Sabtu, Ogos 16, 2008

PM Cup at Permatang Pauh Down


Welcome to the PM Cup Race at this beautiful PP Down track on the Penang mainland.

There at the gate is favourite Mata Lebam 5-4, Kasi Kacau 12-1, Cuba Nasib for a long shot 20-1 and contender Rambut Uban 3-1.

The weather is good. There is a big crowd coming from all over the country. The door's shut. They are about to start.

And they are off!

Quick from the start is Mata Lebam from the inside.

Followed by Rambut Uban in lane 4. Trailing close behind is Kasi Kacau. Cuba Nasib has a start problem and withdraw ...

27 ulasan:

Kuda Hitam berkata...

Rambut Uban semalam cuba untuk letak ular dalam kandang Mata Lebam ...

Nampak tak menjadi Mata Lebam nercous kerana dia masih leading dari awal ...

Sampai konar, lagi laju dan kedepan lah ... dia pakar konar

ayor lemuju berkata...

Lo... kuda itam, ini trek memang asyik konar saja mana ada straight, nampaknya mata lebam kaki konar mesti menang punya!

anakmalaysia berkata...

Aku BET itu sama rambut uban...

Piggy Singh berkata...

The weather is good. There is a big crowd coming from all over the country. The door's shut. They are about to start.

And they are off!

Quick from the start is Mata Lebam from the inside.

Mata Lembam is accelerating fast, leaving Rambut Uban quite a distance.

Suddenly the weather takes turn, and it seems there's gonna be thunder storm. Mata Lebam is slowing down and searching around, as if looking for shelter while Rambut Uban is catching fast because it has got nothing to fear.

Still the race has long way to go, to be continued.

Amek dari lagu Men At Work,
Can you hear can you hear the thunder,
You better run you better take cover.

Tanpa Nama berkata...

Ini paling kaukau punya. Tiba-tiba kuda Mata Lebam berlari perlahan menyebabkan kuda-kuda lain bergerak pantas ke hadapan. Diperhatikan kedua-dua ekor kuda yang berlari di hadapan berkelakuan aneh pula. Semua penonton dan joki tergamam melihatkan keadaan tersebut.
Kuda tunggangan Rambut Uban dan Kaki Kacau sibuk menutup BUNTUT masing-masing dengan ekor. Lalu kuda Mata Lebam akhirnya berjaya memotong dan memenangi perlumbaan tersebut bukan sebab kehebatan kuda tunggangan Mata Lebam tetapi sebab kedua-dua ekor kuda lebih rela mengaku kalah takut dijadikan mangsa seperti Saiful oleh kuda tunggangan Mata Lebam.

Zubli Zainordin berkata...

As I begin my bet, I do not see the eyes or the hair, or the serban. Butt, I see the stomach.

Too fat, sure can loose one.

I felt sorry for those lossing their bets on the one lossing the deposit.

Next race, unta can or not?

Jamal Pak Tongkol berkata...

Aduh aduh aduh kah kah kah ha ha ha he he he ho ho ho .... sakit perut

Macam mana nak kalahkan Mata Lebam ... ha ha ha ... kat depan serba salah kat belakang serba salah hehehe ...!!!!

anakmalaysia berkata...

Ini lagi baik punya,

sedang Lebam Mata mendahului namun kedudukannya semakin mencurigakan. Si Mata Lebam duduk semakin kebelakang kudanya. apa yang hendak dilakukan? kuda itu seperti kelihatan tidak selesa.

Ada sesuatu berlaku di situ!!!

Sepertinya si Mata Lebam memasukan ***** ke dalam ***** kudanya.

Kelihatannya tidak jelas.

Setelah menang apabila ditanya wartawan, jawab si Mata Lebam itu semua konspirasi supaya kemenangannya dibatalkan.

Ariff Sah berkata...

AnakMalaysia ni tak takut Tuhan ni. Ckap tak pakai otak, tapi pakai jubo. Agaknya bukan jubo kuda yang gahai tapi jubo dia.

nur ilhami berkata...

hahaha...tak tau nak tengok yang mana, debu banyak berterbangan...nampak ekor je...hahaha

Boyan berkata...

Sin

Cuba Nasib tidak ada masaalah bermula. Itu alasan Mgr Mata Lebam. Dia hanya joki spare.

Kalau joki Mata Lebam tak blh lumba, joki spare akan lompat naik kuda Mata Lebam.

Tapi joki spare susah nak menang. Dia tak ada kebolehan utk kasi kuda tak selesa atau kuda-kuda lain serba salah ...

Husin Lempoyang berkata...

Masya Allah ... ingat Husin yang kaki konar. Kau orang lagi terer konar ... hahaha

Tanpa Nama berkata...

Photofinish:

Mata lebam Win handsomely with plenty in hand.Mata Lebam is International Cup Material, can go any going:Good,Heavy or Fair.

Steward report:
Rambut Uban and kuda Itam was sent for veterinar inspection.Suspect of dope.

Trainer of Rambut Uban was disqualified his Trainer licence for two years until 2010.

-Makangaji.

kluangman berkata...

Mata Lebam naik kuda yek..konar baring yek..boleh pulak yek..kata sakit belakang..

No wonder, Saiful jadi kuda..mata lebam practise le kot..

Zubli Zainordin berkata...

Wahai Husin Lempoyang,

Jika tidak keberatan,
tentunya keringanan,
sila lantik orang berkenaan
untuk membawa kuda berkenaan
ke pusrawi ya,
doktor nak check!

Zubli Zainordin berkata...

Wahai Husin Lempoyang,

Masih kat race course ke?

Jom ke persekitaran kempen pilihanraya...
* By-Election
* Bye-Election
* Buy-Election
* Butt-Erection

P 44 Permatang Pauh,
bersama Ibrahim Ujar,
Pandanganku Ceritaku Blog

Menarik khayalannya...

http://nekadislam.blogspot.com/2008/08/sekitar-penamaan-calon-di-permatang.html

Semua yang kita kenai kat
Isketambola ada di sana
dan lagi macam-macam ada...

Jom!

raba pungkog berkata...

Husin Puteri Tunjuk aksi Seks/Liwat mamat Kati/BN

"Hampa tak percaya no mai aku tunjuk kata hampa, loglag sungguh puteri ni loglag sungguh"-Pakcik Mat,Kubang Semang

lempok berkata...

hahahhahhaha!

lebih percaya ular berkata...

Rasa macam nak pecah kepala kerana cuba memahami, menyelami tulisan bekas pengarah filem dan sekarang ni dah tukar profesion jadi `promoter' iaitu Hishamudin Rais.

hahhaa berkata...

macam2 lah ko

nordin berkata...

Sin,
tukar crite lain lak, kempen kat pp dah masuk hari ke 3, kita sokong la BN walaupun nyampah kat dollah..

tak sabar aku nak kutuk anwar ni, blog-blog penyokong diorang dah aku kerjakan..

ketam berkata...

Just wonder kenapa anwar,keluarga dia dan semua penyokong da yg beragama islam bermati-matian mempertahankan PERAKUAN BERSUMPAH BALA,RAJA PETRA,DR MYANMAR tetapi menafikan sekeras-kerasnya PENGAKUAN BERSUMPAH yang dibuat oleh SAIFUL dengan nama ALLAH??
Adakah mereka lebih percaya PENGAKUAN BERSUMPAH Mahkamah daripada PENGAKUAN BERSUMPAH dengan nama ALLAH??

Tanpa Nama berkata...

sumpah tu sbb duit...dunia skarang sbb nak senang di dunia sanggup kena makan sumpah...jadi sumpah sumpah la ko nak....

Tanpa Nama berkata...

kalo camtu gua nk buat giler gak la..rogol ke rompak ..pastu nk sumpah gua x buat...kalo org malaysia leh trima la sumaph sumpit nie..lagi bagus..takyah ada mahkamah syariah ke mahkamah civil..buat apa2 kejahatan pastu sumaph sumpit jerk...org melayu sker ngan sumapah sumpit nie...

Tanpa Nama berkata...

wahai anon wlaupun aku bukan alim,semayang kekedang xlekat aku xbarani buat sumpah palsu,lelagi dengan alquran,kalau saipol tipu insyallah dia akan dapat azab di dunia lagi.. kita tunggu..

Piggy Singh berkata...

Sin,
wa dapat rasa bebudak PKR hingusan ada kat sini berkeliaran,
nampak macam dua orang,
tapi wa rasa macam sorang,
muncul dalam lebih kurang kul 2 petang,
boleh kenal dengan adat percakapan,
dan kecetakan pemikiran,
pas tu tak pakai nama samaran,
maklumlah pengecut juga macam depa punya pujaan.

Wassalam.

Laxmana berkata...

sin, tumpang jap...

titipan...
Allah menurunkan firmannya berbunyi “Siapa yang membantahmu tentang kisah Isa-Setelah engkau beroleh pengetahuan yang meyakinkan tentang hal itu, maka katakanlah kepada mereka : Marilah kita panggil (kumpulan) anak-anak kami dan anak-anak kalian, isteri-isteri kami, dan isteri-isteri kalian, diri-diri kami dan diri-diri kalian, kemudian kita bermubahalah kepada Allah, mohon agar Allah menjatuhkan laknat-Nya kepada pihak yang berdusta.” (Ali Imran : 61)

;)