Selasa, September 23, 2008

Cadangan Menu untuk Tahanan ISA Dari Teresa

Kerajaan sudah memberi jaminan akan siasat mengenai masaalah makanan dalam tahanan ISA. YB Teresa Kok akan diminta membantu siasatan dan juga cadangan menu untuk tahanan ISA.

Komentator Lebih Percaya Ular yang brutal percaya berikut adalah menu yang sesuai untuk tahanan ISA:

Sarapan Pagi:
Kuku Labi-Labi campur ngan Muncung Kura-Kura yang di buat Sup. Khasiatnya menguatkan minda.

Makan Tengah Hari:
Monyet yang ditangkap hidup2 dimana otaknya ditebuk dan terus dihirup emmm sedapnya. Oh ya tidak lupa juga daging salai babi..... Khasiatnya memberi kecergasan sepanjang hari dan mencegah dari penyakit segugut.

Minum petang:
Darah ular. Khasiatnya mencegah dari terjadinya kaviti lidah bercabang empat.

Makan Malam:
Tulang gajah campur dengan daging biawak dimakan bersama bubur herba. Khasiatnya menguatkan nafsu seks untuk orang-orang bukan kahwin.


Teresa memang menunggu untuk menikmati daging khinzir yang diproses di kilang cadangannya di Sepang untuk dimakan dalam suasana yang sunyi tanpa bunyi azan dan kawasan yang tidak ada papantanda jawi.

Ramai bertanya-tanya kenapa Teresa mahukan kilang penternakan khinzir itu dibina di Sepang.

Katanya babi boleh dikacukkan dengan badak, tanpa diubah rupa rasa dan nama. Daging lagi banyak. Macam mana dua suku kata pertama dan kedua campur, ia tetap nama ba-bi atau ba-dak.

Jangan-jangan dia nak halau badak dari kawasan Sepang untuk kuasai kawasan itu. Ketua Bahagian UMNO Sepang adalah Menteri Kerja Raya Dato' Zain Gelarannya adalah Zain Badak.

Gempal-gempal badak dengan muka penuh misai dan janggut pun, Rafidah tundukkan pakai jari saja suruh diam. Zain nak bersuara support Dolah ke atau Najib. Kapal nak karam.

Hmm ... menang atau kalah si Dolah? Dua-dua boleh tetapi kena pilih salah satu. Fening lalat si Badak.

Wow! Dalam pertanian pun ada politik. Lagi untung jual orang dari jual unta.

15 ulasan:

ABDUL WAHIB berkata...

Amboi 'high class' betul makanan tu yeeee. Meleleh air liur aku nak merasanya. hak tuih! hahahahahahhahahahahahahhaah.

R@duan berkata...

kalau tengok menu,ok sangat la tu!baru la kau (teresa) serik nak masuk lokap. selama hari ni kau ingat lokap tempat makan sedap-sedap ke? cheait !

Tanpa Nama berkata...

Weii...kristian mana boleh makan babi. Tak caya bukak bible laa.

Teresa ni penganut kristian tegar ke, sampaikan makanan feveret dia pun babi stew cicah garam lagi...huhuhuuu

Atau 'Teresa' itu sekadar nama komersial saja, biar bunyi macam minah saleh sikit tapi jamah babi.

perfectwater75 berkata...

Salam,

Syahdat sungguh menu yang diutrakan...tapi nak tanya husin sikit, berapa bajet untuk makanan anjing german sherpard PDRM dalam sehari? mesti mahal lagi kan...

thx!

ismailjantan berkata...

Teringat aku masa kat S'pore dulu dulu bila ronda ronda di Kereta Ayer Rd, Jln Besar dan Kallang Basin. Semua menu itu adalah kelas 5*++. Jgn lupa duduk cangkong atas bangku, meludah kiri kanan. Berkahak hijau kuning sekali sekala.Hembus hingus 4-5 meter jauh melepasi meja sabelah.Rasa rasa ramai Melayu lebih takut menu ini dari ISA itu sendiri.Kecuali dah berjanji sehidup semati dengan mereka.
Ada satu tempat lagi makanan nya macam 2 teloq tu..... IKBN lah.

ABDUL WAHIB berkata...

aNON 11.20,

rASANYA NAMA KOMERSIL AJER KO, KALAU YER, TAKKAN ADA 4 BABI PANGGANG MASA JAMUAN.....

Tanpa Nama berkata...

for brunch= babi masak merah dgn sirap

Cucuwaktelu berkata...

Pandai kau konar ke zain badak, sin.

Dia orang najib masa dari pemuda tapi asal budak2 BTN bawah pak lah.

Pak Lah kasi dia naik jadi timbalan dan kemudian menteri.

Sebagai antara beberapa org cerdik dalam BTN, dia tahu Pak Lah ni bingai habis. Ikut dolah karam. Kalau tak ikut ...

Pandai2lah kau Zain. Dah kaya, bini dua, anak tinggal sorang lagi akan lepas,... apa lagi nak?

Fikirkanlah rakyat, parti dan negara. Ranap bawah Pak Lah.

menteri pasola berkata...

hai usin....
melawak KASAQ nampak...

Tuan Ahkelaken berkata...

hang jangan lupa bagi khinzir panggang dalam menu teressa,

kasi sekali tenggok video kutup ketampi puas-puas...

bila gak nya teresa nak minta maaf pasal salah tuduh orang...

agaknya TV3 dan UM salah lapor lagi kot...

ayor lemuju berkata...

Menu untuk tahanan ISA yang dicadangkan oleh Teresa Cock: Menu A'la Carte atau Buffet.

Bilik tahanan kena ada aircond, bilik mandi air panas siap bathtub, Astro dan akses Internet.

Kemudahan lain - spa dan massage, court tenis, kolam renang.

Tanpa Nama berkata...

Harap harap Husin tidak dihumban dengan alasan ISA yang difitnah oleh si Toyol tu dan diberikan makan dengan harga RM4.50 untuk satu hari. Ingatlah, Rm4.50 pun bukannya untuk kos makananan dan ditolak untung oleh kroni yang dapat kontrak membekal makanan itu...kira kira mungkin RM 3.00 untuk pagi, tengahari dan malam. Tumpang tanya Husin, pernah belih Chow chow atau makanan Kucing di shopping market??? Berapa harganya itu?

http://charleshector.blogspot.com/2008/09/rm450-to-feed-detainee-in-lock-up-is.html

Makan macam anjing

Anak Pantai Merdeka berkata...

Salam Husin,

Menu di atas sudah cukup bagus. Kemudian ISAkan Teresa sekali lagi untuk dia menikmati menu terbarunya. Mungkin lepas bila keluar, dia tak "komplain" lagi kot!!

Jamal Pak Tongkol berkata...

Nak makan sedap pergi duduk rumah mak kau la. Kalau makan telur dengan timun tu kira makanan anjing, kau makan lah Friskies. Mulut punya cerita bukan main azab lagi.

KudaPutih berkata...

Banyak la macam makanan anjing. Mula-mula cakap macam tu, sekarang bila dah ada investigation semua mula ubah-ubah statement cakap 'slightly like dog food'...entah-entah seminggu akan datang, dia cakap pula 'not at all like dog food'.
orang-orang PR ni memang kuat ubah-ubah statement!
Hampeh betul