Selasa, September 16, 2008

Sept 16 1:40 pm: TERGAMPAR Tian Chua mengaruk ...

Tetetetet tetetet tetetet ....

Apa pulak ni, aku tengah update posting!

Hello macha.... tian chua datang? .... ok ok .. remph .. wah! ... dia ada bikin stunt ke? ... baik baik ... abis tu ... betul betul ...

Memang tergempar.

Tian "Stuntman" Chua sudah datang. Siap bawak kaki dia.

Anwar, Hadi, Kit Siang, Wan Azizah semua kena marah ... Wan Azizah sedang menangis di dapur. Nurul tengah pujuk maknya.

Dia marah kenapa lambat-lambatkan lagi? Husin Lempoyang sudah tunggu di luar Istana Negara. Anwar kena sound beb.

Awak sudah janji sama saya untuk kasi Yang Dipertua Dewan Made in Taiwan. Husin Lempoyang sudah tolong kempen sama saya. Dua ekor unta ada saya beli dan tambat depan rumah. Orang Cina tak makan unta tau.

Anwar kata pada dia sabar, jangan takut. Kita ada press conference pukul 2 ni. Pagi tadi kita ada isu nak bincangkan dahulu. Last call pukul 12 malam.

Tian Chua mengaruk balik. Apa nak bincang-bincang lagi. You jadi PM lah dahulu. Kemudian kita negotiate lah.

Kali ini, Irene Fernandes yang baru masuk pintu pejabat. Ia terus berkata pastikan nama Allah orang Kristian boleh pakai. Tian maki dia pundek. Orang PAs ada sinilah, Jangan mulakan gaduh. Dah berkelahi mereka dua.



Khalid Ibrahim dan beberapa orang berkejar leraikan antara si Cina kurus dan si Keling Gemok. Tercengup-cungap dan tergagap dia penat dari memeluk Irene.

Lepas dah tenteram Tian Chua beritahu masa tak ada. Pejabat istana tutup petang pukul 4:15 waktu kerajaan.

Haji Hadi masuk mencelah kata last call maghrib kerana mengikut hukum Islam, hari baru bermula maghrib. Lim Kit Siang baru nak cakap tak setuju, Azmin sumbat mulut dia dengan kain. Mengaruk lagi sorang ...

Okay okay ... Anwar cakap. Mesti ada jawapan. Kalau tak jadi, kita salahkan Najib. Tuduh dia bawak lari chap mohor raja-raja.

Tian Chua serius saja. Dia takut tak dapat jadi Yang Dipertua Dewan. Duit lompat untuk Amin Pendekar sudah kasi Husin Lempoyang. [Berapa? .... tak boleh. Macam ex-gratia tak boleh beritahu. Buat bayar crew.]

Dia menambah nanti orang balik untuk buka. Trafik jam. Saya ada bawak basikal, kita berbasikal ke Istana Negara.


Anwar angguk kepala, nanti dulu saya tunggu George Bush talipon. Dia akan perkenalkan saya pada Sara Palin. Wan Azizah berhenti menangis bila dengar nama Sara Palin. Dia tengok pada Anwar dengan muka cemburu ... Memahami isterinya, dia terus sebut, "Perempuan, bukan lelaki."

Ok stop sini, malas nak tambah tambah. Bulan puasa.

Laporan 2:30 kensel. Pukul 3:40 di Istana Negara untuk upacara mengangkat sumpah. Yeah ... PM baru ganti Dolah ... pink form, pink form, ...

23 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

PUKIMAK punya Anwar .....Satu Malaya ditipu .....

apisfires berkata...

kah33........
lucu la...
aduh3...
aku keatawa mcm org gila aja...
hahahahahhahahah

Tanpa Nama berkata...

Sin....ko macam dah mengaku kalah je.

Relax la,Dolah ngan Najib cakap kerajaan masih kukuh.

Kalao dapek lobeh pink form jangan lupo bori kek den sikit yo dak Sin.

Tanpa Nama berkata...

Live Anwar - http://www.justin.tv/anwaribrahim

gaya69 berkata...

haram kau husin...
sib baik aku sahur pagi tadi...

Husin Lempoyang berkata...

TERBARU:

Anwar hanya berkaat dia sudah cukup untuk tubuh kerajaan baru. Tak ada umumkan senarai.

Dia cuma kata dia akan hantar surat dan jumpa Pak Lah. Tak mahu cara kasar dan "... pilih cara bijak, bersabar , ... supaya peralihan itu berjalan dengan baik."

Serupa tak ada ... face saving!!!!!!!!

Mankanan berkata...

Kerajaan baru Anwar Ibrahim hanya akan mengundang kekecohan dan kelam kabut je. Baru nak tubuh dah kelam kabut dan kecoh. Apatah pula bila jika kerajaan tu dah tertubuh. Lagi huru hara jadinya...

Tanpa Nama berkata...

On the way la tu...Sabaq la Sin Oii.Isok lusa tukaq la tu.

Husin Lempoyang berkata...

Q&A

Dia tak mahu kasi senarai takut MP kena. Tapi dia akan kasi pada Pak Lah secara peribadi.

Slight majority. Excess of 31. Increasing by the hour. Not joking, dia kata.

Nampak mengelabar bila press macam tak percaya

Kasi tempoh pada Pak Lah ruang utk berfikir dan stabil kerana ada masaalah dalam partinya.

Kasi peluang pada PM. Aman dan benar2 constitutional.

How many? Tak mahu sebut nama hanya lebih 31 dan number come in time.

Hanya mahu deal dgn sitting PM. Respect the constitution. The process and ... merepek kepada intimidation ISA dll.

Interest of nation paramouint even if delay for a few days.

"We can and are prepared to move"

Truly representative ... race, religion dll. Tak ada Malay dan Muslim diketepikan.

Kasi belakang dulu tanya.

Cut-off bila cannot be forever?

Conciliatory dan peaceful bukan ultimutum. Betul cut-off perlu tapi dalam beebrpa ahari akan mesyuarat untuk consider option TAK DAJAWAPAN.

What do you think I think? I am not important. The nation. ... Deflecting.

PM calling preposterous as denying political right.

We are no giving ultimutum.

Time target Sept 16? Yes, but all democratic institution must negotiate.

Dia kata all in denial but yet GE12, lose Sngor/Perak, Permatang Pauh. Never learn.

How leadership AAB? Reserve my comment.

Agendadaily kena marah. Apa jaminan tak berlaku. Anwar kata jamin berlaku. Macam soalan Nordin Kardi.

Ada commitment. SIgn letters dan lain-lain.

PM malas nak jumpa? Why assume? He is my friend.

He is a politician under seige, soundung desperate ...

Option only discuss with PM.

contd

Husin Lempoyang berkata...

contd

decide to do a softer action

speak with PM and ... macam nak pakat dgn dolah.

dia kata umno dan bn susak nak accept ... state of denial.

but not all, some leaders yg tak begitu ...

Tanpa Nama berkata...

Sabar sin sabar...mungkin ini yg terbaik.Dah bagi peluang kat Dolah suruh undur tapi Najib dan Muhyidin penakut!!Terima ajela.

Emptynest berkata...

Hussin you are one funny guy!

stable kuda kuda berkata...

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAH (aku gelak giler weiiii). bulan2 pose nie tgk anwar menipu orang aku rasa macam nak taikundo jeee peliwat negara tue.!!

tong_kosong berkata...

laaa tak jadi ke

aku kena isi minyak la jugak ni..
ingat esok minyak turun dah...

hahahahahah semua kena auta freeeeeeeeeee

Zubli Zainordin berkata...

Ini tarbus merah boleh tanggal kaa?

Saya boleh pegi tido aaa?

Okay or not...

Thomas Mok berkata...

pecah perut ketawa, tuan rumah, you d man!!!

semenjak kenal pael ahli politik ni, saya tak pernah nak percaya cakap2 dorang ni semua.

action speaks louder than words. kalau nak form gomen, form jelah, apa nak bagi tarikh lah, nak bagi masa lah, nak join balik harmno kot? poodah...

Tanpa Nama berkata...

TOLONGLAH PAK HUSIN ....kao pegi jumpa cina kangkong ni dan tempeling muka dia untuk aku ..Kau nengok jelah muka dia ...ada ke tokoh nak jadik menteri ..betul2 macam cina bukit ...kalau ye pun ...anwar binatang ni ...cariklah yang elok sikit .....

Tanpa Nama berkata...

Yang hairannya betapa ramainya siBODOH BANGANG yang masih percaya siANWAR TU...Kalau mat rempit tak kisahlah,...ni ada lawyer,doktor,pensyarah dll jawatan,termasuk ulama-ulama semua bodoh mcm AAB kena TIPU dek manusia munafik yang satu ni.

ayor lemuju berkata...

IKut perkembangan rawna ni macam la tengok wrestling WWE. TAk de satu pun yg betul. Tu pun ramai peminat

Stormbringer berkata...

UTTER RUBBISH!!!

HUSIN ASS

Tanpa Nama berkata...

dari hang jual orang lebih baik jual daun ketom,lagi baik

Tanpa Nama berkata...

pukimak punya husin...

lu..lagi pukimak lu tau

Tanpa Nama berkata...

ASS to you too stormbringer..!!

Haha...!