Selasa, September 16, 2008

Sept 16 2:40 pm: TERGEMPAR Anwar angkat sumpah ....?


Dia bukan sumpah tapi dia sumpah sumpit! Gambar atas gambar Dolah angkat sumpah dan dia angkat sumpah jadi MP.

Tak ada, September 16 tak jadi. Dia bohong. Husin baru keluar press conference menyamar pakai rambut panjang pakai blouse pomnpuan. Baca nota dalam komen posting seblum ini.

Pantun buat Anwar dihari "angkat sumpah jadi PM":

Buah cempedak dari Malim Nawar
Buah gajus dua ringgit sekilo
Kepala hotak si Anwar
Tak jadi tubuh kerajaan lepas ni main toto
Mak ai ... dia cakap dia nak buat secara aman dan mengikut perlembagaan. Dia kata nak bincang-bincang dengan Dolah ... caya. Tak mahu susahkan Dolah yang sedang diserang .... caya. Dia tak ada problem dengan Dolah, itu kawan dia. ... caya

Kesian orang-orang ini malam tadi kena tipu bulat-bulat, lonjong-lonjong, bujur-bujur, ...




Okay lah. Husin Lempoyang signing off from Tropicana.

Tak payah pergi gate Istana lagi. Askar nak tutup gate pun.



Okay Tuanku, tabik spring balik. Goodbye. Terima kasih. Patik mohon diperkenan pulang.

Psttt .. psttt ... Bila Tuanku nak terajang sebelah itu? Carikan dia kerja tempat lain ...

37 ulasan:

sukon berkata...

buang masa aku je tunggu minyak turun 50 sen. kena klepet ngan nuar bulan pose.

Jamal Pak Tongkol berkata...

Aku dengar FRU sedang menunggu depan rumah anwar di segambut.

Takut dia mengamuk nak tembak seluruh keluarganya kerana tak dapat jadi pm.

Madah Berhelah berkata...

Jangan cakap banyak la husin lempoyang. Cerita, gebang je lebih. Busan sungguh baca cerita ko yg ala2 madah berhelah, berkias2 bagai..

DiNO-JPB berkata...

Sin Anwar dah tubuh kerajaan dah koo lambat dapat tahu .pukul 12.00 tengah malam tadi dia angkat sumpah jadi PM...tapi kat kat malaysia kat negara isketambola...

Samsudin berkata...

Kenapalah rakyat masih terpengaruh dengan Anwar? Kalau betul senarai nama MP BN yang nak lompat ke Pakatan tu ada di tangan beliau, kenapa tak diumumkan? Itu satu hal. Beliau juga tak perlu hantar surat dan tunggu jawapan daripada Pak Lah.

Kalau betul 31 MP BN nak sertai atau dah sertai Pakatan, kenapa tak go through Parlimen. Ia adalah cara paling sesuai dan lebih bermaruah daipada nak rampas kuasa macam lanun.

Adalah lebih baik jika betul 31 MP BN sertai Pakatan, buat usul undi tak percaya kepada pimpinan Pak Lah di dalam Parlimen. Biar Yang Dipertua Parlimen membawa usul itu kepada Yang DiPertuan Agong untuk dinilai. Barulah dinamakan cara yang bermaruah daripada nak rampas macam lanun...

Sudah la Anwar.. Jangan main psikologi dengan rakyat. Rakyat dah bosan... Cukuplah...

Nasionalis berkata...

kote anwar keras tengok UMNO. DIa nak masuk benar tu ... dia dah ahli PKR ke belum?

Tanpa Nama berkata...

kesian saudara Husin Lempoyang terpaksa menunggu dari Subuh..

to madah berhelah..suka hati En.Husin lah nak tulis apa..ini kan dia punya blog daa..ini mesti hati tengah panas sebab kena kencing ngan B.A.B.I ni..sabarlah ek..at least kena kencing jer..bukan kena paksa makan sodo mee..

Abg Husin..saya suka sangat ngan abg..abg ni still single ker dah berpunya? teruskan menulis yer..

selamat berbuka..

Tanpa Nama berkata...

anon 4:44,
ape la ko ni, tanya husin single ke dah berpunya..

husin ni baya-baya arwah pak samad yang ninggal minggu lepas la..

kalau kau gay pun, kau lalu ke ngan usin tu..eeerk

Tanpa Nama berkata...

salahker nak tanya Abg Husin ni dah berpunyer ke belum..

janganlah assume semua reader kat sini lelaki..closed-minded sungguh..

mungkin jugak saya rakan sebaya Abg. Husin..apa salahnyer kan?

awak pun hati panas sebab kena kencing jugak ker anon 4:51? ala kesian dia..yelah bila hati panas orang bergurau pun boleh jadik salah..

anon 4:44

Izzshah berkata...

Sin,...

Apsal plak tajuk tu "Sept 15 2:40 pm: TERGEMPAR Anwar angkat sumpah ....?" bukan sept 16... ini betul2 marah ni...hehehe..tentu kak wan cemburu ko menyamar jadi pompuan.... hahaha

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Kenapa menyamar pakai gaun pompuan?
Takut sangat ke? Bagi tengok sikit kalau ok aku ON!

LensaPR berkata...

Lempoyang, kau agent sapa ya. Bijak betul jurulatih kau tu atau kepala kau memang bergeliga. Kalau Finas dapat orang macam kau ni, baru maju filem negara tu. He he

Tanpa Nama berkata...

Sokong anon 4:44

Cayalah pak usin, arini begitu produktif skali bagi posting..menceriakan hariku..heheh

Sept 16? ntah2 sept 16 '09 kot..tak pun 2010, 2011, 2012...apa susah tiap2 thn ada sept 16..haha

Piggy Singh berkata...

Dua tiga ku cari katak,
Katak di Taiwan punyalah banyak,
16 September jadi ke tidak,
Aku dok tunggu nak isi minyak.

Pekong Nuar di sebelah kurap,
Pekong saya di atas bahu,
Kelentong Nuar teramatlah sangat,
Tapi penyokong buat tak tahu.

Pisang si Nuar di bawa belayar,
Masak sebiji di rumah Saiful,
Memang si Nuar ni kaki auta,
Tapi nak buat cam mana penyokong dah taksub.

Gunung daik bercabang tiga,
Bukit cerakah tak tinggi mane,
Ditakdirkan bang Nuar jadi prime minister,
Bolehkah saye bancuh kopinye?

Poning Palo berkata...

Nuar, nuar.. cukupla tu..aku tahun 98 memang sanggup bekorban untuk kau nuar.

Tapi tu masa budak2, sekarang lagi baik pikir pasal diri aku. aku tau kau kaki temberang.

Lagi baik aku ikut Mahathri. otak geliga, ada buku2 ilmiah. Nuar ni mencacai aje.

buku ko tulis 'asian renaissance macam idea paklah. berangan kosong.

MC Gay Gay berkata...

Abang nuar gagah...
abang nuar tampan...
abang nuar kuat...
abang nuar hebat...
abang nuar kebal...
abang nuar keras...
tapi
tewas jua
dengan pejalnya
montot ku ini...
auw!

Tanpa Nama berkata...

Apa la ko ni Sin suka sangat menyakat, nanti nangis Bung Nuar kang kan susah. Ko perasan tak dua ekor pemimpin dari Pulau Pinang ni ada satu persamaan yang terlalu hebat.


Cuba teka. ...... tak dapat.

Jawapannya mudah : - TAK TAU MALU LANGSUNG

Tanpa Nama berkata...

Selagi anuar tak sahut sumpah saiful, selagi itulah ada kuasa penghalang bagi anuar nak angkat sumpah sebagai PM.

Tanpa Nama berkata...

Alahai ...bila nak sudah hal binatang yang bernama Anwar Ibrahim ni ...Susah-susah, bagi ajelah dia jadi PM. Biar habis jubur orang di toron ...Memang bawak sial binatang ni ...dulu elok2 kena kurung ..dilepaskan pulak ...ambik kau semua ...

Tanpa Nama berkata...

Sin, kalau rakyat biasa kena tipu dgn anuar aku tak kisah, ni yang lawyer, doktor, akauntan pun kena kelentong, apa hal. Kalau dah taksub....

WAK SAPU berkata...

HAIYAA ABANG USINNN...WAK PUN SAMA ADA PIGI PRESS CONFERENCE TADI...TAPI WAK PAKAI CAWAT. MAKLUMLAH WAK INI KAN ORANG ASLI. ORANG ASLI MESTI TUNJUK TRADISI BERCAWAT. SEDANG ORANG ITU BERCAKAP, ADA ORANG TERPEGANG CAWAT WAK. WAK TERKEJUT, TAPI WAK RASA SELAMAT KERANA TETAMU KEHORMAT TU MASIH ADA DOK JAWAB SOALAN PEMBERITA. WAK PERGI KE PRESS CONFERENCE KERANA WAK NAK TANYA APA ORANG ASLI BOLEH DAPAT NANTI??? WAK NAK MINTA CAWAT BESI PULA KERANA CAWAT YANG ADA SEKARANG DAH LUSUH. BANG USIN BOLEH SPONSER KAT WAK CAWAT TAK???

Tanpa Nama berkata...

gampang ko wak,
cawat pun nak mintak sponsor, pi la cari anwar, bab2 cawat ni memang dia suka sgt nak sponsor. tapi hati2 masa dia nak buat ukuran, kang hilang anu kau sebelah direntapnya..

ko pakai cawat buat dr daun kelapa je dah la..senang ko nak melepas

Sad Truth berkata...

It's funny you know, those who have been on a steady diet of info and news fed by the mainstream media will always have reasons why the present govt is the best, or others in BN can still salvage things and do a better job than the present leadership. It's funny that the same bunch of people have yet to wake up from the deepest and darkest slumber in the history of this country to put on their critical thinking caps and discern what is the truth and what is far from it. The same people have also witnessed the country falling from grace and corruption happening at all levels of society and still think it's ok when every religion in the world condemns it. It's ok that the police receives a little something so that we can get off scot free and he will be on his way without so much of an episode as both parties should not be too overly sticky about this because this is after all, a "win-win" situation that would have probably ended up ugly if not for this easy way out "mechanism" that has become morally acceptable as far as how things work around here in the society. It's ok because because since everyone is too busy with what they do to earn a living, it's ok as long we can still make a living and it's ok as long as my turf is not compromised, it's ok if the media says so!

Now, read the alternative media. Use your common sense, and start being critical about the things that we read. Read the signs, use our intuition and try to ferret out who is telling the truth and otherwise. Just don't blindly worship the crowd, follow the leader when all there is just a machine that is being controlled to feed you and make you believe and digest what they want you to believe... For a start, please be special, be special enough to know you are special and you should be treated special and nothing less than that. Be special enough to demand unfiltered, unadulterated and unbiased info gets to you... ask questions...be genuinely interested in the truth for your own sake!

ayor lemuju berkata...

Balik! Balik semua woyang dah abis! Apa punya cerita la anwar ni anticlimax. Tengok katun spongebob lagi bagus

ayor lemuju berkata...

Anwar says he has the number:

240908 - nombor baju banduan

Jamal Pak Tongkol berkata...

Semua sudah kena main, padan muka korang. Berkumpul bagai nak rak, hasilnya, kena kencing dengan Anwar je. Dah cakap dari dulu, Anwar ni tak boleh dipercayai. Nak percaya jugak, nak dengar jugak cakap dia, sekarang sudah kenaa..

Zubli Zainordin berkata...

Ini serupa tunggu mid-2010 ka.

Manyak lama ooo...

Jamal Pak Tongok (Original) berkata...

Jamal Pak Tongkol 4:15 am

A'kum tuan, aisay ... kawan dah cup nic ni. Lama dah pakai.

Ismet ulam raja orang tak pakai lagi ...

Salam.

Jamal Pak Tongkol 3:45 pm

Tanpa Nama berkata...

Sin,

Mulut you ni sin celupar sangatlah......Bulan puasa sin . Tak puasa ke. Dok nak terajang orang. menyumpah orang......Istifarlah banyak2.

kassim baba berkata...

nanti ana bawak lori, angkat sama ente, paklah sama anwar semua kasi campak dalam sungai la..

bising2 pun tak guna, harga minyak pun tak mahu turun la, harga barang2 lagi ada naik la..ana banyak tensen la sama ente semua punya perangai, bikin kecuh kecuh saje la..

lepak pajak gadai lagi baik la..

al-juburi berkata...

mari kita kentot kat muka Rawna!!!

Tanpa Nama berkata...

Sad truth - do u think alternative media does any better?
well, i support legal goverment, i read main stream paper, but its doesnt mean i like AAB.
i dont think by reading mainstream paper bring any harm.

- endon -

TJ berkata...

jom layan Classic Rock

Chiron berkata...

sudahnye bile nak tuka kerajaan neh??

Tanpa Nama berkata...

Woi jejaga sikit berita terbaru yang saya terima,pak lah dah dapat access untuk mendapatkan bom C4,jadi cakap berlapik sikit.sin aku ingat engkau akan menjadi mangsa kedua selepas altantuya .

Khun Pana berkata...

"lompat ahpek lompat , aiyah"
"lompat ahpek lompat , aiyah"
" depan ada longkang , lompat"

Aiyah Pak Husin ah , 916 tak hujan , tak hujan mana katak keluar lah.

Sudah ada yang lompat lah , 2 besar dan 4 kecil punya. Lompat ahpek lompat aiyah.

kekekeke..sejak bila Pak Husin jadi penunggu depan pintu istana?

ABDUL WAHIB berkata...

Walau apa pun, ur the man En Haji Husin LempoyaNG...