Jumaat, September 26, 2008

Syhhh ... Ajarkan Cara Tulis Surat


"Berapa kali Dolah nak flip flop? Undur tak undur? Tanding ke tak tanding? Tak tak tak … tak betul," kata Azman Salleh.

Begitulah satu makhluk dari Klang yang ditugaskan untuk menafi. Dia sebenarnya orang Johor Bugis, bukan orang Jowo Klang. Cara dia engkau, bunyinya macam kor. Kalau dia pertahan Dolah macam begini bunyinya. Banyak orang macam Azman ini dalam UMNO.

Sokong membawa rebah.

Beritanya ... Dolah tangguhkan Persidangan UMNO ke bulan Mac 2009.

Orang macam Azman ini akan berkata demikian, "Oiii … jangan tuduh dia perlukan masa untuk kempen mempertahankan jawatan. Jangan kata dia nak berkempen besar-besaran ke akarumbi dan perlu lebih masa. Jangan, tak baik. Bulan puasa, nak maki hamun, tuduh fitnah, dan lain-lain dibuat pada bulan lain."

"Mestilah dia lakukan untuk kepentingan parti,bangsa dan negara. Supaya Cemerlang, Gemilang dan terbilang. Dia tak perlu nak kempen. Dia Presiden kan? Mesti menang senang-senang."

Beritanya ... Dolah tak rancangan lagi nak tanding ke tidak. Dia hanya akan nyatakan Oktober 9hb.

Orang macam Azman ini akan berkata, "Oiii … jangan tuduh dia nak undur tapi tak mahu. Akan undur bila tak boleh cukup pencalunan. Tak baik. Jangan gaduh-gaduh bulan baik. Nak gaduh bulan lain."

Biarlah mereka-mereka macam Azman ini dengan dunianya. Jangan kasi masuk dalam telinga. Kalau dah masuk telinga kanan, keluarkan dari telinga kiri.

Dah tuhan jadikan dia banyak tu saja kapasiti kebolehan dan moralnya. Kesian dia.

-----------------------------------

Syyhhh … Husin ada rahsia nak beritahu.

Pasti orang tengah menjerit marah berkenaan dua berita ini.

Dolah nak undur. Jeanne suruh undur. Dia tahu orang ramai nak dia undur. Repot macam-macam dapat suruh dia undur, Tak akan dia tak undur. Bukan pasal Khairy atau Kamaluddin, tak baik buat cerita. Dia orang anak, Dolah bapak.

Dolah bergantung kepada Penasihat-Punasihat mudannya. Masaalahnya adalah masaalah Penasihat muda. Mereka tahu buat macam-macam strategic planning, economic restructuring, socio-political reform, strategic liquidition program, territorial recolonisation subversion action, dan lain-lain yang bunyi macam bagus.

Tapi di sekolah tak ajar cara-cara meletakkan jawatan.

Dolah pula tak pernah undur, dia cuma di pecat. Oiiinangis beb. Dia perlukan beberapa bulan ini untuk mempelajari cara mengundur diri. Insya Allah, bila cukup ilmu di dada, dia undur.

Kau orang kalau nak di undur, tolong ajar dia cara nak menulis surat berhenti kerja dan apa nak cakap sebagai pengumuman rasmi berhenti kerja.

Tolonglah, kesian dia. Dia nak berhenti tu. Tak tahu nak tulis dan sebut.

Wow! Tak kuasa dah nak jual. Tak laku kalau lelong murah pun.

17 ulasan:

anakmalaysia berkata...

Tak laku dah ker? sedekah jer lah...

Tanpa Nama berkata...

Husin Lempoyang,

Aku nak betulkan fakta.

Azman Salleh cuma jadi ahli UMNO (Ketua Cawangan Bunian) di Klang. Rumah dia pun tak ada di Klang. Dulu dia duduk Ampang dan sekarang duduk di Shah Alam.

Dia tu umpama parasit di Klang. Dia hidup menumpang tuah politik arwah Ketua Bahagian yang dulu. Kali ni dia taulah tinggi rendahnya langit Klang.

Bagi aku dia lebih sebagai langau politik, jadi tak payahlah kau sebut-sebut nama dia lagi.

Tuan Ahkelaken berkata...

en husin, apa sal susah payah nak ajar buat surat, taipkan ajer surat suruh pak lah sain kan lagi senang.

wanbaki berkata...

sin....
kau uruh cita, labu dan labi ajar pak lah tulis surak naik gaji lagi bagus... Bg itu surat sama aji bakhil.. Mungkin lepas ini Pak lah kena jadi tukang cari kayu api. Klau dia menolak pilihlah nak jadi tarzan melayu atau pun JOHN "LAH"bu...
Susah susah suruh itu Dr Muhidin kasi satu lagi injection.....

ses berkata...

bodoh giler.. kena tipu dengan dollah hari hari... jahanam betul kerry!

Tanpa Nama berkata...

Ku Li: Ganti kuasa PM-Najib macam budak-budak

http://www.malaysiakini.com/news/90468

Tanpa Nama berkata...

Tahniah Tuan Hussein Lempoyang, tuan telah dilantik sbg Ahli dalam Jawatankuasa Presidential Grand Send Off dalam PAU Mac 2009.

Sehubungan dengan itu, idea sumbangan tuan bagi bentuk program send off Pak Lah itu amat-amatlah dihargai. Tuntutan elaun akan ditanggung sepenuhnya oleh ECM Libra.

fazilogic
PENASIHAT EKSEKUTIF
PRESIDENTIAL GRAN SEND OFF COMMITTEE

cayanghusin berkata...

cayanghusin memohon pak husin taipkan surat berhenti utk PM tu. kemudian suruh DR M sain. kemudian sand kat PM. abis ceta...hari-hari disajikan ceta suspen...sampai masa tak sapsen pon..sepneder ade ler...apa kata kita buat report polis kat diaorang ne. kalo mcm ne beerterusan, jgn niaga unta tak laku...apa2 niaga pon org luar tak mahu dekat dgn kita..hancusss geram

Anak Pantai Merdeka berkata...

Salam Husin,

Mac 2009, lambat lagi, boleh atur macam-macam strategi. Kalau menjelang Oktober 2008, Pak Lah tak jadi undur, tapi masih mau kehadapan, Najib melepaslah jawabnya.

Mana nak tau tetiba menjelang Mac 2009 Pak Lah bubar dewan, umum akan adakan PRU-13. Masa tu barulah ramai ahli MT yang menentang Pak Lah akan gelabah biawak.

Sekarang ini ramai yang berpendirian, politik, politik juga tetapi periok nasi nak kena jaga juga...al-maklumlah nak hidup katakan!!!

ISA berkata...

Anak Pantai Mereka,

Hang memang asal pantai Merdeka ka?

Zubli Zainordin berkata...

Sebenarnya Husin Lempoyang, untuk Pak Lah bersara cepat alahai senang sahaja.

Begini:

Pak Lah should do a strategic planning, of an economic restructuring, with socio-political reform, including strategic liquidition program, within territorial recolonisation subversion action.

Tapi sebelum itu, umumlah...

"Saya meletak semua jawatan bermula sekarang."

Mat Cendana berkata...

Eh, Sin: Gambar ni sama jer dengan kat aku punya?

http://cendana287.blogspot.com/2008/09/exposed-abdullah-badawi-is-drug-addict.html

Dia punya kuat perabih duit ke dadah, sampai pakaian pun tak boleh nak tukar! Apa nak jadi dengan Badawi sorang ni...

kluangman berkata...

Kehadapan,
Ahli ahli Parti seUMNO Malaysia.

8.5hb Oktober 2008

Perkara: MELEPAS

Saya dengan ini mengistiharkan tidak mempertahankan apa apa jawatan dalam Perhimpunan Agung UMNO 2009 kelak, ini adalah muktamad selepas saya berbincang hati ke hati dengan Timbalan saya.

2. Bagaimanapun saya tidak akan menolak sebarang pencalonan Presiden dari bahagian2 yang bersidang pada Oktober-November ini jika itulah kemahuan akar umbi yang masih mahu saya terus bekerja.

3. Akhir kata, jangan lupa, undilah calon Ketua Pemuda, anak menantu saya.

Terima kasih


.....................

p/s: Saya akan menjelajah dan bertemu semua perwakilan dari masa ke semasa untuk menyampaikan cenderahati sambil mengucapkan salam perpisahan walau berat di hati. Pada masa itu jika ada yang berhasrat mahu saya terus mempertahankan jawatan, saya sudah tentu mempertimbangkannya dengan serius.

SIN, LULUS TAK DERAF AKU NI..

tunku berkata...

May Allah bless you and family.
Selamat Hari Raya
Maaf Zahir Batin

Zubli Zainordin berkata...

Draf 2, susulan kepada draf oleh kluangman

...

Kepada:
Presiden UMNO

Daripada:
Presiden UMNO

Tarikh: Di antara sekarang hingga 9hb Oktober 2008

Perkara: MELEPAS

Semasa saya di bilik melepas, saya telah berfikir panjang dan lebar, serta mendalam, tanpa ada desakan dari sesiapa.

Ini adalah keputusan saya seorang.

Dengan ini, walaupun terasa amat berat untuk melepaskannya, namun saya tetap dengan pendirian melepaskannya juga.

Sama macam unta Husin Lempoyang jugak lah, kan? (Melawak sikit, tak kan tak boleh kot...)

Saya dengan ini mengistiharkan tidak bertanding mempertahankan Presiden UMNO.

Tambahan lagi, saya tidak akan bertanding apa juga sekali pun jawatan dalam Perhimpunan Agung UMNO 9 Mac 2009 kelak.

Ini adalah muktamad.

Bagaimanapun surat ini akan terbatal dengan sendirinya jika Presiden UMNO menolaknya hasrat saya ini.
(Macam saya tolak surat Zed Brehim hari itu Lah).

Saya juga menolak sebarang cadangan Presiden UMNO untuk bercuti memikirkan semula hasrat saya ini.

Sebab saya masih banyak kerja yang hendak dilakukan untuk parti yang saya sayangi ini.

Sekian sahaja,

Terima kasih

Yang benar lagi membenarkan


.....................
(Nama dan Jawatan)

Salinan kepada: Presiden UMNO.

cayanghusin berkata...

hari paling boring di dunia apabila pak husin iada beria unuk di baca. jgn mcm tu pak husin. kan saya sayang pak husin. hampa beb....gi cari berita kami nak baca....

ABDUL WAHIB berkata...

Pak husin, cuti ke? Boring laaaaarrrr. Tak ada up date pun 2 hari nie. Pak husin tengah cari berita2 sensasi ke?????