Jumaat, Ogos 29, 2008

Sembahyang Jumaat Kat Mana?

Sumpah tu sah ke ulamak-ulamak? Kalau tak, tak boleh jadi Ahli Parlimen?

Husin ada appointment hari ni di Jalan Duta. Ada urusan income tax. Hayun punya Dolah, ada-ada saja dia persoalkan income tax kompeni. Jual orang mana boleh culai? Dia tahu aku Husin Lempoyang ke? Nak buat blog mirror pulak.

SMS masuk dari seorang kawan masuk ...

Kawan: fri pryr mna 2moro?

Husin: tax mtter j duta. solat m wilyh.

Kawan: hmmm ...

Husin: ?

Kawan: tax ke or ...

Husin: x fhm

Kawan: sumpah ke? kat mana kena?

Siul ... Malas nak pergi Masjid Wilayah la.

Sementara itu, dengar-dengar Ahad ini ada satu lagi Mubahalah. Kawan yang suruh ...

Lantak lah kau orang.

Asal jangan buat sembahyang hajat meminta dimusnahkan seseorang. Haram ...

Wow! Biar jual orang dari sumpah orang. Takut jadi katak tak ada nak ciumkan balik.

Drama akan bersambung ... Zubli tak mahu tulis Babak ke 3 ke?

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Umat Islam bercelaru dengan akidahnya akibat terlalu banyak putarbelit dalam menangani isu liwat. Jangan sampai umat islam `blurrrrrrrr' dengan pegangan agama mereka sudah.
Sumpah yang suatu masa dahulu amat ditakuti dan dihormati sedang diperlekehkan. Ini menunjukkan umat di Malaysia semakin angkuh dengan diri mereka. Adakah perlu diturunkan musibah untuk menginsafkan mereka.
Kita tunggulah tanggal 18/09/2008 nanti, bakal ada musibah besar yang melanda umat di Asia.

anakmalaysia berkata...

Hehehe... siapa nak sumpah jadi katak?

Tanpa Nama berkata...

18/09/2008?

nasionalis berkata...

Itu pasal ulamak tak boleh berpolitik. Bila masuk politik, jadi umarak. Kalau siap-siap, jadi ular dalam semak.

Dalam apa hal jua, yang berilmu cakap dengan yang berilmu. Jangan suka2 cakap banyak sangat dgn yg belum kesampaian. Akhirnya mereka jadi keliru ...

Bila keliru rakyat, minda dan pemikiran mudah di manipulasi. Benda yang tidak rasional dan hanya putarbelit dipercayai. Jadi macam keldai berwarna biru muda.

Namun begitu untuk menghindar rakyat dari keliru dan kalau BN nak kekal berkausa, beri pendidikan, penerangan yang telus dan ikhlas, buka minda rakyat dan galakkan perdebatan. Pasti anwar pun bakal kena jual pasal tak blh jual orang.

Betul tak husin?

Terima kasih link pada blog Ogos 1hb saya. Anda adalah antara yg pertama bantu promosi. Mahu ajak kita meraikan perbezaan pendapat sesama kita.

Tanpa Nama berkata...

Ada gak saya terbaca dalam satu posting mengatakan Anwar tak payah sumpah sebab dia IKHLAS. Terbahak-bahak saya ketawa sebab melihatkan ketaksuban penyokong Brader Anwar.
Sebagai bekas pemimpin ABIM, Anwar sepatutnya memberikan kepercayaan penuh kepada kuasa Allah tetapi sebaliknya berlaku. Melalui pendekatan saya betullah kalau Tun M kata Setan pun ikut dan percaya cakap BABI. Saya doakan agar diturunkan musibah kepada golongan umat yang mempertikai dan memperkecilkan akidah Islam.

Tanpa Nama berkata...

Sumpah akuan menjubs apa class !!! Sumpah jadi MP barulah class gitu... kalu sumpah jadi PM lagilah, sekarang pun kalu bole angkat sumpah !!!

Penyokong Paklah berkata...

memang ada orang percaya Nuar liwat, tapi tetap sokong Nuar ini.

Nuar walaupun dulu dia melalui DRB sapu habis projek2, dari intrakota- pengusaha bas mini mengamuk, sampai alam flora-ingat dlm tahun2 95-98.

"sampah2 pun habis kena kaut (Alam frlora-DRB)", mcm cerita alibaba 40 penyamun.

ini orang memang tau. Tapi Nuar ini, mengimbang amalannya.
Baik & buruk mcm dacing akhirat.

pada fikiran penyokong2 nuar (termasuk yang percaya dia meliwat);
Nuar mampu menyampaikan suara2 rakyat bawahan masyarakat.

Penyokong Paklah berkata...

dan Paklah gagal mendengar suara rakyat.Masih syok sendiri.

Pemerhati Nuar berkata...

Kami berharap Nuar (jika dia jahat) akan jadi baik.

Aura Nuar ni kuat mcm Mahathir juga.

Mcm dlm movie Star Wars- darth Vader, yang kuat auranya tak mampu di kawal oleh orang baik. Apa yang mampu di lakukan ialah mengubah orang kuat Aura itu jadi baik.

Nak kata Yahudi, saya fikir Mahathir pun kawan Yahudi, tapi mungkin team lain. Suharto-Mahathir-pemimpin2 lain ada jumpa Kisinger. Mungkin Mahathir & Soros kawan baik. Sebab tu UMNO punya wanita tak pakai tudung.

Nuar punya pun ada geng lain. Taktaulah mcm mana ganasnya @ ada baiknya. Bini Nuar pakai tudung.

MC Gay Gay berkata...

Bang Nuar,
Ku dedikasikan lagu dari
Kopratasa ini khas untuk mu...

Masih kah kau ingat?
Pada waktu itu,
Sekuntum bunga mekar,
Kian menjadi layu.
Lalu kau jolok,
Anu dlm dubur ku,
Masih kau ingat?
Masih kah kau ingat?

Huarghkakakakaaa....

Zubli Zainordin berkata...

Kita tunggu dia, dia pula tunggu kita. Tunggu punya tunggu, dapat bau jah...

Hehehehehe...

Kenapa Husin Lempoyang pulak diperlukan mubahalah?

Aik, apa apa-apa ke ni...

Tak pa, tak pa...

Si Dol dah bentangkan bajet 2009. Jual oghang tak kena cukai!

ramlah Ram berkata...

saya sebagai imang parlimen dipaksa untuk menjadi saksi brader rawna angkat sumpah..sumpah ini tak sah!

ramlan kolam berkata...

Siapa nak bagi sah sumpahnya panggil aku jadi saksi

Master Yoda berkata...

Salam Tuan Husin,

Merujuk kpd komen nasionalis

"Itu pasal ulamak tak boleh berpolitik. Bila masuk politik, jadi umarak. Kalau siap-siap, jadi ular dalam semak."

Ptut la skang ni nak akhir zaman, smpi org kuar statement mcm ni...

Tanpa Nama berkata...

Setuju dengan Master Yoda, nie skg dah nak akhir zaman lah nie. Semakin ramai menjadi kaum Luth dan semakin ramai fULAMAK bercakap ikut sesedap rasa. Kalau ulamak yg bertopeng Islam mcm nie... dah kira 'boarder line' kiamat lah nie.