Sabtu, April 04, 2009

Berrrrrapa harrrrribulan pulak kali ini?


Siap diperingat wartawatan akan kena marah kalau tidak datang dengar Brader Anwar Bin Ibrahim malam ini.

Ada benda mengejutkan.

Hehehe ... berrrrrapa harrrrribulan naik jadi PM pulak kali ini?

Pergi jangan tidak pergi. Pak lawak memang menghiburkan.

Asal jangan kasi undi pada kaki temberang.

32 ulasan:

ayor lemuju berkata...

Entah macam mana aku teringatkan pilem FACE/OFF... jangan2 dah bertukar tubuh, Najib dah jadi Anwar dan Anwar dah jadi Najib. Maknanya yang angkat sumpah semalam tu sebenarnya Anwar Ibrahim. Itulah kejutan yang akan diberi malam ini oleh Anwar... ooops... Najib(???)

pakbelalang berkata...

Jaga-jaga jangan kena kentut Anwar !

Kentut Anwar ni memang melantong tapi ada juga yang kata kentut dia bau wangi dan harum.


Hey, kawan-kawan, Anwar kentutlah, berrrrr bau wangi lah. kah,kah,kah !!

Tanpa Nama berkata...

Anwar cuma nak umumkan bahawa dia akan masuk menggantikan 13 tahanan ISA yang telah dibebaskan!

pakbelalang berkata...

Anwar jual ubat apa malam ni?
Viagra brand baru ke?
Mesti laku punya..... kah, kah, kah !!

pakbelalang berkata...

Husin,

Betul ke dia nak buat pengumuman di Bukit Selambau?

Tapi tadi aku tengok masih ada orang pakai baju hitam basah kuyup kena hujan lebat di depan pintu gate Istana Negara.Songkoknya pun dah melintang dan kain songket hitamnya pun londeh. Masih lagi "menggelitek" nak masuk Istana nak jumpa YDA.

Kesian dia !!

toytian berkata...

Suasana politik malaysia berwarna-warni.
Ini baik untuk rakyat malaysia yang masih ramai belum matang berpolitik.Negara berbilang kaum sudah tentu setiap pemimpin yang akan memerintah mempunyai aura atau magnet penarik.Tapi senario selepas pr12 faktor penolakan rakyat meningkat.
ini menunjukan rakyat melalui era matang bukan natang...jadi pemimpin bukan untuk dibangga..riak jadinya..Apa-apapun lebih 50 tahun banyak keburukan dari kebaikan yang rakyat terima.yahudi senyum tengok kita.

Dr. RBAONG berkata...

Anwar kata "Hari ni PR memerintah, esok tahanan ISA bebas"

He, he, he, Najib dah buat dulu.

Anwar ketinggalan kapal lagi.

Naik "Kapal" Singh ajelah.

Jaga-jaga belakang Singh

Singh said " Jangan main-main dengan saya Anwar".....Main betul-betul takpa.

Anwar, ooohhhhhh Anwar.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Dal berkata...

Saya pasti tanpa ragu sebarang helai bulu roma Eli pun bang Usin .. tarikh kali ini .. sudah dinujumkan .. diramal oleh tok nujum negara Nujum Pak Belalang ... akan jatuh pada 31hb Feb 2010.

Gerrrrentiiiii.

Dal berkata...

Toytian, ko menilik sambil menongging agaknya.

Saya dah berumur tiga suku abad. Zaman BN 50 tahun, satu kesalahan saja dibuat ... lepaskan kuan yew.

Zaman PR campur tangan .. 01 tahun .. 50 kesalahan PR buat di 05 negeri ... lebih dahsyat dari 500 tahun sebelum zaman kemerdekaan.

Yahudi ketawa bersama PR.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
pakbelalang berkata...

Anwar to announce ‘major surprise’ tonight, says PKR

comment:

Kemungkinan Anwar akan beritahu Zaid Ibrahim masuk PKR.

pakbelalang berkata...

Nazri kata Pakatan Rakyat ialah pertubuhan kongsi gelap pasal ianya tidak didaftarkan sebagai sebuah parti.

comment:
Siapa sebenarnya "taiko" kongsi gelap ni?

Tidak mungkin Nik Aziz. Dia Tok Guru !

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
pakbelalang berkata...

Agaknya Anwar bila tidor malam mulutnya selalu sebut rrrrrrrrrr......!

Pening kepala Zizah tak dapat tidor malam !!! kah,kah, kah

pakbelalang berkata...

Najib Makes Surprise Visit In KL

KUALA LUMPUR, April 4 (Bernama) -- Less than 24 hours after he was appointed prime minister, Datuk Seri Najib Razak made a surprise visit to three areas in the federal capital to meet the people and know their problems.

Clad in casual khaki attire, Najib spent over two hours visiting Petaling Street, also known as KL's Chinatown, the predominantly-Malay area of Vista Angkasa near Kampung Kerinchi, and then Brickfields with its Indian-majority community.

Some in the crowd clapped or waved their hands at Najib, some took photographs while there were those who wasted no time to inform Najib of their problems.

"I was really surprised to see the prime minister coming out of his car here. I am also touched by his presence. I like his approach," said Mohamad Hassan, a resident.

"I want this to be an unofficial and surprise visit. I told Zulhasnan that I did not want a red-carpet welcome with 'bunga manggar'," Najib told the residents.

comment:

Well, kata orang new broom sweeps well.

Anyway, hopefully Najib would be able to gain the confidence of the rakyat with his promise to "berubah", Kalau tak rebah lah!

Zaman pemimpin besar pergi melawat dengan sambutan kompang dan bunga manggar sudah lapuk. Dah out of date. Tidak ada makna lagi. We have to be practical. So Najib must direct all ministers and Menteri Besars to stop this ritual of welcoming leaders.

pakbelalang berkata...

'One Malaysia' Can Nurture Unity: Gerakan

TAIPING, April 4 (Bernama) -- The 'One Malaysia. People First. Performance Now' concept is a positive one that would build and nurture unity among the various races in the country.

Gerakan president Tan Sri Dr Koh Tsu Koon said his party fully supported the concept to be the slogan of the new administration under the leadership of the sixth premier Datuk Seri Najib Tun Razak.


comment:

Yes, you can have whatever slogans to attract rakyat attention but at the end of the day what will be the results.

We had so many slogans for the past 50 years like Hidup Malaysia, Malaysia Boleh! Cemerlang, Gimilang, Terbilang! Cekap,Berseh dan Amanah dan Berkerja bersama saya bukan berkerja untuk saya!

Tapi apa hasilnya? Mana ukuran kejayaaannya?

Zaki Zainuddin berkata...

hahahaha....
husin, ko memang betolla...
hahaha....ni ha, mintak ko ulas sket post kat link bawah ni leh??
hahaha....

http://dropdeaddaj.blogspot.com/2008/10/politik-itu-satu-alam-barzakh-sekular.html

pakbelalang berkata...

REMBAU, April 4 (Bernama) -- Umno Youth will not seek to have any of its representatives in the new Cabinet to be announced by Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak soon, Umno Youth chief Khairy Jamaluddin said today.

"The appointment of ministers is the prerogative of the prime minister," he told reporters

comment:

Well, what does that statement indicate? I think it indicates that KJ is very much aware that he is not "eligible" to be the right candidate to represent UMNO Youth as a minister with all the controversies surrounding his personal credibility, period.

Alias Mohd Yusof berkata...

Kalau BN menang di Bukit Gantang ini bermakna sokongan orang ramai itu adalah menunjukkan sokongan kepada Najib sebagai PM.

Ini ada kaitan dengan strategi pilihanraya tahun 2004, ketika itu Pak Lah sebagai PM yang baru, didapati sokongan orang ramai kepada BN meningkat.

pakbelalang berkata...

Nik Aziz Wants Closer Kelantan-Federal Ties




KOTA BAHARU, April 2 (Bernama) - Kelantan Menteri Besar Datuk Nik Aziz Nik Mat hopes that the state government will have closer ties with the federal government after Datuk Seri Najib Tun Razak becomes Prime Minister.

comment:

Dengan seikhlasnya saya cadangkan kepada Nik Aziz supaya PAS bergabunglah dengan BN demi untuk memperkasakan maruah bangsa dan agama. Kita mesti bersatu untuk menghadapi cabaran yang lebeh getir lagi 50 tahun kehadapan.

Berikanlah masa depan anak cucu kita nafas baru untuk mengharungi segala cabaran yang mendatang dan yang memerlukan kekuatan jati diri yang kental. Janganlah biarkan anak cucu kita hidup terombang ambing tanpa tuju arah yang menghalang mereka untuk hidup selesa dunia dan akhirat.

Itulah harapan saya. Tidak ada gunanya kita bercakaran sama sendiri dengan tidak ada penghujungnya. Akhirnya nanti kita terpinggir untuk selamanya dan dihina.

Fikir-fikirkanlah Tok Guru Nik Aziz. Saya rasa apabila larut malam tentunya Tok Guru banyak solat sunat untuk mendoakan supaya kepimpinan Tok Guru diredhai Allah dan dibuka hati Tok Guru membuat sesuatu yang terbaik untuk kesejahteraan ummah.

Tanpa Nama berkata...

BERITA HANGAT, ANWAR DEDAH!!

Bahawasanya dia tidak ada pa yang nak di dedah.. Sekadar shok shok macam 916 dulu.

Sekian, harap semua pengikut PR sedia maalum..

Awet

kluangman berkata...

breaking news PPP vice-president V Nagarajan along with 11 of the party’s divisions will be defecting to PKR, said Anwar tonight...

Anwar nak habaq kelin mabuk todi nak join parti pariah dia. Tahniah Anwar!!!

pakbelalang berkata...

Anwar dah tahu Melayu dah tak sokong dia lagi. Jadi sekarang dia dah jadi macam cacing kepanasan. Maka terpaksalah dia berjinak kat orang India untuk meraih sokongan.
Alahai Anwar, Anwar !! Tunggu je lah kat pintu Istana Negara main dengan dua ekor kuda yang jaga pintu Istana.Sambil tu hafal lah surat angkat sumpah nak jadi PM dan surat ikrar sumpah simpan rahsia kah, kah, kah !!
Bila dah lancar hafal mungkin boleh masuk Istana mengadap YDA.

hellboy82 berkata...

blog hampeh............

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Oh Pocot! terkejut Den!

Rem berkata...

Saya rasa Anwar mahu umumkan bahawa bukan dia yang l*w*t Sepol. Tapi sebenarnya Sepol yang l*w*t dia. Dengan penuh rela. :)

Tanpa Nama berkata...

Dia buat cerita ada benda nak "announce" sebab nak hampa datang beramai2 dengar ceramah dia. Kalau takda gimmick cenggitu, sapa pun takmoh datang.

Lenkali gimmick ikut mana pun..toksah datang, bior padan mukanya. Baru ler dia terkencen..

Lepas tu mcm2 la dia nak keluarkan cerita bagi korang semua haru biru mendengor alkisah 1001 malam dia.. hehe

Tanpa Nama berkata...

One malaysia..

Kasi la MCA satu post je,TPM 2..huhuhu..


ikan tongkol.

fullback berkata...

dude ape benda lagi ni... tak habis2 lagi ke... aduh muslihat apa pulak yang pertualang ni nak plan... nanti lu masuk barisan juga bro.. gua tau...