Jumaat, April 24, 2009

Hok sana hudoh belaka


Beberapa hari lepas, riuh pasal mahkamah syariah membenarkan permintaan ADUN Melor (Kelantan) Wan Ismail Wan Jusoh menghalang media melaporkan kes perceraiannya dengan isteri keduanya, Siti Aishah Chou Abdullah.

Ada mempersoalkan PAS tidak menghormati kebebasan akhbar. Kawan kita sibuk pasal kebebasan media atau pasal isteri come?

Isteri come satu hal tapi oleh kerana ada tuntutan harta RM3 juta, rakyat mahu ambil tahu takut-takut ada elemen rasuah dalam wakil rakyat mereka.

Kelemahan manusia pada wang, jantina lain, pangkat, dan lain-lain bukan boleh kira parti. Tapi dalam berpolitik, masing-masing akan tuduh dan ngato parti lawan.

Hok sana hudoh belaka.

Ana diberitahu satu peristiwa lucu di Kelantan satu masa dahulu. Dari yang dikhabar kawan ana, kebetulan seorang Ketua Bahagian UMNO dan seorang ADUN PAS dari kawasan yang sama kena tangkap basah.

Nama Ketua Bahagian ana tahu tapi tak mahu dedahkan pasal cerita dah lama dan menganggap sudah berubah. Kawan PAS menafikan berlaku tetapi hanya menyebut dua nama lain dari peristiwa lepas. Hok yang kahwin ramai diakui adalah Wan Rahim, Speaker DUN Kelantan dan Wan Ismail ini.

Tak apalah, nama-nama ana tak siarkan. Ambil dahulu mesej disebalik jenaka ini. Harap sporting sikit saudara-saudara kita orang-orang PAS.

Apabila berlaku keadaan kebetulan ini, maka riuh jadi perbualan rakyat setempat. UMNO selalu slow Machang sikit dalam menjelaskan atau memberi helah atau jawapan. PAS selalu adakan ceramah, maka cekap dan cepat mereka memberi jawapan dan helah.

"Adik kakok, mu tengok sendiri oghe UMNO ni. Ade ke nok tino pun hok yang doh umor lima pulo tahun lebih. Tengok wakil rakyak Pah, dua pulo lebih aje. Sampai separuh umor. huduh UMNO ni."

Pasti ada yang waras yang tak menerima hujah itu. Salah tetap salah. Bagi menjawab pandangan sedemikian, orang PAS dah bersedia dengan jawapan untuk perbualan di kedai kopi. Jangan main-main. Kedai kopi itu adalah pusat dalam perang saraf.

"Tino come. Ambo pun nok. Mu tak se bini se lagi hok come?"

Sudah rasmi orang jantan. Memang tak terjawab hujah sedemikian. Kalau tidak pasal takut, semua orang jantan ada keinginan untuk bini satu lagi yang muda dan come. Pandai PAS dalam hal perang saraf atau psyway.

Hok sana hudoh belaka.

Wow! Memang sesuai penyokong PAS berniaga jual korma, kupiyah, kitab dan .... unta.

28 ulasan:

PAS PIS PUSSY berkata...

Putarbelit memang pas pandai

Bedah Baran berkata...

Oh itu rupanya berlegar dalam kepala otak orang jantan.

Pantang je pompuan dahi dan pipi licin.

Cucu Tok Selampit berkata...

Tuan Husin,

Bukan kawe takut orang tino, orang tino tak takut dengan kawe.

Tanpa Nama berkata...

Benar tu Tuan Husin,

Dalam bab Elizabeth Wong, muslimat PAS kata apa yang berlaku jelas menunjukkan sikap dwi piawai masyarakat terhadap wanita.

Kalau yang berlaku terhadap lelaki masyarakat boleh tutup mata sebelah tapi kerana Eli seorang wanita habis di pandang hina.

Yang pening kepala lagi hairan kenapa muslimat ni tak mintak dibuka kedua-dua mata dan pandang hina sekali kalau isu seperti Eli Wong berlaku pada orang lelaki.

Habis rosak masjid dan surau Selangor dakwah macam ini mula masuk.

Kota Damansara

azlan berkata...

Kalau takut dilambung ombak jangan berumah di tepi pantai,
Kalau dah tau awak tu orang kenal jangan berani nak menggatai

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Hati mahu baik berkata...

Kalau tak kata mengata
Fitnah mencerca
Putarbelit buat cerita
Macam maksum tak dosa
Diguna alasan ugama
Tafsir suka hati dia
PAS gila kuasa tak peduli apa
Biar negara porak peranda
Bila iman tidak ada
Ulamak pun tak guna
Apatah ular dalam semak menyamar

Roti Mengali berkata...

Ha..!Ha..!

Nak buat guano..Terha tu dah...
Iman biskut Marie..skali rendam..lembik habih pi...

bERANIKAN hATI berkata...

Salam,
dah memang dasar PAS, hak dia HALAL dan hak orang HARAM, memang dah dasar haramjadah! ~ bERANIKAN hATI

Hasrul Halid berkata...

Husin...

Wal Haram MU
Wal Halal KU!

ahak! ahak! ahak!

p/s Dari dulu lagi dah tau dah!

fullback berkata...

ni la.. kalau kita nak ikut sgt atau perjuang kan negara islam pun.. jangan lah menggalakan kawin ramai2.. kalau mampu tak apa.. ni tak dah la kawin dgn pempuan agama lain.. lepas bawa dia masuk islam.. last2 tinggal kan dia.. kesian kan.. meh la aku kawin dgn janda ko..

awangsenior berkata...

Tino come, ambo pon nok jugok. Paka duo tigo hari pahtu cerai lah. Lelaki melayu, tok kiro umno ko pas serupo. Bila anu dia dah lain macam tak kira dah yang pakai serban besar mullah atau kopiah tok guru. Mcam orang kata lelaki ni Nafsu 1, akal 10. Dia guna 10 akal dan semua tipu daya yang ada untuk mencapai nafsu yang satu(seks).

Jai berkata...

Sin.

Dalam dunia ni orang jantan dia pantang 3 perkara jer. Perang, kuntau, auta dan lain-lain sebab berebut 3 ni aje.. Dapat tiga ni tidur lena laa dia. Apa menda tu??? Aku namakan dia Hospital Kota Bharu (HKB).

H- Harta
K- Kuasa dan pangkat
B- Hok ni..Hahaha Mu teka sendiri laa...

Dan mana-mana jantan baca blog ni cuba nilai diri sendiri la...Kalau orang perempuan baca lak awasi laki anda tu tentang 3 malaun ni..

Betul ke dak apa aku kato ni?>>>.. Camno Sin, mu pun sama kot.. Hehehehee jgn mare...Nanti kena jual..

Waris Pahang berkata...

PAS le ni dah berubah, bukan macam dulu lagi.

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Blame Mr. Dick for what has happened.


Awe Dichu.

usabukata berkata...

kan hadi dah bagi amanat dulu.

tapi sekarang dia dah peluk kit siang and the geng

usabukata

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
zool berkata...

Cunnya.. Aku yang tak berduit ni masih membujang le..

Piggy Singh berkata...

Kalu bekah bini dio buleh duit tigo juto, dia buleh nikoh ngan ambo, sebab ambo ni baru bini so.

Kalu come lagu tu gerenti ambo tok cerai.

Sin! Kitab, kuliah dan ketayap orang PAS dah tak minat. Depa la ni suka main mercun roket.

banknegara berkata...

Sin :

1.Apa masaalah dgn dia? salahkaah dia berkahwin kemudian bercerai?

2. Dikatakan tidak memberi nafkah.Mahkamah belum menentukan lagi siap salah siapa betul.

3. Jangan pembaca blog sin mengatakan "engkau ni sin dah habis modal ke?"

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
shadad berkata...

kecian kat mualaf tu.. nasib baik dia come, tunggu cukup edah, gerenti ada yg masuk meminang...
selain kumpul harta, yb PAS suka jugak himpun bini.. hahaha..

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Nasionalis berkata...

Nama samaran tak ada, padanlah kena. Tak lama lagi, hilanglah posting ini.

Nama samaran pun takut nak letak. Ingat orang PAS berani sampai baring tengah jalan.

Nak letak nama samaran pun takut ....

Aboo berkata...

Bro Sin!

Ini macam come pun cerai lg..Adoiii!

kassim pantalon berkata...

amboi comenya macam ghasidah segaraga kalau macam ni Ismet Ulamraja pun tergoda....isk..isk