Ahad, September 14, 2008

Tian "Stuntman" Chua: 2 Hari Lagi Dilantik Yang Dipertua Dewan "Made in Taiwan"

Lu macam bagus aja cakap Tian Chua. Nak pi Taiwan untuk minum kopi aja. Semua dah settle.

Haghi tu, Johari Abdul kata ada 40. Lani kata 50. Awat nak pi Taiwan bincang-bincang lagi-lagi?

Parlimen "Made in Taiwan"

Husin dok pikiak ni.

Bila Tian Chua, Saifuddin Nasution, Johari Abdul, dan Elizabeth Wong balik dan berjaya tubuh kerajaan, apa punya Gomen depa nak tubuh?

Kalau depa belajaq dari Parlimen Taiwan, dapat la kita Parlimen Made in Taiwan . Cuba hang tengok. macam mana rupanya:




Yang Di Pertua Dewan

Kalau macam tu na, padan Tian Chua suka minum kopi di Taiwan.




Memang layak, Tian "Stuntman" Chua dilantik Anwar sebagai Yang Di Pertua Dewan. Kalh Bung Mokhtar, Nazri, Said, dan lain-lain.

Bersedia kita dengan Politik Malaysia, ala Ketuanan Rakyat. Semua Tuan dan tak ada yang "rakyat" untuk dengaq cakap.

------------------------

Dua hari lagi, kita tengok.

Anwar naik PM ke tidak? Kalau tak ada, Anwar letak jawatan 17 haribulan.

Apa jadi acara nak mengadap Agong? Atau dah pi mengadap?

Apa sekalipun, malu Agong perkenan tubuh kerajaan baru yang Perdana Menteri keluar masuk mahkamah pasai kes liwat budak jantan mana ...

Piiiii dah, Anwar. Hutang beli unta, tak bayaq lagi. Wow!

19 ulasan:

Zubli Zainordin berkata...

Husin Lempoyang,

Rasa macam depa pii tawan di Taiwan, pakai verbal Tai Chi ka apa? atau hanya sekadar kopi secawan.

Mana lawan jadi kawan.

perfectwater75 berkata...

Salam Husin!

saya pohon kbenaran pautkan blog tuan dalam blog saya... thanks!

Desperado berkata...

Sin...

Hari tu depa komplen LOGO MERDEKA made in Taiwan tak bagus, lepas nie KERAJAAN terus made in Taiwan!

Lagi Haru!

apisfires berkata...

huh!!!
made in taiwan??
yang banyak baling2 kerusi dan kasut tu??
huh!!!
jika jadikan Sin, leh ada wayang hari2, bukan slalu tengok orang tua kerepot gaduh2,..
haaaa
aku rasa ko leh bikin sama bisnes la Sin...
jual tahi unta luar parlimen, kompom panas punye...
nak baling, punye la nak cakap berdebat yang dipertuan dewan Chua halang....
so baling aaaa dengan taik unta, lembut, tak sakit dan bau pun sedap..

Lawyer Kampung berkata...

Salam Tuan Husin, letih jugak kalau tengok tian chua ni jadi Yang Dipertua Dewan Rakyat. Memang stuntman brader ni! Nak masuk Dewan nanti pun kena usung agaknya...

Tanpa Nama berkata...

Jangan kutuk parlimen Taiwan sekurang-kurangnya depa ada peliak. Berani mempertahankan hujahnya. Tak macam parlimen Malaysia semuanya Bendul asyik cakap Yes, Sir. Kalau betul tak apa tapi yang terang-terang salah pun setuju. Apa ke banggangnya tahap cipan mereka ini yang mewakili rakyat berdebat di Parlimen.
Ini kita tengok Paklah sendiri yang kata isu peralihan kuasa jangan disoal. Kantoilah semua sebab kalau dah nak pencen tahun 2010 ape ke jadah nak tanding jawatan presiden parti lagi.
Suruh di aberambus je lah selesai dan selamat satu Malaysia.

Tanpa Nama berkata...

1. kalau PR (per rectum) tak jadi ambil alih kerajaan pada 16/9 aku confirm Anu War akan sumpah takan letak jawatan.

2. kalau jadi PR guling kerajaan pasti tak dak gaduh2 dlm parlimen sebab anu War kan sakit pinggang mana ada kederat...

john labu

Thomas Mok berkata...

ya betul, anonymous, mp kita semua sudah kena "kasi" - kalau dapat mp cam taiwan, tak per jugak, dapat balik peliaq, ni jantan tidak, betina pun tidak, khunsa jauh lagi, kakaka.

motor cabok berkata...

pakat mai tengok blog ni
http://motorcabok.blogspot.com
satu blog satira politik

Tanpa Nama berkata...

kawe solute ngan tian stuntmen, tak macam izam pembelot, patut bunuh jer.
saya sokong parlimen ala taiwan, sanggup stand on atas palasampah masing2, baru ada pelir.

LensaPR berkata...

Lempoyang, hang jiwa melayu ke?

Poning Palo berkata...

contoh buruk (palimen Taiwan) jangan diikut.

Tapi Taiwan dikira negeri naungan US utk sentimen kpd tanah besar.

Nikmatnya, pelaburan terus syarikat ICT- perpindahan teknologi direct dpd US. & company cap ayam dapat blu-print utk copy cat.

Korea Selatan, Japan pun sama. Malaysia (satu hari nanti, oleh Nuar) mungkin sama.

Tapi jgn lupa baik2: US ada maksud. Hari ini depa boleh buat syurga, sekelip mata esoknya padang jarak.

Tanpa Nama berkata...

Fuck u off Husin Lempoyang.. U such an asshole.. Cakap mcm uneducated person.. Fuck!




_ Ahmad Bin Nordin_

Tanpa Nama berkata...

Dear _ Ahmad Bin Nordin_

Suggested Correction

Fuck you, Husin Lempoyang!

You're an asshole! The manner you speak is like an uneducated person.

Fuck you! or Fuck me!

--------------------

Your English is getting from bad to worse. You can't even get your cursing and swearing right.

How do you expect PKR to run the country with an English like that? You are cursing like a school drop-out.

Your party does not advocate Malay Agenda but you can't speak English.

What a disappountment.

Mrs Chandran- Your English Teacher

Tanpa Nama berkata...

bukan nak tubuh parlimen ala taiwan... sekadar nak tarik balik lembu-lembu berkeliaran di padang rumput taiwan.

Piggy Singh berkata...

Cikgu Mrs Chandran,

Bukan je bahasa yang perlu diajar dengan bebudak PKR. In fact, if PKR holds the government, the PKR youths have to undergo attitude rehabilitation. Otherwise, these people are becoming an army of anarchy, thanks to good example learned from Tian "Stuntman" Chua.

Kepimpinan Melalui Stuntman.

Tanpa Nama berkata...

Apela si mat "bontot" ni meracau,

Bos kau main "bontot",
Penyokong kau tunjuk "bontot"
kau pulak cakap macam otak letak kat "bontot"

Ape punya bontot la kau ni...

-Sedara Jin-

Tanpa Nama berkata...

mat hussin,

hang ni tuhan ka boleh ramal masa depn?hang tau ka luar-dalam si anwar tu?lagi satu betui ka hang ni baik sangat?

tu la ada ulamak tak nak rujuk..ada syarat pasai 4 orang saksi tak nak kaji apa hikmahnye..dibuat semua tu tuhan bagi kat muka hang..malu hang serta keturunan hang seumur hidup..

karang jadi macam Azizan Abu Bakar yang kantoi khalwat, insafilah daripada statement Arwah Khalid Jefri sebelum meninggai..

Kalau kena kat hang, pikiaq sendiri la ...

timur dan barat

Jamal Pak Tongkol berkata...

Sekarang ni dia dah cakap nak tangguh dulu plan Mat Jenin dia tu. Memang dia tengah tunggu je alasan yagn boleh digunakan untuk memanjangkan lagi tempoh. Dia bukan boleh buat pun benda tu, mulut je berapi cerita sana sini.