadian beliau yang tidak MULIA. Apakah orang begini diharapkan akan memimpin Malaysia demi Negara; Agama dan Bangsa.
Tidak bagi saya. Cukuplah sandiwara BODOH beliau.

Berahim Kalit berkata...

Apesal si Anwar ni menyorok? Kata da bukti macam-macam. Apa lagi, keluarkanlah. Cakap banyak, buatnya idak. Kali ni Anwar tak nak buat reformasi lagi ke?

Pelik kan kenapa Anwar boleh ambil budak lelaki yang umur 23 tahun yang belajar tak kemana, pengalaman takde, muka jambu jadi pembantu khas dia?

Kenapa tidak ambil lelaki yang lebih berumur dan berpengalaman?

aku lewat berkata...

BERITA GEMPAR!!!
Ezam bakal buat pengakuan yg beliau pun pernah diliwat..

Tanpa Nama berkata...

Pak Husin, pada ana semua ini tidak mustahil terjadi kerana Anwar itu lelaki dan mempunyai kote. Lainlah kalau dia tak ada kote ataupun kote dia dah mati pucuk, barulah mustahil.

Ana sedar "main bontot" ini umpama manusia ambil herion atau dadah. Sekali terjerumus, tiada jalan keluar.

Apapun, jika Anwar yakin tidak melakukannya, kenapa mahu bersembunyi di Kedutaan Turki? Tiada kejantanan lagi kah?

Juga ana tidak mahu alasan "perangkap" kerana apapun sama ada perangkap atau tidak, kenapa masuk perangkap?

Aduh Pak Husin, pelanduk selalu lupakan jerat, nasib baik unta Pak Husin tiada siapa mahu menjeratnya.

jamal pak tongko berkata...

anwar tak kena tangkap lagi laa.. dia yang buat wayang lari ke kedutaan turki... tunggu saja siasatan polis.. jangan duk buat tohmahan dan spekulasi..

kalau anwar betul kenapa dia sendiri tak buat press conference denied the allegation dan jawab segala persoalan mengenai tuduhan tue??

dalam banyak-banyak tuduhan kenapa tuduhan meliwat nie yang keluar?? old habits die hard my fren... aku simpati kepada peminat-peminat anwar nie.. tunggu sahaja keputusan mahkamah.. tak payah nak buat wayang bodoh..

azizah kata dia buat laporan polis mengenai musa dengan ghani patail dalam kes tahun 1998.. kenapa tak buat laporan tue dua tiga bulan lepas?? aku kesian kat azizah nie.. dapat suami macam anwar..

orang bodoh je yang taknak tgk bukti jelas nie.. dah tau saiful tu pernah sokong gomen.. kenapa amik mudah2 budak tu kerja dengan PKR???

tunggu saja bukti dna dan bukti laporan kesihatan.. apa payah sangat...??? kata pemimpin berkaliber.. tapi kes sendiri kena tuduh meliwat suruh orang lain jawab persoalan kat press conference..


angin tak ada.. ribut takda.. terus buat tuduhan konspirasi politik dan tetiba lari ke kedutaan turki atas dakwaan orang nak bunuh dia.. apa nie?? apsal tak bgtau dua minggu atau seminggu lepas orang nak bunuh dia?? saja buat wayang... Allah bagi kurniaan istimewa kat anwar nie.. dia pandai buat wayang... tapi salah guna..

tunggu sahaja siasatan polis.. dah ramai kena dakwa liwat.. ada cikgu liwat pelajar.. ada penganggur liwat kanak-kanak.. kenapa kes ini perlu dapat perhatian berbeza?? jenayah tetap jenayah.. kalau anwar bersalah.. dia mesti dihukum..

dakwaan azizah saiful tue kerja dengan DPM berdasarkan gambar kat dalam henpon tue.. orang bodoh je percaya dakwaan murahan tu... semua orang amik gambar masa berjalan ke mana-mana.. budak 23 tahun tu lagi laa.. dia dah laa muda.. mesti dia nak show off tunjuk kat kawan2 amik gambar kat pejabat TPM.. dah laa amik gambar kat reception.. sapa2 pun amik gambar kat reception.. mat sabu pun pernah orang amik gambar kat reception spr.. tapi takde pulak orang nak tuduh dia ejen BN..

desperate betul orang PKR nak selamatkan pemimpin ulung yang depa sangka sebagai suci tahap nabi.. dan KJ antara yang menangis..

tak perlu buat spekulasi.. tunggu sahaja laporan siasatan. anwar tak kena tangkap lagi... kalau kena tangkap pun mesti ada bukti implicate dia...

Tanpa Nama berkata...

Pak Husin,

Setahu saya Anwar dan Azizah baru balik Umrah. Katanya untuk mendapat ilham dan petunjuk kebenaran.

Tup-tup balik saja dari Mekah ada ada laporan polis pasal main bontot lagi. Aduh pening kepala. (kepala atas atau kepala bawah?)

Zainal A. Kasim berkata...

Kepimpinan politik negara kita daripada PM, TPM, Menteri, MB, KM, Exco baik dari parti Kerajaan mahupun pembangkang dan macai-macai mereka kini sedang sibuk. Sibuk mempertahankan diri mereka masing-masing daripada segala macam masalah dan tragedi politik.

Sedangkan mereka sepatutnya mempertahan dan memperjuangkan nasib rakyat ketika kita sedang berhadapan dengan masalah-masalah berbangkit akibat daripada kenaikan harga minyak.

Saya tidak puas hati. Mereka tidak melaksanakan amanah yang diberikan oleh rakyat kepada mereka. Wakil rakyat kita makan gaji buta!!

Tidak sedar diri dan memalukan negara. Malaysia would be better wihout all of you.

http://c-bok.blogspot.com

Abas berkata...

Salam:-

Anwar pernah ugut untuk cari orang yang mengianyanya " sampai ke lubang cacing..."

Dia dahpun mula menggerudi lubang cacing itu. Satu demi satu dakwaan dikeluarkan.Dik kerana ghairah sangat, lubang yang terlarang ini juga tetap mahu digerudinya.

" Menyammmmpah mak Nyah...

Tanpa Nama berkata...

abas,
kau punya lawak the best of the year lah, aku tergelak sampai nak terkencing ...ha..ha..

Jgn lupa nanti husin kasi kau award lahh

Wak Din

siamangagap berkata...

ANWAR THE GREAT BOLLYWOOD ACTOR!

One interesting outcome from this latest 'bontot' event is the cleverness of Anwar in diverting the criminal case against him. Anwar is known for his dramatisation of events, if he wants something or trying to get out of the mud. Another round of blaming the government i.e. police, AG, UMNO, BN, DPM, PM, etc for his crime against nature.

Remember the Baling case during his student days? Or the last trial - remember the arsenic poisoning? Remember the complaint about his back pain? Remember the dog collar that always stuck on his neck when he went to courts? Remember he moved about on wheel chair? Now no back pain or neck pain! He was cured as soon as he was released from jail!

Now the truth has come out, he went to the Turkish Embassy uninvited said the Turkish Ambassador. He just deposited himself there to get international attention. He got many friends outside Malaysia, who will believe him and make a strong outcry that his crime was fabricated. That's what Anwar wants.

By the way, who wants him killed? If that is the case, he should have been assassinated a long time ago! Even before the opposition could win many state governments in the last elections. Anwar is best described as the great Hindustani or Bollywood actor. Pity his wife Azizah, she has to defend Anwar because he is her husband although she knows Anwar inside out.

Tanpa Nama berkata...

Anwar patut belajar macam Mat Daud Kilau. Kena tuduh liwat, daud kilau cepat-cepat istihar diri dia mati pucuk. so terus tuduhan terhadap dia jadi tak berasas.

Anwar patutnya tahu apa itu ALIBI. bukannya susah nak buktikan yg dia tak buat itu liwat. Kalau anwar ada alibi bagus, FBI, KGB, CIA pun tak leh buat apa. Melainkanla anwar takde alibi!! huh huh huh....

Pak Sin, terangkan sikit apa maksub ALIBI!!

dari,
umno moden