Ahad, Ogos 10, 2008

Adik Angkat Lee Kuan Yew


Pada pendapat ramai, Anwar dikatakan "spy" Amerika. Mengikut suatu sumber, dia telah mula dipengaruhi CIA semasa menjadi Setiausaha Agong ABIM. Ceritanya dia telah dijemput ke Washington dan melalui godaan wanita atau lain-lain godaan, CIA telah dapat mengugutnya.

Kalau diihat organisasi yang Anwar terlibat, semua mempunyai jari jemari Amerika. Foundation for the Future disokong dan diasaskan oleh US State Department and dibiayai oleh kuncu-kuncu Amerika di Timor Tengah.

International Institute of Islamic Thought (IIIT) yang kononnya organisasi pemikir Islam kontemporari itu tidak suci dari tangan-tangan Amerika membiayainya. Tidak fikirkah kenapa Prof Ismail Faruqi mati dibunuh di Washington? Mungkin dianggap belot apabila Prof itu menulis bukunya yang terkenal, "Islam and The Problem of Israel".

Ada dikatakan penglibatan Anwar dengan CIA bermula semasa dia menjadi PKPIM. Semasa demonstrasi pelajar pada tahun 1975, dia meminta wang dari Amerika. Wang itu disalur dari Asia Foundation melalui lapisan NGO yang akhirnya keluar sebagai NGO Kanada.

Kamaruzaman Yaacob ada berkata dia telah melecehkan rancangan demonstrasi mereka di Kedutaan Amerika.

Apabila dia kena tuduhan liwat, pertama kali dia lari ke Kedutaan Sekutu Amerika, Turki. Dia mendapat sokongan luar dan Malaysia diberi amaran oleh Setiausaha US State Department, Secretary of State, Condoleeza Rice dan empat Senator - dua Republican dan dua Democrat.

PKR boleh membuat briefing kepada 38 Kedutaan Luar. Entah mereka adil ke tidak untuk mendengar laporan rasmi dari kerajaan.

Tak nampak ke orang PKR yang taksub Anwar?

Padahal setakat ini, tiada sesuatu yang mencurigakan dalam perjalanan penyiasatan kes tuduhan liwat terhadap Anwar oleh pekerja PKR, Saiful Bukhary Azlan. Hanya dia saja yang tak berhenti-henti mensensasikan keadaan dan cuba mendahului dengan pelbagai teori-teori konspirasi. Polis sudah pun ada kes dan sedia mendakwanya ke mahkamah. Ini bermakna bukti-bukti mungkin dirasakan cukup. Sekarang terpulang pada mahkamah menentukan.

Namun begitu, Husin rasa Anwar bukanlah "spy" Amerika. Husin rasa dia lebih kemungkinan adalah "spy" Singapura? Singapura pun memang sekutu Amerika dan Israel.

Semsa Tun mengkritik polisi Dolah yang begitu terbuka kepada Singapura dan pembangunan WPI, Anwar memberi sokongan kepada usaha itu. Tahun lepas atau sebelumnya, dia menyatakan kita perlu lebih terbuka kepada Singapura.

Bukti itu mungkin belum mencukupi berbanding dengan bukti hubungan Anwar dengan Amerika dan kemesraannya dengan Paul Wolfowitz. Namun, Husin masih yakin dia "spy" Singapura. Husin tahu Anwar adalah adik angkat Lee Kuan Yew. Namanya Cinanya adalah Lee Wat Yew.

Dalam gambar atas, Anwar yang cucu Hindu masuk Islam, Alhamdulillah masuk Islam, tidak dimasukkan. Dia masih terlalu kecil dan belum lagi diambil sebagai adik angkat oleh LKY.

Fahamkah anda kenapa dia suka dan selalu ke Singapura. Khairy pun suka ke Singapura tetapi pasal dia belajar dan ramai kawan di sana.

Hehehehe .... Wow!

34 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Anwar spy KGB.

Namanya sebenar Anwachenko Homosuckalot

Haji Bakhil berkata...

Pandai kau konar, sin

Kau cuma nak cerita joke Anwar Adik Angkat LKY kerana nama cinanya Lee Wat Yew. Aku dapat juga sms tu.

Sambil2 tu kau boleh bongkar dan telanjangkan pertalian rapat Anwar dengan kuasa2 besar.

Kau tertinggal talian rapat Anwar dengan IMF dan World Bank. Byk lagi ... katanya Anwar sabotage MILF. Dia rapat denagn Estrada dan Aquino.

Tanpa Nama berkata...

apalah kou orang asyik tak sudah-sudah dengki dengan anwar

Ramai orang dah sukakan anwar, apalah salahnya dia tu KGB atau CIA ke.

Bukankah demokrasi itu bermakna mejoriti. Sekarang Anwar hampir dapat mejoriti.

anakmalaysia berkata...

Anon 7.30

Ramai tu berapa? Kepala hotak hang yang ramai. Masa pru12 hari tu orang undi PR sebab tak suka sama Dollah.

Tanpa Nama berkata...

Anwar mesti ingat kisah nie. Anwar pernah merasmikan sekolah kami pada tahun 1987 (ketika itu beliau menjawat menteri pendidikan). Ketika datang ke sekolah kami, beliau melalui jalan masuk ke kantin sekolah (jalan belakang) sedangkan kesemua hadirin telah pun menunggu beliau di pintu masuk utama (dewan besar). Ketika hendak memotong reben bunga, pengetua sekolah saya sempat bertanya apakah tujuan sebenar beliau masuk melalui pintu belakang. Beliau menjawap dengan masuk melalui pintu belakang kita akan nampak apa yg orang lain tidak nampak. Dulu saya tak paham... tapi sikalang ini loud and clear !!!

Tanpa Nama berkata...

saya tak la `fan` sangat dengan Anwar tapi i lebih rela dia jadi PM daripada bodowi abang angkat mr bean ...apa la cerita you tu??? dulu cerita KJ kahwin anak LKY, jadi anwar uncle ipar kj la???

mcgergok berkata...

apa la bangang hang bubuh cerita macam ni. buhla cerita yang logik sikit.

Tanpa Nama berkata...

Gua sokong sama lu ! Lu cakap manyak butut! Itu Lee Wat Yu memang takla guna punya olang!

Tanpa Nama berkata...

Saya yakin semua melayu yg menyokong Anwar hari ini akan menyesal dikemudian hari.Mudahxan kita tidak terlewat dan terliwat.

yiemega berkata...

wah betul ke kata anta tu husin? kalau betul terkejut betul ana....

Adik angkat Lee Kuan Yew tuh...

http://www.suaragenerasimuda.com

Laxmana berkata...

Teringin untuk mendapatkan maklumat yang benar dan meyakinkan...

Maklumat yang abg husin ni bg, sume maklumat2 yang dapat dr BTN @ biro tatanegara...yang para tenaga penggeraknya, bila becakap, dah xde tajuk lain, asyik CIA CIA CIA...

Ntah2, BTN tu yg CIA... ;)

Aku rasa nak cari mana2 alien yg tersesat untuk dapatkan maklumat sahih lerrrr...

al-juburi berkata...

Husin, tunjukla gambaq hang.mesti hensem kan?nak kenal boleh? auww

Tanpa Nama berkata...

Yang merosakkan negara sekarang
Bo Do we bukannya Lee Wat Yew.
Ikut kepala hotak kau la Tuan Husin lempoyang, siapa yang jadikan Dasar Ekonomi Baru menjadi Dasar ekonomi barua?

jangan maraaaa.

Tanpa Nama berkata...

aku setuju dgn laxamana...kat btn pun ckp hal yg sama..cia, cia, cia...kenapa orang umno tak kumpul bukti yang secukupnya utk tangkap DSAI..jgn main tuduh2..zaman da berubah...kita mahu kan bukti yg sahih dan boleh dipercayai..bukan cakap dengar..bosan la!

Jamal Pak Tongkol berkata...

Aku rasa info Husin lempoyang ini tidak boleh didapati di Majlis BTN. Mereka tidak beri pengisian. Agensi Pak Lah ni sama bodoh dengan Pak Lah.

Menangkap Anwar atas treachery bukan mudah. Bayangkan nak tangkap peliaq dia masuk bontot orang pun, sudah bising Amerika.

Kalau kena tangkap kerana jadi spy Amerika, apa pula retaliation mereka. Berani dan sanggupkah kita untuk menerimanya?

Tapi BTN ni pun pelik.

Mereka boleh dedahkan Anwar tetapi apa pasal berdiam bila melibatkan Khairy dan Pak Lah.

Khairy dan Pak Lah dah abang adik dengan Lee Kuan Yew. Nama Kai Ri Yew dan Bodo Ah Wee. Malah dah makan Bak Kut Teh.

Tanpa Nama berkata...

Husin tentunya bangga dengan cerita Lee Wat You. Mungkin berebut para malaikat mencatat pahala yang melangit hasil dari cerita "Adik angkat".

Tanpa Nama berkata...

ccgfxxxxxxxxxxxxxxygyjjj11

azlan berkata...

Sin,

Apa yang aku mampu hanya menunggu kau di pintu mahkamah, hehehehe

Tanpa Nama berkata...

babe ..lo da xde idea nk citer ke kali ni...citer marapu xde bukti dan fakta...sama jer korang memorakperandakan m'sia ni..asal org melayu nak naik sket...sengki..dia x betol la, itu la , ini la...sedar2 negeri da trgadai...agama da di injak2..org melayu nyer x abes2 nk memusnahkan melayu gak..bkn org luar, tp bangsa sendiri..

rashid jailani berkata...

kita boleh simpulkan apa yang dikatakan sin dalam artikel ini adalah sebagai spekulasi tambahan lagi pada "anak angkat lee kuan yew".haha.

tapi masih ada kebenaran pada artikel terutamanya pada campur tangan AS itu.

"Anonymous said...
aku setuju dgn laxamana...kat btn pun ckp hal yg sama..cia, cia, cia...kenapa orang umno tak kumpul bukti yang secukupnya utk tangkap DSAI..jgn main tuduh2..zaman da berubah...kita mahu kan bukti yg sahih dan boleh dipercayai..bukan cakap dengar..bosan la!

3:08 AM"

bukti dah ada tapi Anwar masih belum didapati bersalah selagi dibuktikan oleh mahkamah nanti.rileks.kita tunggu je keputusan mahkamah nanti.pasti banyak perkara yang bakal didedahkan nanti....

Tanpa Nama berkata...

Husin Lempoyang tentu nya banyak mendapat keredhaan ilahi dari karya "AdIk Angkat....". Semuga amalnya diberkati sesudah dia mati.

Ronn berkata...

heh heh...sentuh si Anu tak leh, dosa...carut maki hamun kat si Dol ok lak..heh heh..melayu..melayu

tangansotong berkata...

Best la citer kat atas. Saya setuju. Sebenarnya memang banyak cerita pasal Anwar ni yang korang tak tau lebih-lebih lagi mereka yang taksub sangat kat Anwar. Ingatlah wahai penyokong kuat Anwar..Anwar hanya manusia biasa. Jangan terlalu taksub sangat dengan beliau. Beliau juga ada melakukan kesilapan. Mungkin betul kes liwat beliau. Tapi takpelah, kita tunggu je keputusan mahkamah nanti...

Tanpa Nama berkata...

Agaknya berjuta pengikut Anwar yang mengaku Anwar itu maksum.

Tanpa Nama berkata...

Ramai sungguh pemberi komen disini yang mengatakan memaki Pak Lah tu boleh.

Tanpa Nama berkata...

Apa lak ajen CIA. Anwar kan ajen Mossad , itu kata Dr M. dan ikut BTN di ajen CIA, ada juga kata AlQaeeda, apa saja label semua sudah di tuduh terhadap beliau. Ko orang lah yang ibarat "Sum mum buk mum, um yum fahum" sebab tabir di depan tebal, tak nampak dah mana yang benar, mana yang bathil. Bertaubat lebih baik sebelum ajal menjelma, jangan jadi ibarat seorang hamba Allah yang terima balasan di dunia, mati tidak , hidup pun tidak, gara gara menrencanakan pertuduhan kepada Anwar di tahun 1998. Hingga kan majlis tahlil beliau pun di lintasi seekor anjing hitam. Masih tidak sedar kah ????????

penghulu hujung jambatan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Husin Lempoyang berkata...

Woi Tok Penghulu Ya

Undang2 rumah ini, tak boleh cut and paste article berjela2 panjang.

Link kan cukup.

Artikel Tok kena jual ... opss bang

LensaPR berkata...

Lu orang baru nak cerita Anwar agen CIA ke. Satu dunia Islam ikut CIA kecuali Iran saja.

Tanpa Nama berkata...

pepun korang cayake dia sok jadi pm leh tolobg kita semua orang melayu...cit tipu ja...makan darah org melayu.. tara guna

Tanpa Nama berkata...

."...Anwar yang cucu Hindu masuk Islam,...". Saya pernah dengar cerita ini. Betul ke Cik Husin ?

Tanpa Nama berkata...

WOw, Kelar gile. Pada sesapa yg percaya cuma membuktikan bahawa orang Melayu senang kena tipu.

Memang tipikal melayu.

Tanpa Nama berkata...

ooo... ye ke? nama cina anwar ialah Lee Wat Yew... macam pernah dengar aje.. bukan sepupu dengan Khong Khet Quat ke? macam sama aje kan? hehehe... jangan mare.. just joking..

Tanpa Nama berkata...

Kalau betullah diorang sedara nama yang lebih sesuai adalah lee wat quat