Jumaat, September 19, 2008

Dolah Way



And now, the end is near;
And still I hope not for certain.
My friend, I'll say it clear,
I'll state my case, which need ascertain.

We've (family) lived a life thats full.
We've (family) got contract in few and evry highway;
And more, much more than this,
We did it our way.

Regrets, we've had too many;
But then again, too few I know off.
I did what I was told
My children agree without exemption.

I thought they planned the course;
Each careful step I just follow ,
But more, much more than this,
We did it our way.

Yes, there were times,
Bloggers surely knew
When I blunder more than could blew.
But through it all, when there was doubt,
We ignore and spin 'em out.
We censor them - ISA and sedition;
And did it our way.

I slept, came late, and grope.
We plunder too; Patrick Lim proxy.
And now, as reality face up,
I find it so depressing.

To think I did all that;
And may I deny - not in a shy way,
No, oh no, not me,
Yes, it was khairy.

For what is a man, what has he got?
If not his family, that got a lot.
To talk silly yet I'm praised;
And not the words of one who reads.
The record shows, Kamal I bow
And did it our way!

Rocky Bru, Fri 19th, 2008, 7:47 AM

13 ulasan:

Kak Jayn berkata...

Lu ah Sin, bikin gua pecah perut ketawa oh!!!! Lu jangan ikut biul udalah sin......akhirnya kemenangan akan menjadi milik rakyat....

Azhar Abdullah berkata...

Aiseh Hussin...malam2 Ramadhan ni aku terpaksa nyanyi ikut lirik ko tu...sambil gelak siut...hehe...

Ko memang best...

st4tix berkata...

husin... layan ni! gerenti pecah perut! http://www.youtube.com/watch?v=_7XCRpRwz1s

kluangman berkata...

Kalau masin mulut unta husin, beundurlah dolah tu dalam masa terdekat...

hilanglah idea kau asyik nak sakat dolah, tentu lepas ni kau asyik nyanyikan lagu..rindu, rindu serindu rindunya..spoon..

gasaklah sin, asal kau dan unta unta kau bahagia. Hentam sajalah labuuuuu....

Tanpa Nama berkata...

Haha...kreatiflah awak ni Bro H! Tahniah kerana tidak jemu2 berjuang menegakkan apa yg difikirkan benar utk rakyat!
CicitTS.Lanang

tun nyemah berkata...

bagus....bukan setakat dolah...khairy pon sama..dia kena sedar diri dia tu antara org benci umno n bn

Poning Palo berkata...

aku tau pasal apa sekarang ni orang lagi tak suka Paklah,

-masa2 genting mcm ni Paklah gagal kawal, sebaliknya semakin lemah.

-Islam bukan lembik macam Paklah. Nabi pun pernah menjadi kapten perang, pada masa diamcam @ diperangi penjahat.

-yang paklah buat2 lembik, kononnya Islam suruh macam tu?.

Piggy Singh berkata...

Tuan Husin,

The song is a sayonara to Dollah political career. When Dollah sings, instead of getting sympathy and tears from rakyat jelata, the rakyat celebrate with joy and laughter.

Well Dollah, make it as soon as possible, so that there'll be greater joy for Hari Raya.

bond toad berkata...

Pak Lah patut diberi peluang untuk mengundurkan diri secara terhormat. Walaupun ada silap sedikit disana sini beliau masih juga berjasa kepada kita. Lagipun Pak Lah tak boleh juga berundur tergesa2 sedangkan belum pasti lagi penggantinya sudah betul2 bersedia.

Anti Sodomi berkata...

Bon Toad

Kau ni sedara dolah dari kepala batas ke?

Silap sikit sana sini kau kata? Kalau kes rogol kena penjara bertahun2.

Dolah punya kesalahan serupa melakukan rogol ikut depan, belakang, mulut, telinga dan hidung sekali. Kalau boleh masuk, pusat perut tu sekali!

Bayangkan hukumannnya!

kluangman berkata...

Sory sin, paklah kata 'no way' dia nak beundur...dia banyak 'way' lagi...
way ni tak ok, dia guna way lain..

Poning Palo berkata...

tak elok kata paklah itu mcm perogol.

Paklah ni baik, tapi cuma tak layak jadi PM.

Dia baik sangat "umpama tuan rumah sibuk sedang melayan tetamu- tanpa menyedari, penyangak2 merompak dapur, kereta & culik anak dara".

Kalau jadi ketua kampung mungkin layak & pasti aman kampung itu.

Tambahan lagi semua orang tutup aurat. Tak boleh lah tangan dia gatal meraba..

Tanpa Nama berkata...

Sorry Sin, ada lagi "Wak Dol panggil hujan".

Wak Dol Oh Wak Dol
Kenapa kau tak nak turun
Macam mana aku nak turun
Kera Jantan pegang aku

KJ oh KJ
Kenapa kau pegang Wak Dol
Macam mana aku tak pegang
Ketua Pemuda, Nori suruh pegang

Noori oh Noori
kenapa kau pegang kera jantan
Macam mana aku tak pegang
Bang Mal suruh aku

Bang Mal oh Bang Mal
Kenapa kau pegang Noori
Macam mana aku tak pegang
Sekor mee pegang aku

Sekor mee oh sekor mee
kenapa kau pegang Bang Mal
Macam mana aku tak pegang
Projek aku dapat