Ahad, Mei 10, 2009

Teknik mendiamkan tahanan ISA Uthayakumar


Pemimpin Hindraf Uthayakumar telah dilepaskan dari tahanan ISA semalam. Kumpulan 13 yang kedua dilepaskan dari tahanan ISA oleh Dato Najib.

Ana rasa cara Dato Hishamuddin ada tersilap mengeluarkan Uthayakumar. Keluar-keluar dia sudah tunjuk garang dan degilnya. Dia sudah mahu buka parti India sendiri kerana dia tak percaya pada PKR dan DAP. Mungkin dia sedar India macam Sivakumar sudah digila babikan oleh Ngeh.

Sepatutnya Dato Hisham kena faham pengendalian tahanan seperti Uthayakumar perlu teknik yang berbeza. Pakai keris pun tak boleh. Lagi pula menjerit hingga mulut sampai ke telinga. Pengendalian hampir seperti pesalah-pesalah samsu haram.

Menurut polis yang sangat berpengalaman dalam kesalahan sedemikian, pesalah ini sering kali liar dan susah untuk dikawal. Mereka suka meronta-ronta bila ditangkap. Yang paling menyulitkan adalah kebisingan dari mereka ini.

Untuk menenangkan, mereka mesti digari. Otomatik mereka berhenti bercakap dan meronta. Masaalahnya pula ialah mereka tidak boleh terus dibiarkan bergari saja. Ini akan menyusahkan pihak pejabat untuk mengambil statement dan membuat penyiasatan.

Dalam keadaan bergari, pesalah ini akan diam dan enggan bercakap. Bila nak buat penyaisatan, gari perlu dibuka. Baru mereka boleh bercakap. Mereka ini seolah-olah perlu menggerakkan tangan dan kepala bersama mulut untuk bercakap.

27 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sin

Kalau India, perlu gari untuk tenagkan.

Kalau Cina perlu duit untuk tenangkan.

Melayu apa pula?

Obserbasi

amirhamzah64 berkata...

salam bro,

Kalau India, perlu gari untuk tenangkan.
Kalau Cina perlu duit untuk tenangkan.
Melayu apa pula?

Wanita dan gay serta kata-kata pujuk rayu....
agaknya le......hakhakhak

Abas berkata...

Salam:

Sin,

Jangan lupa kepalanya pun kena garinya juga untuk elak geleng kiri kanan.

Kerusi Speaker itu rasa-rasanya boleh diletakkan atas kepalanya agar jangan kuat gelengnya.

Abas berkata...

Salam:

Sin,

Jangan lupa kepalanya pun kena garinya juga untuk elak geleng kiri kanan.

Kerusi Speaker itu rasa-rasanya boleh diletakkan atas kepalanya agar jangan kuat gelengnya.

Mahalingam berkata...

Sin, Janganlah marah sama kami orang India. Orang India macam kami ada banyak jasa tau?
You tengok kita ada PM perentah 22 tahun; bukan ka itu India punya orang sin.
Steadylah sin!

master berkata...

Hahaha. Gerakkan kepala tu macam silap mata nak auta orang Melayu ..

Sedar-sedar dah kena tipu ! Orang Melayu pulak lurus bendul. Hmmm. Nasib-nasib.

Mungkin orang Melayu kena belajar bercakap sambil goyang kepala, badan, tangan dan kaki .. baru boleh maju.

Mahalingam berkata...

Oh ya, saya lupa sin,
Itu PM 22 tahun perintah kita orang India bukan? Itu pasal dia boleh torak org Melayu.
Kta hantar sama dia suruh kasi hamtam org Melayu, maki itu Raja-raja Melau bukan?
Itu kita arah sama dialah!

Kelingpuntik berkata...

Dato' Sri Hishamuddin Tun Hussin Onn jangan sangka orang ini yang bernama Uthayakumar akan diam, atau patuh undang-undang negara. Manusia macam ini tidak akan taat kepada malaysia.

Jadi ketua samsing mungkin dialah akan jadi kepalanya.

anak bajau semporna berkata...

salam tuan usin.

selain digari ada lagi cara lain yang boleh melemahkan puak ini.iaitu haramkan sahaja semua rempah kari di malaysia ni seperti mana kerajaan mengharamkan daun ketom.

aku pasti waktu itu jangankan nak geleng kepala nak mengangguk pun mengkin depa dah tak lalu.

kerajaan kena wartakan dengan serte-merta bahawasanya balacan dan budu hendaklah dijadikan bahan asas utama dalam masakan untuk mengantikan kari.

hambik kau!!!

Jamal Pak Tongkol berkata...

Rempah kari dan cili boh buat dia orang sentiasa panas dan nak melawan.

Ke ke ke ... ala potong punai dia orang. Segera dia orang bunuh diri. Tak guna hidup.

kluangman berkata...

Dia dah lama tak kena todi..

Satees Perai berkata...

Ini orang-orang UMNO, tak habis-habis dengan Perkauman.

UMNO jaga Melayu konon, PIRAH.....

Tau, mana tempat di Pulau Pinang orang miskin tegar banyak?? Kepala Batas!!!

Tau apa bangsa yang paling banyak miskin di Kepala Batas?? Saudara-saudara Melayu kami....
Melayu UMNO jadi PM, apa pasal Melayu juga miskin??!

Ini UMNO jaga kroni dia saja, Tengok Samyvellu!!! Dialah orang india paling kaya di Malaysia. Kaum kerabat dia yang kaya!!

Bukan orang India kaya...

Uthayakumar memang benar apabila dia cakap ini UMNO walaupun sudah kena teruk, tetapi masih ANGKUH!!!

Woi, orang-orang UMNO, jangan ingat RAKYAT bodoh, tunggulah hampa; lagi 3 tahun kita RAKYAT, Melayu,Cina,India bersatu bungkuskan UMNO-BN.

Tanpa Nama berkata...

Sin, Ana ciplak dari Datuk SAK @ AK47.

Anonymous said...
maybe lari dari topic Datuk, ttpi saya rasa maklumat ini amat berguna untuk menunjukan bahawa Dtk Najib bukan-lah PM Flip-Flop. timakacih

'Kallymullah and Brandan are openly instigating a rebellion against Ahmad Talib in NSTP. The no.1 GEIC told friends over tea that he 'tak berani nak ikut cakap Kaly' but 'editors dari NST' have had a few meetings with the cospirators in Bangsar Village and Briekfields. Mereka ini juga menggunakan MalaysianInsyderr untuk berbohong konon-nya Perdana Menteri tidak bersutuju debngan perlantikan Ahmad Talip.
MI berani berbohong kerana jika Pm ambil tindakan itu akan ditohmah sebagai sekatan kebebasan.
Sebenarnya MI adalah umpama racun dlm masyarakat kita sekarang.
Kalymullah even cuba prevent Najib from becoming the PM, apatah lagi bersubahat dan berbohong demi mengekalkan kepentingan dia dan kuncu-nya dalam NST/BH.
Harap2 Dtk Johan Jaafar dan yang lain2 tak terpengaruh dgn mainan Kalymullah yang tgh takut akan bayang2 sendiri.
These conspirators won't stop at anything bcoz they have everything to lose if NST/BH is purged of foreign operatives and anti-Malay/pro-Malaysian Malaysia elements.
if ecah and every 'editor' has to endorse any incoming Editorial Advisor/GE/GEIC or Chairman, then Kalymullah wouldnt have made it even to the bus stop along jln maarof.
p/s Datk Najib should take action against anonymous articles in MI that is attributed to him. If you don't stop it now, these guys are not going stop either.
TQ.

Semambu Striker

10 May 2009 19:49

salimjb berkata...

Salam, Sin,

Dia nak tubuh parti sendiri ? Kat mana tu ? Alahai..perasan lah tu..Baru kena escort sikit dah nak tubuh parti..berapa kerat orang india ni...

CEO Toga berkata...

Wahai India..Berbanggalah jadi Hitam

http://www.topix.com/forum/world/malaysia/T7TKJ4BTSJF8QV66E/p3

The Great Kumar

aku India.. Muka aku hitam..
.
tapi aku great Kumar ..sudah ramai amoi cina yang tertawan dengan kemanisan kata kata ku...
baru baru ni aku dapat kenal amoi 19 tahun..Innocent dan cantik...lepas 2-3 kali keluar ..aku dapat berdua duan dengan dia..masa aku berdua dua dengan dia..masa aku kiss dia ..dia sibuk tolak aku tapi lepas aku guna kemahiran aku..dia ikut saja...macam zebra kami berdua..dia putih gebu dan aku hitam berkilat...memang serasi....

PUTRA MERDEKA berkata...

salam tuan, saya setuju malah telah tuliskan di dalam blog saya 2 hari lepas bertajuk 'hishammuddin.. lembik yang dikeraskan' jika ada masa boleh lah membacanya, apapun kita berkongsi keresahan yang sama, salam perjuangan, terima kasih

pakbelalang berkata...

ISA detainees M. Manoharan, K. Vasantha Kumar and P. Uthayakumar have been released from the Kamunting detention camp.

comment:

Hopefully they have learned a very good lesson and realise what they were championing before was a futile cause which does not serve any good to the Hindu community.
It doen't pay to be arrogant especially so when you are representing the minority without giving due respect to the majority who love peace and harmony.

Tidak kena tempatnya untuk menunjukkan belang. Akhirnya makan diri sendiri terjerumus masuk kandang.

Kalau dia degil juga sumbat lagi dalam kandang.

pakteh adam berkata...

Satees Serai Kata
"Woi, orang-orang UMNO, jangan ingat RAKYAT bodoh, tunggulah hampa; lagi 3 tahun kita RAKYAT, Melayu,Cina,India bersatu bungkuskan UMNO-BN" dan

Aku Kata

" Woi Satees, lepas tu hang pergi kat cermin besaq, aarahkan punggok hang kat cermin, bukaq seluaq, hang cek LU**** J**** hang, Jangan terperanjat, dan jangan menjerit "SIAPA YANG KURANG HAJAQ NI HAAA????" Shhhh!!! jgn bagitau orang na!, cuba cek ngan ALJUBURI

Melayu BErsatu @ Cepok

Burung Jambul berkata...

Sin,

Siva Kumar,Vasantha Kumar dan P. Uthaya Kumar . Dia orang ni adik beradik ke ?. Perangai lebih kurang sama je...bila dah besar menyusahkan orang . Kalau si Kumar pada tahun 60an dulu tak pancut dalam tentu tak susah sekarang nih .

abuarif berkata...

hishamudin dah jadi menteri KDN jgn jadi PENAKUT mcm jadi KETUA PEMUDA DULU>....Rasa dato NAJIB silap letak hisyam...Rekod hisyam cuba tengok......KDN mesti tegas dan berani nak jaga bangsa dan negara........Hisyam nak tunjuk baik dan nak jaga politik diri sendiri saja ...........renungkan...

Tanpa Nama berkata...

Hmmmm......Tak pe nye!!.Keluarkan kejap agak 2 or 3 minggu MASUKAN balik dalam ISA untuk tempoh 2 tahun lagii...macam tu ler... mcm RENEW ROAD TAX laaa....baru adil...Kesian gak kat WIFE dia!!! Heheheh....

MALAYSIA BOLEH!!

AP SELASA

Sam berkata...

hindu suma kote besaq woi

GOMO berkata...

NIZAR DAN KOMUNIS MENGGANAS MENGHAPUSKAN ISLAM http://gomo-no1.blogspot.com/2009/05/nizar-bintang-tiga-dan-konconya.html

berasiam berkata...

Hindu yang ada Kumar di belakangnya ni, macam Melayu yang ada Ibrahim di belakangnya, Anwar, Zaid dan Khalid. Mana satu daripada Kumar yang suka belakang agaknya?

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
antidrM berkata...

Sin,

Bini siva lagi cantik daripada bini ko sin.

Sin ko dah g solat subuh....doa qunut tau tak?..

Husin Lempoyang berkata...

antidrM

elleh nak psycho orang konon. ... amatur betul!