Ahad, September 21, 2008

Dunia ... Dunia ... (2): Anjing Teresa Kok

Terbaca YB Teresa Kok yang baru keluar dari tahanan ISA berkata dia hanya diberi dua biji telor pagi dan dua biji telor petang. Dia membayangkan makanan semasa tahanan macam 'dog food'.

Husin akui keperluan ISA tetapi simpati kepada mereka yang ditahan. Harap diutamakan pendekatan perundangan.

Tapi hanya terfikir. Anjing makan telor ke?

Wow! "Kerbau pendik" makan apa, YB? Atau tanya pada Khalid?

51 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam,

Kalau Teresa kata anjing makan telor, diorang makan telor la kot. Aku org islam, tak bela anjing...

tapi soalnya kenapa kalau ada peruntukan rm10 sehari utk org kena tahan lokap diorang bg makan nasi telor dengan mentimun jer?

Kalau kat Malaysia ni anjing dapat makan sedap (Kalau ikut cakap Teresa, anjing suka telor) Kenapa orang dalam lokap tak dapat makan sedap? diorang ni lagi rendah darjatnya dari anjing ka? betol ka? tak betol?

Fendy

al-juburi berkata...

ni lokap bukan hotel.teloq sedap apa. tanya brader rawna.

-aik? takkan babi bleh makan, tp teloq x lalu?

Sir Taek Boon berkata...

Salam,
yang bagusnya MP yang ini, dia pernah rasa makan 'dog food' kot... die mau rasa kesusahan orang-orang miskin,, down to earth bak kate orang puteh..

tapi kalaulah logiknya, nasi + telor + kuah(aku rasa yang nih melayu panggil sambal) + mentimun = nasi lemak... tatau aa dia dapat makan ape.. tapi kalo die expect orang kena tangkap dapat makan nasi beriyani gam kambing dalam lockup.. ramailah orang nak kena tangkap macam gituh..

yang baiknya, dari komplen die dapat makan ape masa kena tahan.. baguslah die inquire tahanan2 biasanya dapat makan ape.. lepas tuh belalah hak asasi manusia kalau tak patut..

bela rakyat, bukan diri sendiri...

-fasting boon-

Tanpa Nama berkata...

Ko ni sin, anjing teresa makan teloq, kalo tak mcmana dia taho teloq tu makanan anjing. Mengikut fakta Nasional Biolgrafi, anjing-anjing di Saputeh makanan rujinya adalah teloq. Itu pasal bila hari tu harga teloq naik, ramai anjing kat Saputeh menyalak!!!

Tanpa Nama berkata...

Tak-rasa kok pernah makan hot dog ke tahu macam mana makanan anjing.

LensaPR berkata...

hang tak kesian pasalTeresa cina kot.

aston berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
miya berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
coolooc berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Kulindod berkata...

Lempoyang, Saudara sudah lupakah apa itu tata bahasa? tajuk tulisan saudara semacam saja seolah olah Teresa Kok itu anjing?Apakah itu maksud lempoyang? Kalau demikianlah maksud yang tersirat, Sungguh sedih sekali daN TIDAK PATUT MELEBELKAN SESORANG ITU DENGAN APA NAMA PANGGILAN APA SEKALIPUN. Kita ini manusia ciptaan Tuhan dan harus menghormati ciptaannya selagi kita beriman kepadanya.

Harimau-Menaip berkata...

Tuan;

Den nak kompom yang anjing memang makan telor. Den pernah bunuh 2 ekor anjing dengan beri dia makan telur yang telah dicucuk dengan jarum.

Mengelentin anjing tu sebelum menghembuskan nafas terakhir.

ps: den ingat nak bagi anjing Teresa rasa 'santau' buatan tangan den tu, tapi takut dia bela rottweiler pulak.

Tanpa Nama berkata...

Anjing tak makan telor tetapi anjing suka jilat Teresa Kok punya cipap.

aziz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Pemerhati Nuar berkata...

sentimen anti-melayu & islam tersebar, Paklah apa tindakan anda..?

padahal dulu2 Nusantara ini dipanggil kepulauan Melayu. Semua orang di sini rumpun Melayu.

Bila pasal teresa, bukan main lagi. sampai Sabah, Sarawak Melayu nak dilaga2kan.

Kalau taknak masuk ISA, jadi orang biasa..jgn jahat.

Pemerhati Nuar berkata...

hidup baik2 tak boleh ka? mau bikin kacau ada untung?

Poning Palo berkata...

Racist Aston, Coolok & Miya?

Kalau benci umno & pak lah aku tak kisah, tapi kalau benci Melayu jgn cari pasal.

Racist-siapa yg racist, orang macam kena patut kena ISA. Jgn marah anda yg cari pasal

an berkata...

to teressa,

one deserves one food (Kalau dah anjing layak la makanan pun makanan anjing), tu pun kalau anjing makan teloq

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

makan telur dah kira 2 bintang lah tu, saya dulu masa masuk jel ( lokap JB dah padat waktu tu - sumbat kat jel jb lah ) makan ikan kering tambang hapak besar jari hantu jer, campur sayur sawi cincang termasuk penyedap sekali (ulat ) telan juga sebab no choice, tak makan lapo, nak gimana... kalu yb tresa makan telur patut berterima kasih jer lah, tapi persoalan mana gi nya bajet rm10 tu. bpr kena cek ni.

Piggy Singh berkata...

These aston, miya and coolooc fella often invaded blog pages together, with exactly the same words of hatred. Many times I came across them. Such an acts of cowards as they did not register. Perhaps "THEY" are just one fella.

Ignore them as, as they are the sad product of Darwin's evolution went wrong. These mutant were born with genital organ in their head and a tiny small brain in their pants.

Cheers.

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Apa ke hal dgn ASTON, MIYA & COOLOOC ni?

Tanpa Nama berkata...

nak komen, komenlah tapi biar membina sikit, kalu dah tak ada idea lebihbaik senyap aja, tak yah nak gadoh2 pula, tadak apa yang untungnya.

9T9 berkata...

Salam ALL,

"The cultivation of the mind is a kind of food supplied for the soul of man” - Kalau nak makan sedap, toksah carik pasal. Kalau masuk lokap dapat makan buffet, aku pun nak join sama dapat makan tanggung kat dalam nuu.

Still wondering what their kind of dog eat yaa. Ahakss

Khun Pana aka johanssm berkata...

1 - Yang kena ISA bukan banduan / tidak ada mahkamah / mereka tak bersalah dari segi undang-undang

2 - lokap ada SoP dan jelas ada baget rm 10 untuk makanan setiap orang yang ditahan.
bermakna telor-telor PDRM adalah amat mahal atau yang jaga lokap sudah masuk poket sendiri.
Bukan nya mahu makanan sedap .
Tapi cuma minta makanan nasi bungkus biasa.
Yang duduk ber kangkang dalam sungei buluh pun dapat nasi semangkok , ikan masin , sayur rebus , telur sebijik dan seulas limau.

3 - "dog food " makna tak bermutu
yang tak fasih makna cakap England sila berlajar dari Mohd Mohd Tahi

4- Teresa cakap terus terang manakala si Kickdefella perli polis dan Abdullah Babiwi bahawa makanan dalam lokap sedap lagi enak dan seronok dapat holiday 4 hari 3 malam di KL.

5 - topic disini ialah mutu makanan lokap, tak ada sebab untuk cetus hal perkauman.

6 - Pak Husin, you failed to moderate comments in here, nanti kena jual

Husin Lempoyang berkata...

aston, miya, cooloc, ...

Tlg jangan keluar topik dan bawak sifat perkauman melampau di sini. Pi cium bau

Yg lain menjawab pun kena buang lah. Sori ...ini perlu.

Pembaca -

Tajuk ini sinis.

Dia kata makanan macam dog food. Dan dia dapat makan telor.

Anjing makan telor? Mungkin anjing teresa di rumah gut.

Adakah ditahan ISA itu pesalah penjara hingga makanan macam banduan?

kluangman berkata...

Antara ayam dengan teloq, mana mai dulu.

Antara anjing dengan teloq, mana mai dulu.

Antara teresa dengan anjing mana mai dulu.

Antara teresa dengan teloq mana mai dulu.

Tapi...teesa tak sebut teloq sapa, teloq anjing kah? teloq ayam kah? teloq polis kah? dan tentulah teresa tak dak teloq...

kluangman berkata...

..tapi mulut dia macam ayam teloq sebiji, riuh sekampung...

tan cheng lock berkata...

tapi apapun saya tarak suka itu mulut teres.u punya mulut tarak insurans...

kluangman berkata...

Minta laluan tok, anak cucu nak tumpang tulis...

Sepanjang pelayaran dengan Dato' Panglima Hitam mencari manusia yang layak untuk memperihalkan seoang Mak Datin di Malaysia yang sudah diperkatakan dengan meluas di se enterio dunia akan halnya mengganggu kerja kerja suaminya yang dianggap terlebih sudu dari kuah dalam hal hal sergah dan memerintah, maka yang layak bercerita tidak lain dan tidak bukan ialah Husin Lempoyang.

Saya harap kekanda husin mempunyai sumber2 yang sah untuk menceritakan sebenarnya apakah datin itu berkelakuan rupa atau hanya sekadar untuk dikata kata sesedap rasa oleh musuh2nya.

Dan jangan lupa, kalau ada pengalaman pengomen2 lain secara langsung dan 'kesah benar' samada baik atau buruk yang boleh dijadikan sempadan dan tauladan bersama.

Tetapi berhati hatilah jangan ada dusta dan fitnah bermaharajalela kerana Dato' Maharajaalela sudah tiada lagi.

WAK SAPU berkata...

Wak rasa Teresa nie anak orang kaya dan tak pernah merasa kesusahan hidup. Bagi mereka yang miskin, dapat dua biji telur adalah satu rahmat. Kerana mereka hanya makan nasi dan garam sahaja. Itupun kalu ada nasi. kalau tak ada nasi, ubi kayu aje yang dimakan.

Haiyaaa Teresa... manyak complain sana sini... Pergi tengok you punya kawasan...ramai lagi orang miskin yang makan satu hari sekali tanpa telur... baru u tahu betapa sengsaranya rakyat. You dapat elaun ribu2..pergilah bantu rakyat miskin. jangan asyik berpolitik sahaja siang malam. Pergi turun padang bantu orang miskin.

princess jiji berkata...

peliklah cek..telor takleh makan?telur tu bagus tau!kalau kita on diet,makan telur rebus ajer dah kenyang..mungkin teresa rindu nak makan bab* kut..maklumlah bab* lagi sedap drpd telur sbb bab* kan makan mcm2 makanan yg berzat!
yuckssss!

Ronn berkata...

Aiseh cam ner ya Pak Usin..mak aku pesan suruh beli telor buat kuih raya..dilema-dilema.

Tanpa Nama berkata...

anjing teresa makan telur kot...

Tanpa Nama berkata...

tapi yang kat amno suka jilat telur

Tanpa Nama berkata...

teresa got dog food but that pak fitnah toyol having god food.

Tanpa Nama berkata...

Hampa geng Ameno kalau sekali kena ISA gamaknya muntah taik hijau aku rasa.

Maklumlah selama hari ni hampa kebal.Demonstrasi pun tak penah kena sembor ngan gas pemedih mata.Kalu buat demonstrasi jalanan pun dipanggil perhimpunan aman.Puuii....dasar pengecut.

Lepas tu pandai pulak nak ketawakan orang kena ISA.

braveiron berkata...

Ayam yang berKOKOK diberikan makanan anjing mana dia nak makan! Polis ini pun satu bagilah dedak untuk ayam!!!

kluangman berkata...

Anonymous said...
Hampa geng Ameno kalau sekali kena ISA gamaknya muntah taik hijau aku rasa.

Maklumlah selama hari ni hampa kebal.Demonstrasi pun tak penah kena sembor ngan gas pemedih mata.Kalu buat demonstrasi jalanan pun dipanggil perhimpunan aman.Puuii....dasar pengecut.

Lepas tu pandai pulak nak ketawakan orang kena ISA.

...................................

Kalau tak mau kena ISA, tak mau kena gas pemedih mata, tak mau muntah berak hijau, tak semestinya nak masuk ameno.

Pakai otak, jangan buat benda yang salah, kritik berpadan padan, gunakan undi memilih kerajaan setiap 5 tahun dan banyak lagi cara yang bertamadun boleh digunakan untuk memprotes kerajaan atau menangani sesuatu isu tanpa kena ISA.

Masuk ameno dan tak masuk ameno tak timbul isu. Pakai otak ke tak pakai otak itu yang kena fikir. Kalau dah buat, beranilah tanggung, apahal nak komplen lagi.

Tanpa Nama berkata...

aik teresa kata anak dara tua... dah pandai main telur nampak... gian ke? lupa nama pun "tak rasa cock"

AKOB berkata...

Untung Teresa kok dapat 4 biji telur, bini aku dapat 2 je....

Tanpa Nama berkata...

Selepas ini apa pula celopar yang akan dia buat. Kejutan celoparnya nanti sama-sama kita tunggu.

Tanpa Nama berkata...

Tere sa kok

adeh... cammaner la org buleh percaya org macam ni...
hahahaha...

lebih percaya ular berkata...

Teresa kueh a kok nak menu macam ni kot,

Sarapan Pagi :
Kuku Labi-Labi campur ngan Muncung Kura-Kura yang di buat Sup.

khasiat nya :
Menguat kan minda.

Makan Tengah hari,
Monyet yang ditangkap hidup2 dimana otaknya ditebuk dan terus dihirup emmm sedapnya.
oh ya tidak lupa juga daging salai babi.....

khasiatnya :
memberi kecergasan sepanjang hari dan mencegah dari penyakit segugut.

Minum petang :
Darah ular (bangsat kau!)

khasiat nya :
Mencegah dari terjadinya kaviti lidah bercabang empat.

Makan malam :
tulang gajah campur dengan daging biawak dimakan bersama bubur herba.

khasiat nya :
Menguatkan nafsu seks.

Diharap pihak berkuasa mengambil perhatian permintaan beliau ini.

oh ya pastikan juga binatang kat dalam hutan negara ini terperlihara.

Tanpa Nama berkata...

kalau macam tu, semua kopitiam ada sedia "Teresa Kok's dog food".

Tanpa Nama berkata...

Teresa memang layak makan makanan itu. Makanan anjing hanya untuk anjing. Sesuai benar dimakan setelah galak menyalak. Sedikit masa lagi mungkin pula dia melolong. Macam serigala...

BrightEyes berkata...

Takpe, takpe...

Tak lama lagi, toyol dan konconya dlm utusan akan dapat nikmat menu kat Sg. Buloh. Ingin tahu 'feedback' mereka. :D

Bezanya, mereka akan dihadap ke mahkamah dulu.

Panglima Perang Cyber berkata...

link berita tv3 Teressa sebut makanan anjing...

http://www.tv3.com.my/Shows/EpHighlight.aspx?MasterID=190&ShowID=231&MenuID=2&SubMenuID=1&TemplateID=1&EpID=20556&VoteValue=3&VideoID=18019#videovote

Tanpa Nama berkata...

Eh!Eh Tuan Hsin tak tahu ke? Anjing mmg makan telur...tu pun lepas dia jilat-jilat dulu.Tuan Husin tak tahu ke org kalu nak matikan anjing dicucuk-cucuk jarum peniti dlm telur lepas tu bagi anjing makan....mati merana la anjing tu....kesian kan.