Ahad, September 21, 2008

Dunia .. Dunia ... (1): Punasihat Suruh Lawan?

Kalau ikut sangat kata Punasihat ...

Simpan hadiah tu, satu hari nanti ada nilai sejarah. Hari-hari terakhir seorang PM ...

Biar betul ni. Dol disuruh pertahan?

Susah tak mahu percaya. Yang tulis Dato Ahamd Talib, dulu boss besar NST.

Tapi Tengku Adnan yang atur untuk pertahankan? Satu Perhubungan Negeri? Pulau Pinang ke? :) Ahli MKT dari utara? Johari Baharum ke? Hehehe ...

Pagi tadi The Star laporkan Dolah masih degil.

Kesian ...

... nanti tak cukup pencalunan. Senjata makan tuan. :)

9 ulasan:

Nujum Ekor berkata...

Sebelum, Paklah berundur, harap2 dia buat TKO kat Nuar.

Nuar kutuk2 Paklah, takkan Paklah nak sabar aje?..

Harap2, ada magik. Nombor Nuar semua tak kena.

Kpd sesiapa, saya bukan ahli UMNO, tapi 2 orang Nuar & Paklah ni memang saya tak suka. Paklah lembik, Nuar perosak.

Moga2 puisi Abang tuah ini jadi kenyataan, Sebelum Dolah berundur:-

http://abangtuah.blogspot.com/2008/08/puisi-hikayat-sigila.html

Jumaat, 2008 Ogos 15

PUISI HIKAYAT SIGILA

Pematang Pauh, disitu pusaranya
Tempat berakhir hikayat SiGila
Penghujung jalan penamat cerita
Penamat riwayat para penderhaka

Tempat berkuburnya para pendusta
Terbunuh dek sumpah seorang pemuda
Hanya ketua-ketua enggan menerima
Hakikat sebenar yang telah nyata

Penyokong pula terpinga-pinga
Mulut telopong terganga-ganga
Terkedu sedih tertipu rasanya
Rupanya semua kebatilan jua

Perjuangan menjadi sia-sia belaka
Mengeluh hati, jiwa dan raga
Kekesalan amat tidak terhingga
Terkenang akan kesilapan mereka

kluangman berkata...

Mustahil dolah melepaskan jawatan dan membiarkan kj mengharung pertandingan ketua pemuda sendirian, permintaan cucunya (anak nori) tak mampu atuknya (dolah) hampakan.

Demi kasih sayang kepada cucunya, marilah kita semua rakyat melesia terus menyokong kepimpinan dolah, biarlah dia terus pegang lama lama apa yang dia nak pegang. Kalau dilarang pun paklah bukan nak dengaq.

Kalau dolah lepaskan jawatan, tentulah ada sebahagian pemimpin lain akan juga turut 'bungkus' sebab itulah sudah ada suara 'lantang' mahu dolah terus pegang dan pertahankan.

do or die.

perfectwater75 berkata...

Salam Husin!

ada lagi drama dia lepas ni...tunggu jer...]

thx!

Conspiracy Theorist berkata...

Bros,

Soal bro AnWar kutuk PLah & PLah kutuk bro AnWar ni adalah pakatan depa, political mind game,..pokok nya both towards d western system wch is control by d Illuminatis(bankers),..heheh..wat can I say,..dah sekapai kata org, tp bahagian lain lain, sorng bahagian arang sorang lg dengan kapor, heheh..apo nak dikato,..(,")

SAY NO TO NWO!! SAY BYE TO AnWaR & PLah!! SAY WELCOME TO FUTURE PM TGK RAZALEIGH aka Ku Li..insyaallah!!

Piggy Singh berkata...

Suara sumbang tu mesti ada, bagus jugak supaya menjelang perhimpunan agung bulan Disember, orang UMNO boleh kenal sape kaki kipas gear lima.

Lagipun suara sumbang jenis produk kitar semula, macam Zaid Ibrahim and Annuar Musa.

Tanpa Nama berkata...

yang ahli mkt dan menteri2 masih teguh belakang paklah tu, semua kaki bodek, tak yah lah nak uli2 paklah tu, kalu dah tua lembik tak leh naik juga, kalu jane mingkin bisa aje. kalau jentelmen paklah patut berundur saja, dan kaki bodek tu cuba look ahead for future malaysia. satu temuramah oleh aljazeera int. meninterview rakyat malaysia- result dia 70% mengatakan pm paklah pm malaysia yang paling tak popular dan paling lemah sekali. berita ni disiar di tv al-jazeera sebelum pru dulu, tv ni juga ada menemuramah ketua2 negara lain, mereka pun berpendapat spt rakyat malaysia juga. berita2 sensitive tadak di media malaysia tapi di siarkan di international sat tv. rakyat malaysia tak tahu apa terjadi sebenarnya kerana disogok ngan berita yang dah di adit.

Tanpa Nama berkata...

Husin,

Kalu Pak Lah yang tak tau mlu itu masih berdegil juga tak mau lepas jawatan sunguhpun oang dah tak mau dia. Senang saja, anggota Parlimen UMNO ramai-ramai kelau parti buat sementara waktu, sperti dicadangkan oleh Tun Dr Mahathir. Dengan cara begini Pak Lah secara tersendiri gugur jawatan PM yang dia gila-gila sangat tu. Bila pak Lah tak jadi PM lagi, mereka yang keluar tadi ramai-ramai masuk balik UMNO. Padan mulka Pak Lah.

Tanpa Nama berkata...

Husin,

Kalu Pak Lah yang tak tau malu itu masih berdegil juga tak mau lepas jawatan sunguhpun orang dah tak mau dia. Senang saja, anggota Parlimen UMNO ramai-ramai kelaur parti buat sementara waktu, seperti dicadangkan oleh Tun Dr Mahathir. Dengan cara begini Pak Lah secara tersendiri gugur jawatan PM yang dia gila-gila sangat tu. Bila pak Lah tak jadi PM lagi, mereka yang keluar tadi ramai-ramailah masuk balik UMNO. Padan muka Pak Lah.

Tanpa Nama berkata...

Ko ingat orang umno ada telor ka nak buat macam tu keluar parti ramai2.Pigidah.