Jumaat, Ogos 01, 2008

Tony (lu boleh) Blah!

Husin mendapat tahu berita ini.

Melainkan beberapa seperti yang ini dan ini, blogosphera agak diam seolah-olah menerima kedatangannya dengan tangan terbuka. Ada pula bagai berbangga dengan kedatangannya.

Setan penipu ini adalah penjenayah perang yang lebih besar dari Radovan Karadzic. Mana dia senjata pemusnah besar-besaran? Tak ada.

Tapi 500,000 kanak-kanak Iraq mati. Berjuta mati di Iraq dan Afghanistan. Mana dia democrasy dan keamanan yang dijanjikan?

Husin tuntut setan ini ditangkap dan dibicarakan sebagai penjenayah. Patut dihukum sebagaimana si samurai tua lakukan dalam aksi kepada lalat. Itu pun tak cukup.


Tapi anu Dolah sudah dipegang barat. Otak dan hati jiwanya sudah jam hingga boleh disuruh-suruh.

Si Menteri Kabinet dan MT UMNO pula tak ada telor untuk tentang. Baik BN, baik PR ... diam saja. Semua tak ada telor ...

Harap si tua tu juga untuk bersuara.


Peperangan itu satu jenayah. Mari kita perangi penjenayah sedemikian. Jangan pandang enteng. Adakah kita hanya mahu sedar apabila peperangan sampai ke negara kita sendiri?

Rakan-rakan ku, nyatakan sokongan anda dalam komentar.

Tunjukkan rakyat Malaysia berbilang kaum dan berbilang parti politik menentang peperangan dan kekejaman di Iraq dan Afghanistan.

Tunjukkan kita tak setuju kedatangan dan sambutan yang diberi kepada Setan Abdul bernama Tony Blair ini.

30 ulasan:

anakmalaysia berkata...

HUKUMAN PENGGANAS PERANG MACAM BLAIR DAN BUSH IALAH GANTUNG KEPALA...

BUKAN KEPALA DIA... KEPALA ADIK DIA...

bendera merah berkata...

oooiiit tony...better wee out u stupid war criminals better f*&k the mouse..u murderer..from cicit tok sagor

KAK JAYN berkata...

Sin, you buat i teringat scandal oil for food. Minyak dan keuntungan diraih untuk titisan darah anak-anak iraq. Apa yang lebih kejam daripada itu Sin?

Kalau Tony criminal, OUR'S PM apa? malaikat?

Harimau-Menaip berkata...

Halang dengan apa sahaja kudrat yang ada, jika tidak mampu maka panjatkanlah doa dan disusuli dengan hati yang tidak redha.

Jika perlu, keluarkan mereka yang ada kuasa namun mulut dan tangan terkunci mati; ganti dengan mereka yang ada telor, ada jantan dan sayangkan agama Allah.

Tanpa Nama berkata...

The stupid invite the liar to speak the truth, the dumbs listen...

Radovan Karadzic berkata...

Apa tunggu lagi...tangkap je la. Bole gak tolong temankan aku kt ICC ni.Boring la dok sorang2 kt sini.

said mirro berkata...

terima kasih tn husin.
ramai antara kita yang terlepas pandang. kasi baling sama tahi unta tuan..

Izzshah berkata...

Tajuk lecture dia 'Rule of Law and Good Governance'... fuhh dasyat... org macam ni pun nak panggil ke lebih baik penggal je dia punya adik... penipu, pembunuh, pengganas ni patut dihadapkan ke mahkamah...

al-juburi berkata...

tapi ketua setan dunia yg harus dibunuh dulu, si g.w bush anak beranak.

to izzshah,

itu bini dia punya lecture, apanamaaa...cherry blair..kalau x silap la

al-juburi berkata...

tapi ketua setan dunia yg harus dibunuh dulu, si g.w bush anak beranak.

to izzshah,

itu bina dia punya lecture, apanamaaa...cherry blair..kalau x silap la

Tanpa Nama berkata...

Lain macam pulak kali ni cara ko tulis Sin...ada apa-apa kaa?

Jamal Pak Tongkol berkata...

Blair layak di sula.

Kenapa SUltan Azlan SHah sanggup dicemar nama dgn nama mala'un ini!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

saya sokonh!!!!

been a son berkata...

setiap orang ada pemimpin/idola yang mereka minati.kita tak boleh salahkan mereka kerana mereka secara peribadi telah memilih pemimpin/idola tersebut untuk diikuti.

kita pula tanya juga diri kita siapa yang kita jadikan idola?adakah sesuai untuk beliau dijadikan sebagai ikutan?.

Pak Lah kena terima gak kedatangan Tony Blair walaupun mungkin beliau sendiri tak suka.kenapa?mungkin kerana memikirkan "food on the table" dan rakyat kita di sana.macammana kalau Pak Lah halau Tony Blair dari datang?mungkin natijahnya ada company di UK yang kena tutup dan akan menyebabkan pengangguran pekerja-pekerjanya dan mungkin juga menyebabkan rakyat kita menjadi sasaran di sana.

Me berkata...

Iraq war crimes trials urged

LONDON: Former Malaysian prime minister Mahathir Mohamad has called for an international tribunal to try Western leaders with war crimes over the war in Iraq.

In a speech at Imperial College, Mahathir called for a tribunal to try US President George W Bush plus former prime ministers Tony Blair of Britain and John Howard of Australia for their part in the conflict, said a spokesman for the Muslim group the Ramadhan Foundation, which set up the event.

Spokesman Mohammed Shafiq said that Mahathir, who was in office from 1981 to 2003, wants to see the trio tried "in absence for war crimes committed in Iraq."

"He said that people have to stop killing each other and use arbitration, negotiation and discussion as an alternative to violence, war and killing."


Letters to Gulf Daily News, Bahrain

#Three cheers for Mahathir!
I AM really glad that a true human being has finally opened up to say that the trio George Bush, Tony Blair and John Howard have to be tried for war crimes. It's sad no one in the Arab world brought this up.

Today, more than a million people have been killed.

God only knows how many are homeless and without water. I am sure no one will agree with the figures and claim only 5,000 have been killed so far and they were all terrorists.

It's really sad that people in the Gulf are worried about animals, dolphins and corals.

Three cheers for Dr Mahathir Mohamed (former Malaysian prime minister).
Abdul

#Well said,
WITH reference to the story on Iraq war crimes trials (GDN, April 27), well said Dr Mahathir Mohamad. All leaders who are interested in human life should join the campaign.
Dr Basheer

Abas berkata...

Salam:-
Sin dan sahabat2 blogger mohon sabar. Kita harus berfikir secara rasional . Yang salahnya semua negara Islam. Perang di Iraq ataupun Afghanistan juga dapat restu daripada negara-negara Arab malah ada sebuah negara Arab yg sanggup beri laluan untuk askhar US masuk melalui negaranya.

Malaysia negara kecil, ekonominya terumbang ambing, politiknya tak menentu. Kalau bermusuh dengan barat dikhuatiri lebih memudaratkan kita.

Pak Malau berkata...

Tuan Husin,
Saya tercari-cari juga berita tentang press conference TDM semalam. Utusan Malaysia hanya memetik fasal komennya tentang perletakan jawatan Wan Azizah dan penolakan PAS untuk bekerjasama dengan UMNO. Padahal PC yang diadakan adalah khusus untuk mengecam kedatangan Blair berucap di UM!

al-juburi berkata...

alamak silap lak.si cherry blair mai pd 2005(i was there actually, shangrila?)

-whatever it is, kita x seharusnya jemput blair, ni mesi keje british councill, tapi kita jugak bersalah.

Tanpa Nama berkata...

Anwar Bangsat berkata..........

Hidup Tun Mahathir. Pemimpin AGUNG Malaysia dan negara Islam. Tony Blah kata apayou orang boleh buat - semua orang dah kena pegang pelir.
Keagungan Anwar yang diagung-agungkan sebagai pejuang Islam dibuat oleh orang Kristian tetapi Tun Mahathir kita dapati diagungkan oleh umat Islam.
Bilalah Melayu nak sedar hinggakan kita diperkotak-katik oleh Anwar Bangsat.

Tanpa Nama berkata...

Mengapa KJ tidak membangkang kehadiran Tony Blair si-penjenayah perang sebagaimana dia terkinja2 semasa Condoleesa Rice datang ke Malaysia??.

Kabinet Pak Lah memang terbukti hilang arah dan ternyata BANGSAT. Siapa yang mengundang Blair sepatut nya di-liwat mengunakan besi panas.

tangansotong berkata...

Walaupun Tony Blair ni perangai macam setan tapi kita kena layan sebagai hubungan diplomatik aje. Tak lebih dari tu. Kalau si seatan minta layanan lebih-lebih, tu dah melampau... Saya percaya Pak Lah pun tak suka dengan setan ni. Tapi demi menjaga hubungan diplomatik dan rakyat kita di negara setan ni (macam kata seorang commentator dalam artikel ni), maka Pak Lah terpaksa layan. Yang pastinya layanan Pak Lah bukan kerana setuju dengan ke'setan'an Tony Blair, tapi macam saya kata tadi, just nak jaga hubungan diplomatik...

Mat Kilau berkata...

Tangansotong, abas, been a son

kamu pun ada bonsai dalam seluar.

bunyi2 penakut. belum pun ada ugutan. belum ada suara kasar dari mereka dah takut.

orang macam ini tak layak bersuara. orang mcm ini yg mudah jual negara. org mcm ini yg mudah ditakut2kan singapura.

cih pengecut!!!

itu yg nabi kata akhir zaamn ummah aku punya ramai macam buih di tepi pantai tapi sayangkan dunia.

Abas berkata...

Salam:-

Mat Kilau..adakah kamu bangga menjadi seorang Islam apabila melihat orang Islam berbunuh sesama sendiri? Siapa yang banyak mati askar penjajah ataupun orang Islam di Iraq atau afghanistan.

Orang-orang Arab Islamlah yang harus dipersalahkan dulu kerana mementingkan diri sendiri.

Di Malaysia ni contoh terbaik. Nak bergabung dengan UMNO perlu syarat Terima hudud dan gisas baru boleh bicara. Tapi dengan DAP kecut?

Malaysia adalah negara tumpah darahku, takkan ku biarkan diperkotak katikan oleh bangsa lain dalam ataupun luar negara.

joe penang berkata...

Saya pun x setuju. Dari pemain kriket israel, belukar(bush), nasi(rice) atau blair. Aku x rela penjenayah besar dunia ini jejak ke bumi ini. Apakan daya. KIta xde kuasa. Cuma benci ngan hati je...

Khun Pana berkata...

Bapak Islam Hadhari ada "share" dalam "Iraqi Oil for Food".
Husin tak dapat kan?

Rosmah selalu pi 'shopping" dengan Mrs.Belair kat Harrods tu.
Husin punya madu kesayangan tak dapat kan?

kadang-kadang jual minyak dan kapal selam lebih untung dari jual unta.

-Tamat-

Sulaiman Akhlakan berkata...

Jangan dijawab persoalan kedua si abas.

Ini logik bodoh dari seorang penakut yang mana takutnya akan sentiasa bersifat beralah dan tolak ansur dalam serba serbi.

Dia akan terus demikian hingga kita terjajah. Kalau ikut style DOlah Bodowi, dia akan salahkan orang yang sebelumnya.

Tangansotong, abas, dan been a son adalah realist yang apologist. Mereka seperti ini akan menjadikan kita lemah.

Adakah kita diperang apabila Dr Mahathri blast US dan Amerika?

Teruslah abas kau berdiam dan sokong dolah hingga membawa parah dan rebah.

Sekejap lagi kau akan sokong anwar pula apabila dia pula yang memerintah. Realist dan apologis seorang pengampu.

azlan berkata...

Sin,

Blog Rocky & Dunia Tiger dah aborted ke? Aku dah try banyak kali, siap tukar dari desktop ke lap top tak boleh masuklah.

Olex berkata...

patut disunat sampai pangkal sianu tony bLIAR ni kemudian gantung kat taman rama-rama, biar cherie tengok.....

Tanpa Nama berkata...

bila "si pembohong tempatan" menjemput "pembohong antarabangsa"

Tony Blah berkata...

Dia ni salah sorang yang cuba jadi hero dunia tapi sebenanrnya lebih kepada nak memporak perandakan dunia!!